blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Skigebieden rond Barcelona

sneeuw in de bergen
Geschreven door Daniella

Als je gedurende de wintermaanden in Barcelona bent en van skiën of snowboarden houdt, dan is onderstaande info over de dichtst bijzijnde skigebieden en -resorts erg nuttig.

Blijf je voor langere tijd in Barcelona, kijk dan zeker naar de lange termijn huurmogelijkheden via ShBarcelona. Geniet vooral van de prachtige omgeving van Barcelona in wintertijd!

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Welke skigebieden in Noord-Spanje zijn er?

Baqueira Beret

Dit skigebied ligt in de Pyreneeën – in de provincie Lleida – en wel in de Aran vallei. Het is één van de meest belangrijke en drukst bezochte resorts van Spanje, omdat de kwaliteit van de sneeuw er zo goed is en er voldoende sneeuw valt.

skilift op berg met sneeuw

Foto via Visualhunt

Het ligt namelijk in het noordelijke deel van de bergen. De ski- en après-ski services zijn van zo’n goede kwaliteit, dat vele beroemdheden en rijke mensen Baqueira Beret kiezen als hun wintervakantieverblijf.

De skiliften worden er omringd door bergtoppen van meer dan 3000 meter hoog en er zijn prachtige bossen die ten gunste van de sneeuwstand en -kwaliteit werken.

Op vakantie naar Barcelona

La Molina – Masella

Deze twee stations hebben samen een lengte van 111 km aan afdalingen die door middel van skiliften verbonden zijn. Gebruikers van de skipas kunnen daarom van beide locaties met bijbehorende faciliteiten genieten.

op de ski's

Foto via Visualhunt

De skistations liggen in de regio Cerdanya en ze worden volgens traditie zeer gewaardeerd door de Catalaanse wintersportfanaten. La Molina is beroemd om zijn sociale activiteiten en het uitgebreide aanbod van ski- en snowboardcursussen voor beginners.

Vanaf Masella kunnen we de gehele Cerdanya vallei zien en dit is de grootste vallei in de Pyreneeën.

Gerelateerd artikel: Wintersportartikelen kopen in Barcelona

Boí Taüll

Dit skigebied ligt in het Natuurpark Aigues Tortes en wel specifiek in de Boi vallei in de provincie Lleida (Pallars Sobirà). Boí Taüll is met 2750 meter het hoogstgelegen en nieuwste resort (1990) in de Pyreneeën.

Het is echter klein en er is geen accommodatie voor pauzes. Een grote aantrekkingskracht is de geweldige omgeving waarin de skiroutes liggen, omgeven door dorpen met schitterende Romaanse gebouwen en de vele ontspannende activiteiten die er mogelijk zijn. (zoals golf, tennis, voetbal, etc.)

sneeuw en blauwe lucht

Foto via Visualhunt

 

Spot Esquí Parc

In ditzelfde gebied van Aigues Tortes ligt het plaatsje Espot, vlak bij Baqueira. En deze skiroutes zijn geschikter voor de meer ervaren skiërs en snowboarders.

Als je echter aan de drukte van de Catalaanse skiresorts wilt ontsnappen of graag met je gezin gaat skiën, is dit de perfecte locatie.

Espot Esquí Parc wordt gekarakteriseerd door weelderige bossen met zwarte dennenbomen, magnifieke uitzichten, de kwaliteit van de sneeuw en het houden van allerlei wintersportcompetities.

Gerelateerd artikel: Vind de adrenalinekick in Barcelona

Port del Comte

Dit skigebied wordt in twee secties verdeeld. Sucre is het hoofdgebied en daarnaast is er Estivella. Het ligt in de Voor-Pyreneeën in de Lord vallei (provincie Lleida) en het is het skiresort dat het dichtst bij Barcelona ligt (ongeveer 150 km er vandaan).

stoeltjeslift in de sneeuw

Foto via Pixabay

In de afgelopen jaren zijn de faciliteiten van de Port del Comte aanzienlijk verbeterd dankzij flinke investeringen. En behalve skiën en snowboarden kun je aan allerlei activiteiten deelnemen, zoals trampolinespringen, wandelen, zweefvliegen, golfen, etc.

Het is dus een ideale locatie om een paar dagen met de familie door te brengen. De meeste routes lopen door een dennenbos met genoeg zijroutes, waardoor elke afdaling speciaal is.

Boek je vakantieverblijf via ShBarcelona

Vall de Núria

Dit is één van de meest gastvrije skigebieden vanwege zijn uitmuntende service. Núria Valley ligt in Queralbs, in de provincie Girona. Het ligt op een hoogte van 2000 meter en is makkelijk te bereiken via de Núria spoorweg.

Vanuit de trein heb je ongelofelijke uitzichten! De afdalingen zijn redelijk makkelijk, waardoor het een ideale locatie is met kinderen die leren skiën.

In deze vallei kun je ook allerlei culturele activiteiten ontplooien, zoals het bezoeken van de kerk van de Maagd van Núria en het klooster van San Gil.

in stoeltjeslift

Foto via Pixabay

Port Ainé

Er gaat een aparte buslijn van Barcelona naar dit skigebied. Het ligt in de Pyreneeën in de plaats Rialp, aan de voet van de Pic de l’Orri (2440 meter).

Bijna alle afdalingen zijn naar het Noorden gericht, waardoor het de reputatie heeft de beste sneeuw van alle locaties in de Pyreneeën te hebben! Het is vooral gericht op gezinnen en beginnende skiërs en snowboarders.

Eén van de meest bekende delen is het Snowpark. Jarenlang was dit de plek waar nieuwe trends ontwikkeld werden. In Port-Aine ligt ook het hoogstgelegen hotel in de Pyreneeën en wel op een hoogte van 2000 meter.

Ga jij naar de skigebieden in de Spaanse pyreneeen?
Of zoek jij liever naar andere skigebieden op de kaart van Spanje?
Vertel ons waar de beste sneeuw ligt!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter