blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gezondheid

Drie Yoga leraressen in Barcelona

Geschreven door Maisa

Er is een ongekende hoeveelheid  aan Yoga scholen met verscheidende technieken in Barcelona. Zoveel dat je er zelfs van in de war kan raken welke je nou zult kiezen. Wij van ShBarcelona hebben ervoor gekozen om drie leraressen, die in Barcelona les geven en hun technieken onder de loep te nemen. Kijk voor locaties, tijden en prijzen op de websites van elk van de yoga leraressen.

Gerelateerd artikel: Naaktstranden in Barcelona

Rachele Di Fino

Rachelle Di Fioni

Foto via Visualhunt

Rachele Di Fino leerde 12 jaar geleden de yoga meester Carlos Uanini kennen in zijn yoga studio Yogaarticular en Barcelona. Daarna kreeg zij les in Rome van de Grazia Meloni en sindsdien is ze niet gestopt met haar leerzucht voor deze mooie en verwonderlijke kunst

Rachele beoefend Iyengar Yoga , die zijn naam dankt aan de meester B.K.S.Iyegar. Zij volgt de filosofie van het achtledige pad (Astanga pada) van Patanjai beschreven in de ” Yoga Sutra’s “, zijn eigenschappen zijn intensiteit, uitlijnen en dynamiek .

Het gaat by Iyvengar Yoga om  ” ontspanning in de inspanning ,”  te vinden. Dit wordt bereikt door het in lijn brengen van het lichaam. Waardoor  het lichaam steeds meer steun krijgt van de structuur van het skelet en daardoor steeds minder steunt op de spierkracht. Dit zorgt ervoor dat de overbodige spierkracht wordt geëlimineerd. De voordelen zijn direct, al na een korte tijd oefenen voel je positieve ontwikkelingen enverkrijg je niet alleen meer  focus van je aandacht en minder stijfheid in spieren en gewrichten,  maar ook in het algemeen meer flexibiliteiteit op mentaal  emotioneel en
lichamelijk gebied.

Marisa Costa

Marisa Costa

Foto via Visualhunt

Marisa Costa is natuurgeneeskundige, psyche-fysieke energie therapeut, lerares Hatha Vinyasa Yoga en Yin Yoga.Volgens haarvisie is alles constant in beweging en verandering. Zij is van mening dat Hatha Vinyasa dezelfde filosofie combineert.

Bij HathaVinyasa werk je aan alle aspecten van de mens als geheel ; fysiek, mentaal, emotioneel en op energie niveau en op die manier bereik je ook de state of presence, bewustzijn, gezondheid en voordelen op alle niveaus.

In Yin Yoga blijf je tussen 3-5 minuten in dezelfde houding met een bepaald aandachtsgebied. De posities worden langer vastgehouden, zodat je meer tijd hebt om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Yin yoga zorgt ervoor dat je ook op diepere niveaus flexibiliteit ontwikkelt. Het stimuleert de doorstroming van vitale energie, kalmeert het centrale zenuwstelsel en het leert je te ontspannen op een diepe niveau.  Yin yoga heeft veel elementen van mindfullnes en heeft een medatief effect.

De praktijk Yin (passief) vormt een aanvulling op de praktijk van Hatha Vinyasa (actief) en vice versa. Deze twee vormen complementeren elkaar en zorgen voor een balans.

Marisa geeft les in haar eigen ruimte, die onlangs is geopend; SpaceTherapeutische Integral. Haar yoga lessen zijn volledig op maat met een maximum van 4 personen. De duur van de les varieert, maar over het algemeen is het ongeveer een ander half uur.

Gerelateerd artikel: Sportclubs in Barcelona

Valentina Gasbarinno

Valentina Gasbarrino

Foto via Visualhunt

Valentina Gasbarinno kwam in contact met yoga 10 jaar geleden toen zij een professionele dansopleiding volgde. In Indonesië voltooide zij een intensieve Yoga lerarenopleiding (Santosha, Bali – opgericht door Sunny Richards – YTT 200hours gecertificeerd door Alliance).

De methode die zij heeft gestudeerd is een creatieve fusie van de, Ashtanga, Vinyasa Krama Yoga en Iyengar met een centrale focus op de klassieke yoga tekeningen afkomstig van de leer Sri T Krishnamarcharya.

Zij is ervan overtuigd dat er geen uitsluitingen in Yoga mogen zijn. De techniek die zij gebruikt verwijst niet zo zeer naar een andere “stijl” van Yoga en is meer een presentatie van de technieken die zij door de jaren heen heeft geleerd, die weer op hun beurt met elkaar vermengd.

Zij legt de nadruk op het fundament  van iedere houding met als doel het langzaam opbouwen van de kracht en het vertrouwen om op die manier moeilijkere asanas te benaderen. Daardoor zijn haar lessen perfect voor zowel beginners, als meer ervaren studenten die op zoek zijn naar meer diepgang.

Beïnvloed door haar dans achtergrond,  hebben haar lessen een stroom-dynamische kwaliteit, waar het versterken en het verlengen elkaar krachtig aanvullen en waar de transities tussen de verschillende yoga houdingen net zo belangrijk zijn als de houdingen zelf.

Het is belangrijk om te weten dat de lessen van Valentina in het Engels zijn. Je moet je van te voren per email opgeven voor de les en dan wordt ook het adres en alle benodigde informatie naar je opgestuurd. Email: yogawithvalentina@gmail.com

Hoe blijf jij lichamelijk en geestelijk in vorm? En wat vind je van deze yoga leraressen?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter