blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Naaktstranden in Barcelona

twee personen met hoed aan zee met blauwe lucht
Geschreven door Daan

Er zijn veel stranden aan de kust van Barcelona, ​​maar het zijn niet allemaal naaktstranden. Bij naturisme en nudisme staat de gemeenschappelijke naaktheid centraal en het werkt positief voor je zelfrespect, het respect voor je medemens en eerbied voor natuur en milieu.

Het gebruik van naaktstranden neemt steeds meer toe in Spanje, waarbij ruimte voor de naturisten bewust wordt afgebakend en waardoor overlast voor de rest van de bevolking die er geen behoefte aan heeft, wordt vermeden.

Aan de kust van Barcelona vind je veel aangewezen gebieden voor nudisten en naturisten en als jij deze levenswijze deelt of vanuit je appartementje aan de kust zo het zand op wilt lopen, kun je hier zonder problemen van je naaktheid genieten.

Vandaag heeft ShBarcelona het over de naaktstranden van Barcelona.

Gerelateerd artikel: Naar het strand in Barcelona en omgeving

Naaktstranden langs de kust van Barcelona

strand en boulevard barcelona

Foto via Pixabay

De dichtstbijzijnde optie ligt direct aan de kust van de stad zelf, met name aan het strand van Mar Bella in de wijk El Diagonal Mar i El Front Maritim.

Dit begrensde gebied voor nudisme en naturisme ligt tussen de stranden van Nova Mar Bella en Bogatell.

Je bereikt dit strand met de metro (gele lijn L4, halte Selva de Mar) of met de tram naar de halte met dezelfde naam. Je kunt er ook naartoe met de bus, zoals met lijn 36, 71 en 141.

In de wijk Barceloneta vind je ook een strand waar je als nudist terecht kunt. Het ligt direct naast het strand van Sant Miquel. Het strand van Sant Sebastià, zoals het ook wordt genoemd, ligt naast het strand Barceloneta.

Dit strand is ook toegankelijk voor mindervalide personen en je kunt vrijwilligers vragen om je hier in het water te helpen met aangepaste stoelen.

Bij het verlaten van het stedelijk gebied van Barcelona vind je een strand in Badalona, ​​een stad grenzend aan Barcelona, ​​die meestal goed wordt bezocht door nudisten.

Gerelateerd artikel: De beste zonnebrandcrèmes

golf stroomt terug van strand naar zee

Foto via Pixabay

Het strand heet Coco-strand en het ligt naast de haven van Badalona en de Pont del Petroli. De gebruikers zijn zowel nudisten als niet-nudisten en er zijn faciliteiten die het heel comfortabel maken, zoals parkeerplaatsen, sanitaire ruimten en bewaking. Het is geen strand dat erg snel vol raakt en dat is ideaal als je een rustig plekje zoekt.

Een stukje verder dan Badalona, ​​in de stad Montgat, vind je nog een klein naaktstrand. Je bereikt dit naaktstrand makkelijk met de trein. De gebruikers zijn vooral nudisten en het is een rustig strand. Naiara strand is de naam en het dankt zijn naam aan een naturist die verantwoordelijk was voor het onderhoud ervan.

De laatste optie die ook erg dicht bij de stad Barcelona ligt, ​​bevindt zich in de stad El Prat de Llobregat. Het Ricarda-strand is een kustgebied dat veel door nudisten wordt bezocht.

Er zijn parkeerplaatsen en elk half uur rijden er bussen vanaf de treinhalte bij El Prat. Het is er niet te druk en het ligt lekker dicht bij de wijk La Marina del Prat Vermell in Barcelona.

*Hoofdfoto door Roger Green via Visualhunt

Ken je nog een naaktstrand in de buurt van Barcelona?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter