blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vervoer

Gratis parkeren in Barcelona

auto parkeren langs de weg
Geschreven door Sietske

Autorijden in Barcelona is het best te vermijden indien mogelijk. Voornamelijk omdat een parkeerplek vinden een uitdaging kan zijn. Nog moeilijker te vinden zijn de GRATIS parkeerplekken.

  • koop appartementen barcelona

 

Niettemin, ze bestaan wel en als je een auto hebt en niet in een parkeergarage in Barcelona wilt parkeren, helpt ShBarcelona om je met parkeren een hoop narigheid besparen.

Waar kun je in Barcelona nog gratis parkeren?

Gratis parkeren in het weekend

Als je je auto wilt gebruiken om je in de stad te begeven in het weekend, dan kan je gebruik maken van het feit dat je bijna overal gratis parkeert op zaterdag en zondag.

gratis parkeren in barcelona

Foto via Visualhunt

Dat gezegd, houd in gedachte dat vele anderen hier ook gebruik van willen maken en dat het nog steeds moeilijk is om vrije parkeer plekken te vinden, afhankelijk van welk deel van de stad je bent. Voor gratis parkeren iedere dag van de week……

Parking Barcelona

Ikea

Bij Ikea kan je gratis parkeren, alhoewel dat best ver van het centrum vandaan is. Als je wilt winkelen en niet alleen voor meubels is dit ook erg handig voor het Gran Via 2 winkelcentrum, die een goede variatie winkels heeft.

Ikea is ook dicht bij een trein station en bus station met een verbinding naar het stadscentrum. Adres: Calle ciencias 100, Hospitalet de Llobregat (Metro L1 “Hospital de Bellvitge”).

Appartement met parkeerplek huren

La Maquinista

Een ander winkelcentrum waar je gratis kunt parkeren is La Maquinista. Het heeft ondergronds parkeren met 4800 plekken, deze sluit echter ‘s avonds.

Er is ook een openlucht parkeer gelegenheid met 24 uurs gratis parkeren. Adres: Calle Potosi 2, Barcelona (Metro L1 “torras i Bages”)

Gerelateerd artikel: Tweedehands fiets kopen in Barcelona

Andere opties om je auto gratis kwijt te kunnen

Een optie om gratis te parkeren in een meer centrale zone van Barcelona is om richting Maria Cristina te gaan op Avengida Diagonal.

Er zijn veel kleine straten om Placa de Pius XII, waar je je auto gratis achter kunt laten, terwijl je winkelt in L’Illa of de metro (L3 Maria Cristina) kan nemen naar het centrum. Adres: Avenida Diagonal met Avenida de Pedralbes.

gratis parkeren in Barcelona

Foto via Visualhunt

Rondom Montjuic en de boven gedeelten van Poble Sec (De wijk gelegen tussen Calle Parallel en Montjuic) zijn er een hoop parkeergelegenheden. Je kunt veel gratis plekken vinden naast “fundacion Miro”.

Dit is een geweldige plek vanaf waar je Montjuic kunt verkennen met al zijn musea en tuinen, en het is ook een geode plek van waar je makkelijk het centrum in kan lopen of met de metro.

Ontdek het portfolio van ShBarcelona

Een andere mogelijkheid is om richting het Ciutadella Park te gaan, waar je gratis kunt parkeren op Calle de Ramon Turro.

Waar is parkeren in Barcelona gratis volgens jou?
Deel je tips met andere lezers!

Over de auteur

Sietske

Sietske is een schrijfster die gelooft dat er weinig dingen beter zijn dan goed eten, goede vrienden en Barcelona!

Laat een reactie achter