blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vervoer

Gratis parkeren in Barcelona

Autorijden in Barcelona is het best te vermijden indien mogelijk. Voornamelijk omdat een parkeerplek vinden een uitdaging kan zijn. Nog moeilijker te vinden zijn de GRATIS parkeerplekken. Niettemin, ze bestaan wel en als je een auto hebt, helpt ShBarcelona om je met parkeren  een hoop narigheid besparen.

Gerelateerd artikel: Over het openbaar vervoer in Barcelona

Gratis Parkeren in het weekend

parking barcelona

Foto via Visualhunt

Als je je auto wilt gebruiken om je in de stad te begeven in het weekend, dan kan je gebruik maken van het feit dat je bijna overal gratis parkeert op zaterdag en zondag. Dat gezegd, houd in gedachte dat vele anderen hier ook gebruik van willen maken en dat het nog steeds moeilijk is om vrije parkeer plekken te vinden, afhankelijk van welk deel van de stad je bent.

Voor gratis parkeren iedere dag van de week……

Ikea

Bij Ikea kan je gratis parkeren, alhoewel dat best ver van het centrum vandaan is. Als je wilt winkelen en niet alleen voor meubels is dit ook erg handig voor het Gran Via 2 winkelcentrum, die een goede variatie winkels heeft. Ikea is ook dicht bij een trein station en bus station met een verbinding naar het stadscentrum.
Adres: Calle ciencias 100, Hospitalet de Llobregat (Metro L1 “Hospital de Bellvitge”).

La Maquinista

Een ander winkelcentrum waar je gratis kunt parkeren is La Maquinista. Het heeft ondergronds parkeren met 4800 plekken, deze sluit echter ‘s avonds. Er is ook een openlucht parkeer gelegenheid met 24 uurs gratis parkeren.

Adres: Calle Potosi 2, Barcelona (Metro L1 “torras i Bages”)

Gerelateerd artikel: Tweedehands fiets kopen in Barcelona

Andere opties

Een optie om gratis te parkeren in een meer centrale zone van Barcelona is om richting Maria Cristina te gaan op Avengida Diagonal. Er zijn veel kleine straten om Placa de Pius XII, waar je je auto gratis achter kunt laten, terwijl je winkelt in L’Illa of de metro (L3 Maria Cristina) kan nemen naar het centrum. Adres: Avenida Diagonal met Avenida de Pedralbes.

Free parking in Barcelona

Foto via Visualhunt

Een andere mogelijkheid is om richting het Ciutadella Park te gaan, waar je gratis kunt parkeren op Calle de Ramon Turro.

Rondom Montjuic en de boven gedeelten van Poble Sec (De wijk gelegen tussen Calle Parallel en Montjuic) zijn er een hoop parkeergelegenheden. Je kunt veel gratis plekken vinden naast “fundacion Miro”. Dit is een geweldige plek vanaf waar je Montjuic kunt verkennen met al zijn musea en tuinen, en het is ook een geode plek van waar je makkelijk het centrum in kan lopen of met de metro.

Waar parkeer jij je auto het liefst? Heb je nog unieke parkeertips voor anderen?

Over de auteur

Sietske

Sietske

Sietske is een schrijfster die gelooft dat er weinig dingen beter zijn dan goed eten, goede vrienden en Barcelona!

Laat een reactie achter