blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Marina Vela – jachthaven in Barcelona

Geschreven door Daniella

Barcelona is al vele jaren een toeristische bestemming die via verschillende manieren toegankelijk is. Het is gebruikelijk dat toeristen per vliegtuig, met eigen auto, trein, bus of boot in Barcelona aankomen. Een kleiner deel, maar even belangrijk, is het toerisme dat toegang heeft tot Barcelona met een privé-boot of organisatoren van (plezier)bootvaarten. Om deze reden heeft Barcelona verschillende jachthavens langs de uitgestrekte kustlijn, gemoderniseerd met alle voorzieningen voor schepen die willen aanmeren in Barcelona. Over Marina Vela, de nieuwe jachthaven van Barcelona, vertelt  ShBarcelona je hieronder graag iets meer.

Gerelateerd artikel: De beste stranden van de Maresme

Marina Vela, nieuwe ligplaatsen in Barcelona

Foto via Pixabay

Marina Vela is een van de meest exclusieve jachthavens van Barcelona. Het heeft de gewenste privacy voor het type klanten dat aanlegt in deze haven, met exclusieve diensten voor pleziervaartuigen en andere diensten, zoals accommodatie en restauratieve voorzieningen van uitstekende kwaliteit. De nabijheid van Barcelona met andere toeristische bestemmingen, zoals de Balearen, Corsica, Sardinië of de Costa Brava, is een andere reden om te besluiten uit te rusten in deze jachthaven. Het biedt ook de gemoedsrust van 24-uurs bewaking, waardoor mensen die besluiten om hun boot in Marina Vela te laten, volledig gerust zijn. Deze nieuwe jachthaven in Barcelona heeft een toegang van 75 meter breed om vaartuigen relaxt de haven in te laten varen. Er zijn diverse reparatiebedrijven van superjachten, die goede diensten verlenen en er kunnen boten tot 160 ton terecht. Verder is er een receptie en goede service voor klanten, met een droge jachthaven voor 222 boten, een VIP-ruimte en een eigen ruimte voor eigenaren, tanken voor grote boten met 24-uurs tankstation, douches en internet.

Gerelateerd artikel: Naar het strand in Barcelona en omgeving

Foto via Pixabay

Wat de ligplaatsen betreft, hebben ze alle voorzieningen die een boot, bemanning en passagiers nodig kunnen hebben als ze in een jachthaven verblijven. In het geval van Marina Vela, heeft elke ligplaats telefoon en internet, elektriciteit en een watersysteem om septic tanks te legen. Er is brandstoftoevoer voor grote schepen en een tankstation dat 24 uur bemand is, inclusief een parkeerplaats voor de bemanning. Als laatste heeft Marina Vela een innovatieve service met volledig geautomatiseerde technologie, bestaande uit een droge jachthaven met een capaciteit voor 222 schepen tot 9 meter lang en een maximaal gewicht van 4 ton. De boten worden om de 5 tot 8 minuten afgeleverd en de bodem wordt automatisch schoongemaakt. Marina Vela ligt op een bevoorrechte plek in Barcelona, ​​naast het W Hotel, dat een van de beste hotels in Barcelona is, ​​met een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee en de stad. Bovendien is het gebied vol met restaurants en uitgaansgelegenheden die toeristen die beslissen om met hun privé-boot Barcelona te bezoeken, zullen verrassen. Het gebied is ook zeer goed verbonden met het centrum van Barcelona, ​​dus het is ideaal voor een bezoek aan de Ramblas, Plaça Catalunya en de Gotische wijk of het bezoeken van de Sagrada Família en de Passeig de Gràcia, met zijn luxe winkels en zijn oneindige restauratieve aanbod.

Ben jij al eens naar de jachthaven geweest? Wat vond je er toen van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter