blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De beste restaurants

Restaurants aan zee in Barcelona

Geschreven door Daniella

Hou je ervan om aan zee te dineren? Lekker toch! In Barcelona zijn er veel restaurants aan het strand, die er bij veel mensen voor zorgen, dat ze een stressvolle dag van zich af kunnen schudden. De bries van de zee, het goede weer, het prachtige uitzicht… al deze elementen helpen om je eetlust op te wekken. Barcelona is ​​een kuststad met een uitzonderlijk gastronomisch aanbod. Je kunt hier lunchen of dineren bij restaurants aan zee, die je niet onverschillig zullen laten. In dit artikel vertelt ShBarcelona over enkele restaurants aan zee. Voor welke ga jij?

Gerelateerd artikel: Romantisch dineren in Barcelona

Goede restaurants aan zee

Foto via Pixabay

Als je in de buurt van de zee bent, wil je visgerechten eten; verse vis, visbeignets, paella, fideuá of zeevruchten. Het is duidelijk dat een goede entrecôte een uitstekende keuze kan zijn, maar een visschotel met een goed glas wijn, is een van de meest gevraagde gerechten bij restaurants aan zee. De locaties die we in dit artikel hebben gekozen, bevinden zich in de buurt van de zee, hebben goed uitzicht en hebben kwalitatief goed eten. De eerste waar we het over zullen hebben, is het CDLC Barcelona, ​​een luxe restaurant aan de Paseo Marítimo, op nummer 35 van Marina Beach. Hier kun je allerlei soorten zeevruchten proeven, altijd versmolten met oosterse invloeden en exotische en verse ingrediënten. Wij houden van de witte vis ceviche, een fris en aangenaam gerecht, dat ideaal is voor een licht zomer-diner. En van de CDLC en zijn exotisme gaan we naar restaurant Barceloneta. Het is een karakteristiek restaurant aan zee, naast de haven. Je menu staat vol met visgerechten van uitstekende kwaliteit en je hebt een spectaculair uitzicht op de haven. De prijs-kwaliteitverhouding van dit restaurant is redelijk goed, wat betekent dat je graag de uitstekende gerechten van Barceloneta wilt proeven.

Gerelateerd artikel: De beste aardappeltortilla in Barcelona

Foto via Pixabay

De stelregel van dit restaurant is om uitstekende producten aan te bieden, zodat de gerechten smakelijk en plezierig zijn. Paella’s, rijstgerechten, zwarte rijst en fideuás ontbreken niet op het menu, samen met heerlijke verse vis en zeevruchten, allemaal van topkwaliteit. Zonder twijfel een geweldige optie om de traditionele visgerechten te proeven. De Olympische haven van Barcelona is opgericht ter gelegenheid van de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Het is ​een van de meest interessante restauratieve locaties en plekken om te ontspannen in deze stad. Meerdere restaurants met verschillende stijlen en lokale bars komen samen in dit levendige deel van de Catalaanse hoofdstad. Een van hen is La Taberna Gallega, een restaurant met Galicische specialiteiten, dat wordt gekenmerkt door de beste producten van de noordkust van deze autonome gemeenschap. Hun specialiteiten zijn Galicische octopus (heerlijk) en paella met kreeft (super). Je kunt ook genieten van zeevruchten, verse vis en uitstekende vleeswaren. Sterk aanbevolen dus!

Heb je een van deze restaurants bezocht? Wat vond je van je lunch of diner?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter