blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De beste restaurants

De beste pasta in Barcelona

Geschreven door Daniella

De Italiaanse keuken is internationaal bekend en er is geen stad op deze aardbol die niet een paar goede restaurants heeft waar je heerlijke pizza’s of pasta’s kunt bestellen die volgens traditionele wijze in een houtoven bereid worden. Als je wat langer in Barcelona bent voor werk, school of vakantie – of om welke reden dan ook – heb je soms gewoon ineens zin in een heerlijke pasta. Bij ShBarcelona helpen we je graag aan de beste adresjes voor de Italiaanse keuken. Hieronder deel 1, aangezien er meer dan genoeg restaurantjes zijn waar je een overheerlijke pasta kunt nuttigen.

Gerelateerd artikel: Sushirestaurants in Barcelona

La Bella Napoli

Foto via Visualhunt

La Bella Napoli is een authentiek Italiaans restaurantje en het heeft de beste pizza’s van de stad. Ze worden bereid in een houtoven en ze hebben ook heerlijke pastagerechten, risotto en ook lekkere voorgerechten. Er heerst een ontspannen sfeer en de service is er uitstekend.

Locatie: Carrer de Margarit 12-14

Xemei

Poble Sec is op gastronomisch vlak sterk groeiende, daar is geen ontkennen aan. En Xemei is hiervan het bewijs. Stefano en Max zijn de eigenaren van dit unieke, kleine restaurantje. Het heeft bekende klanten over de vloer gehad, zoals Sean Penn en Patti Smith. Alle gerechten op de menukaart worden met de beste producten gemaakt en dat is waarschijnlijk het grootste geheim van hun succes.

Locatie: Paseo de la Exposición 85

Da Greco

Foto via Visualhunt

Als je op zoek bent naar een lekker pastagerecht dat op traditionele wijze bereid is en je wilt hiervan genieten  in een ambiance alsof je in een filmscene zit, ga dan naar Da Greco. We delen hier ook nog even een geheimpje met je: weet je echt niet meer wat je moet kiezen van deze heerlijke kaart? Vraag dan naar de suggestie van de chef en je avond kan gegarandeerd niet meer stuk op culinair gebied!

Locatie: Carrer de Santa Teresa 10

Il Giardinetto

Dit restaurant ligt in de wijk Gràcia en het is een mix van de Catalaanse en Italiaanse keuken. Bij Il Giardinetto geniet je van een overtreffelijke Mediteraanse keuken met gerechten als verse pasta met ambachtelijke sauzen.

Locatie: Carrer de La Granada del Penedès 28

Gerelateerd artikel: De beste steaks in Barcelona

Gravin

Foto via Visualhunt

Bij restaurant Gravin vind je de authentieke Italiaanse keuken en wel in de wijk El Born. Probeer de pasta met schelpen, de verse spaghetti of gnocchi en je zult zeker niet teleurgesteld worden. De chefkok Giovanni Pepe laat je ervaren, dat de Italiaanse keuken veel meer omvat dan alleen maar pizza…

Locatie: Carrer de Rera Palau 3

Le Cucine Mandarosso

Le Cucine Mandarosso: Ook in de wijk El Born vind je Le Cucine Madarosso. Op de menukaart alleen ambachtelijk bereide pasta’s. Probeer voor je de deur van het restaurant uitstapt zeker de desserts die huisgemaakt zijn. Heerlijk!

Locatie: Carrer de Verdaguer y Callís 4

Massimo

Foto via Visualhunt

Massimo: De ingredienten van dit restaurant komen rechtstreeks uit Italie. En de gerechten die hiermee bereid worden, de twee terrassen en de Provencaalse sfeer maken je bezoek aan dit restaurant de moeite meer dan waard.

Locatie: Via Augusta 217

Wordt vervolgd!

*Hoofdfoto via Visualhunt

Waar eet jij de lekkerste pastagerechten?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter