blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Spaanse en Catalaanse keuken

De beste Catalaanse gerechten

Geschreven door Daniella

Catalonië heeft een keuken met intense smaken. In Catalaanse gerechten spelen tomaten, olijfolie, zeevruchten en verschillende soorten worst namelijk de hoofdrol en dit staat garant voor een heerlijke maaltijd. Laat ShBarcelona je vandaag iets meer vertellen over een aantal gerechten uit de Catalaanse keuken!

Gerelateerd artikel: De beste restaurants in Barceloneta

Typische gerechten

Foto via Visualhunt

Pan amb tomaquét: Sneetjes geroosterd brood of stokbrood met olijfolie, zout en geplette tomaten.

Arròs Caldoso: Een rijstgerecht met groenten, vlees, kip of zeevruchten en een riante hoeveelheid bouillon.

Fideuá: Een gerecht dat lijkt op paella, maar dan met pasta in plaats van rijst.

Escalivada: Een mix van aubergine, ansjovis en rode paprika uit de houtoven.

Arròs Negre: Witte rijst, inktvis en garnalen, bereid in een visbouillon met kruiden en inktvisinkt, waardoor de rijst donker gekleurd wordt.

Butifarra: Worst van gemalen en gekruid varkensvlees, meestal geserveerd met limabonen.

Esqueixada de bacallà: Een gerecht van rauwe, klein gesneden kabeljauw, tomaat, ui, rode paprika, olijven en een saus van olijfolie, azijn en zout.

Foto via Visualhunt

Bomba: Een bal van aardappelpuree gevuld met gehakt met daarover een pittige saus.

Crema catalana: Een dessert van zoete room en gecaramelliseerde suiker bovenop.

Mel y Mató: Een dessert van mató kaas (een verse kaas van koeien-, geiten- en schapenmelk) gemixt met citroensap bereid in Catalonië. De mató kaas wordt normaal geserveerd met honing en noten.

Krijg je al honger? Waarom bezoek je dan niet één van de restaurants hieronder waar de Catalaanse keuken een hoofdrol speelt?

Gerelateerd artikel: Restaurant Els 4 Gats

Restaurants

Foto via Visualhunt

Bij 7 Portes serveren ze onder andere “paella”, “fideua” en “arròs negro”. Het restaurant is elke dag geopend van 13.00 tot 1.00 ‘s nachts. De gemiddelde prijs voor een maaltijd bij 7 Portes is €40,-.

LocatiePasseig d’ Isabel II 14

La Garriga is gespecialiseerd in ambachtelijke producten. Denk hierbij aan gerechten als “botifarra com judias secas”, “lentejas pardinas estofadas” en “risotto de salsichas com berenjena y gorgonzola”. La Garriga is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 24.00 uur, op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 20.00 tot 24.00 uur. En op zondag is het restaurant geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

LocatieCarrer d’Enric Granados 58

Foto via Visualhunt

Citrus serveert gerechten als “ascacielos de tomate y mozarella com rúcula y olivada”, “bombones de foie” en “milhojas de setas de temporada com huevo poché y virutas de foie”. De gemiddeld prijs voor een maaltijd is €28,- en het restaurant is elke dag geopend tussen 13.00 en 16.00 uur en 19.30 en 24.00 uur.

LocatiePasseig de Gràcia 44

*Hoofdfoto door BeCeeNe via Visualhunt

Wat is jouw favoriete Catalaanse gerecht? 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter