blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Spaanse en Catalaanse keuken

Goede paella in Barcelona

paella met zeevruchten
Geschreven door Sietske

Wanneer een buitenlander naar Barcelona op vakantie komt en hier wat wil eten, komt paella meteen in zijn of haar gedachten op.

Maar als je het aan een Spaans persoon vraagt, of in dit geval iemand uit Barcelona, zullen ze je allemaal het zelfde vertellen: “wees voorzichtig waar je voor betaalt”.

  • appartementen in Barcelona

 

Paella eten in Barcelona

Een goede Paella in een restaurant in Barcelona is erg moeilijk te vinden. De producten die ze in het gerecht gebruiken zijn gewoonlijk goedkoop en de Paella zelf is niet goedkoop. Ze buiten de toeristen uit die niet precies weten wat Paella is.

Dus laat je niet voor de gek houden, wij van ShBarcelona kunnen je wat plaatsen aanraden waar je wel zeker een goede paella kunt eten, traditioneel bereid met goede kwaliteit en verse ingrediënten en producten.

Soorten paella

Houd in gedachten dat paella in Barcelona anders is dan Valencia (waar het gerecht oorspronkelijk vandaan komt) of ergens anders in Spanje. 

In Barcelona is het gewoonlijk met vis bereid, terwijl het in Valencia met vlees en groenten bereid wordt, en ergens anders kan het vlees gemengd met groenten en vis zijn.

paella met granalen en citroen

Foto via Pixabay

Iedereen denkt dat degene die zij en hun familie eten de echte is en de beste paella in Barcelona is, natuurlijk! Kies wat jij lekker vindt en geniet van de gemengde smaken van de verschillende manieren van bereiding.

Gerelateerd artikel: Restaurants aan zee in Barcelona

Paella estaurants in Barcelona

7 Portes

Restaurant 7 Portes in de wijk Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera is een van de meest iconische restaurants in Barcelona, omdat je traditionele catalaanse gerechten kunt proeven en omdat het in 1836 is opgericht.

verse paella op bord

Foto via Pixabay

Je vindt er gewoonlijk beroemde mensen van Catalonie en iedereen die wat zalige tapas van ham, ansjovis of kroketten wilt eten en daarna Paella Parellada (rijst met zeeduivel, mossels, calamari, garnalen, varken, worst en konijn).

Cheriff

Men zegt dat ze bij restaurant Cheriff verborgen in de smalle straten van de wijk Barceloneta, de beste paella van Barcelona serveren. Er zijn ook geweldige visgerechten zoals kreeften stoofpot, maar de paella is zeker een veilige keus.

Zoals gewoonlijk hebben de restaurants die dichter bij de haven zijn de beste vis en rijst.

Naar Barcelona verhuizen?

Can Sole

Als ik je vertel dat Vasquez Montalban van restaurant Can Sole schreef dat de beste rijst voor paella aan de mediterraanse kust in Can Sole te vinden is, zegt dat alles.

Alhoewel er hier populaire gerechten zijn die opvallen zoals “arroz caldoso”, kreeft, de erizo de mar met vieiras of de trocito de mar cremoso, als je een echte paella wilt eten, kan je dat hier (ook in de wijk Barceloneta) doen in een traditionele vissermansomgeving.

paella in pan

Foto via Pixabay

La Barceloneta

Natuurlijk ligt restaurant La Barceloneta in de wijk met dezelfde naam in het district Ciutat Vella. Dit restaurant opende in 1996 en sindsdien is dit de maatstaf in Barcelona voor vis en rijst.

Het heeft ook een geweldig uitzicht over de haven, dat helpt de smaak te verbeteren nietwaar? Alle gerechten zijn huisgemaakt, inclusief de desserts, vergeet deze niet!

Paella afhalen en op je eigen terras oppeuzelen

Waar heb jij de lekkerste paella op?
Deel je beste advies voor een restaurant met heerlijke paella in het commentaar!

Over de auteur

Sietske

Sietske is een schrijfster die gelooft dat er weinig dingen beter zijn dan goed eten, goede vrienden en Barcelona!

Laat een reactie achter