blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Spaanse en Catalaanse keuken

Goede paella in Barcelona

Sietske
Geschreven door Sietske

Wanneer een buitenlander naar Spanje komt en denkt wat hier te eten, komt paella meteen in zijn of haar gedachten, maar als je het aan een spaans persoon vraagt, of in dit geval iemand uit Barcelona, zullen ze je allemaal het zelfde vertellen: “wees voorzichtig waar je voor betaald”. Een goede Paella in een restaurant in Barcelona is erg moeilijk te vinden. De producten die ze in het gerecht gebruiken zijn gewoonlijk goedkoop en de Paella zelf is niet goedkoop. Ze buiten de toeristen uit die niet precies weten wat Paella is. Dus laat je niet voor de gek houden, wij van ShBarcelona kunnen je wat plaatsen aanraden waar je wel zeker een geode paella kunt eten, traditioneel bereid met kwaliteits en verse ingredienten en producten.

Gerelateerd artikel: Fideuà eten in Barcelona

Soorten paella

paella

Foto via Visualhunt

Houd in gedachten dat paella in Barcelona anders is dan Valencia (waar het gerecht oorspronkelijk vandaan komt) of ergens anders in Spanje. In Barcelona is het gewoonlijk met vis bereid, terwijl het in Valencia met vlees en groenten bereid wordt, en ergens anders kan het vlees gemengd met groenten en vis zijn. Iedereen denkt dat degene die zij en hun familie eten de echte is, natuurlijk! Kies wat jij lekker vindt en geniet van de gemengde smaken van de verschillende manieren van bereiding.

Restaurants voor goede paella

7 Portes: Dit is een van de meest iconische restaurants in Barcelona, omdat je traditionele catalaanse gerechten kunt proeven en omdat het in 1836 is opgericht. Je vindt er gewoonlijk beroemde mensen van Catalonie en iedereen die wat zalige tapas van ham, ansjovis of kroketten wilt eten en daarna Paella Parellada (rijst met zeeduivel, mossels, calamari, garnalen, varken, worst en konijn).

Cheriff: Men zegt dat ze in dit restaurant, verborgen in de smalle straten van Barcelona, de beste paella van Barcelona serveren. Er zijn ook geweldige visgerechten zoals kreeften stoofpot, maar de paella is zeker een veilige keus. Zoals gewoonlijk hebben de restaurants die dichter bij de haven zijn de beste vis en rijst.

Gerelateerd artikel: Restaurants aan zee in Barcelona

CanSole (1)

Foto via Visualhunt

Can Sole: Als ik je vertel dat Vasquez Montalban schreef dat de beste rijst aan de mediterraanse kust in Can Sole te vinden is, zegt dat alles. Alhoewel er hier populaire gerechten zijn die opvallen zoals “arroz caldoso”, kreeft, de erizo de mar met vieiras of de trocito de mar cremoso, als je een echte paella wilt eten, kan je dat hier doen in een traditionele vissermans omgeving. Hoog aanbevolen.

La BarcelonetaNatuurlijk gelegen in het district met dezelfde naam, dit restaurant opende in 1996 en is sindsdien de maatstaf in Barcelona voor vis en rijst. Het heeft ook een geweldig uitzicht over de haven, dat helpt de smaak te verbeteren nietwaar? Alle gerechten zijn huisgemaakt, inclusief de desserts, vergeet deze niet!

Waar heb jij de lekkerste paella op? Welke tips wil je delen?

Waardeer dit bericht

Over de auteur

Sietske

Sietske

Sietske is een schrijfster die gelooft dat er weinig dingen beter zijn dan goed eten, goede vrienden en Barcelona!

Laat een reactie achter