blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Internationale keuken

Franse gastronomie in Barcelona

Geschreven door Daniella

Dankzij de nabijheid van Frankrijk heeft Barcelona een flink aantal Franse restaurants en Franse delicatessenwinkels. Wie zijn favoriete Franse kaas, wijn of brood niet kan missen, leest vooral verder. ShBarcelona vertelt je in dit artikel namelijk waar je van de beste Franse specialiteiten kunt genieten.

Gerelateerd artikel: 6 adresjes voor homesick Nederlanders en Belgen

Franse restaurants

Foto via Visualhunt

L’Atelier BCN heeft een Franse keuken met een tikkeltje Spaanse en Mediterraanse invloeden. Je kunt er genieten van vis, vlees, kaas en tapas. Het restaurant heeft een bar en een overdekt terras voor een rustige en relaxte sfeer. Klik hier voor een overzicht van de menukaart.

LocatieCarrer de Pau Claris 153

Crêperie Bretonne Annaick ligt in Port Olimpic en op het menu staan volop cake en crêpes, Franse cider en Franse wijnen. Dit is een heerlijke plek om op de heen- of terugweg naar het strand te relaxen en wat lekkers te nemen.

LocatieCarrer de Ramon Trias Fargas 2

Franse bakkerijen

Foto via Visualhunt

La Boulangerie werd gestart door een Franse ondernemer en heeft tien locaties in Barcelona. Bij La Boulangerie koop je Frans brood en heerlijke sandwiches om mee te nemen of om lekker daar te eten.

Als je op zoek bent naar 100% ambachtelijk brood, ga dan naar Forn Baluard in Barceloneta. Ze staan bekend om de beste baguette van Barcelona!

Gerelateerd artikel: Top 5 koffiehotspots in Barcelona

Franse cateraars

Of je nu catering voor een evenement nodig hebt of gewoon je huis een avondje niet uit wilt, de Franse privéchef Michel Garnier biedt een reeks services aan huis. Hij is trots op zijn ervaring bij veel sterrenrestaurants en komt bij je thuis om een hoogwaardige maaltijd of buffet van uitstekende kwaliteit klaar te maken. En dit allemaal passend bij je budget. Daarnaast is hij ook gewoon een ontzettend aardige man!

Franse delicatessen

Foto via Visualhunt

Ga voor heerlijke Franse delicatessen naar Maison Puyvalin. Ze hebben een ruime keuze aan typisch Franse producten. Denk aan pâté, champagne & wijn, kazen en olie & azijn. Maar ook voor cadeauartikelen, thee, honing en chocolade kun je er prima terecht. En ze geven je graag advies!

Locatie: Carrer de Trafalgar 23

*Hoofdfoto door Yelp.com via Visualhunt

Wat is jouw favoriete plek voor Franse delicatessen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter