blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Internationale keuken

Kosher eten in Barcelona

Geschreven door Daniella

Sinds een aantal jaren is het voor Joodse bezoekers en toeristen in Barcelona niet meer moeilijk om eten te vinden dat voldoet aan de eisen van hun religie. Door de opening van restaurants die kosher gerechten serveren voor de Joodse gemeenschap kunnen zij leven met de richtlijnen die hun religie hen opdraagt, zelfs in Barcelona. Ook supermarkten blijven niet achter met hun kosher assortiment en zo is thuis kosher eten ook een stuk makkelijker geworden. ShBarcelona raadt onderstaande restaurants aan om heerlijk kosher te gaan eten.

Gerelateerd artikel: Veganistisch eten in Barcelona

Kosher Shaq Shuq

Foto via Visualhunt

Bij Kosher Shaq Shuq serveren ze traditionele kosher gerechten met Mediterraanse en Europese invloeden. Op het menu vind je een variatie aan voorgerechten en gegrilde vleesgerechten, die op traditionele Joodse wijze bereid zijn. Op de wijnkaart staan diverse nationale en internationale kosher wijnen. Je kunt er aan een normale tafel plaatsnemen, maar ook gezellig aan de bar gaan zitten.

Locatie: Carrer de Ferran 15

Maccabi

Maccabi is gelegen in een voormalige broodoven uit de zeventiende eeuw die de “Montserratina” heette. In dit restaurant vind je Mediterraanse gerechten afgewisseld met traditionele kosher gerechten. Probeer bijvoorbeeld de champignon hummus, de Israelische salade in “Morad” stijl of de geweldige vis- of vleesgerechten, die allen kosher bereid worden. Ze hebben ook een afhaalservice voor de sjabbat. Alleen al het fleurige interieur trekt al je aandacht en dan heb je nog niet eens gegeten of gedronken!

Locatie: La Rambla 79

Gerelateerd artikel: Glutenvrije restaurants in Barcelona

BenBen Kosher

Foto via Visualhunt

BenBen kosher heeft een uitgebreid assortiment kosher producten. Je vindt er ook een slager, een afhaalservice, kleine bakkerij en er is een cafeetje waar je lekker kunt ontbijten of een snack kunt eten. Binnen vind je een supermarkt met salades, soepen en andere kosher producten, zowel van nationale bodem, als geïmporteerd uit het buitenland.

Locatie: Carrer d’Aribau 257

Kosher supermarkt

De Corté Inglés heeft een grote afdeling voor de dagelijkse kosher boodschappen.

Kijk voor verdere informatie over kosher eten in Barcelona op de website van Chabad House.

*Hoofdfoto door Paul Saad via Visualhunt

Houd jij van kosher eten? Heb je nog goede restaurantjes of tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter