blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Internationale keuken

De beste Peruaanse restaurants in l’Eixample

opgerolde en gevulde zalmrolletjes
Geschreven door Daniella

Het district l’Eixample is een van de meest interessante districten in heel Barcelona. Voor wat betreft monumenten en gastronomische gelegenheden is het een van de belangrijkste delen van de stad. Je vindt hier allerlei restaurants die diverse werelddelen representeren en ze zijn ook nog van uitstekende kwaliteit.

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over de beste Peruaanse restaurants in l’Eixample. De Peruaanse gastronomie is zeer trendy in Spanje en dit komt door de diversiteit van de keuken en de pure smaak van de gerechten. Als je wilt weten welke Peruaanse restaurants in Eixample Barcelona de beste zijn, lees dan vooral verder.

  • seizoenshuur barcelona

 

Ontdek de sensationele Peruaanse keuken

Totora

Dit Peruaans restaurant in Barcelona ligt aan de Carrer de Córcega 235. Zoals bij de schelp aan je oor, komen hier via de menukaart de geluiden, geuren, smaken en texturen van de oceaan je tegemoet.

Naar Totora ga je voor de Peruaanse zeevruchten en visspecialiteiten en het mooie is dat men de traditionele keuken hier in ere houdt.

ceviche

Foto via Pixabay

Een paar heerlijke gerechten die je bij Totora kunt proeven, zijn: gefrituurde vleugeltjes “southern style” met paprikasaus, pikante saus met van alles om erin te dippen, selderij en huancaína (soort saus), tequeños (gefrituurde broodrolletjes) gevuld met inktvis, garnalen en inktvis met tartaarsaus, inktvis met ají panca saus (saus van Peruaanse rode paprika) met aardappelpuree, gele paprika mousse en chimichurri uit de Andes.

Je eet er je vingers zowat bij op!

Maandelijks huren in Barcelona

El Dorado Chiken

Dit restaurant ligt aan de Carrer de Balmes 12. Bij El Dorado Chiken zijn ze ontzettend trots op hun Peruaanse keuken. Daarom bieden zij veel verschillende gerechten voor allerlei soorten fijnproevers.

vis met limoen

Foto via Pixabay

Enkelen van de meest opvallende gerechten zijn: Ceviche; met citroen, chili en koriander gemarineerde vis, met ui, maïs en zoete aardappel. Geroosterde kip met lekkere frietjes, een salade en een van de speciale sauzen of Tacu tacu (rijstgerecht). Gebakken rijst gemixt met bonen met daarbij diverse soorten zeevruchten in gele paprikasaus. Dat klinkt toch bijzonder interessant, of niet?

Yakumanka

Yakumanka is ontstaan door de Peruaanse keuken te kruisen met het beste product dat aan de Iberische kust te vinden is. En volgens Gaston blijven ze bij Yakumanka trouw aan het concept van de populaire Peruaanse cevicheria, met rijke gerechten en Creoolse invloeden.

Je proeft hier echt de zee. Het restaurant ligt aan de Carrer de Valencia 207. Probeer de verschillende soorten ceviches, zeevruchtengerechten of wokgerechten met Creoolse rijst.

Gerelateerd artikel: De beste fondue restaurants in Barcelona

Ceviche 103

Hier kun je de beste hedendaagse Peruaanse keuken proeven en elk gerecht wordt prachtig opgediend. Je ontdekt het verhaal van de diverse smaken op het bord en maakt kennis met een keuken die al 500 jaar bestaat. Traditionele smaken zijn in deze keuken zeker niet verloren gegaan.

twee borden met peruviaans eten

Foto via Pixabay

Ceviche 103 maakt er een culinair feestje van en zal je smaakpalet aangenaam verrassen. Het restaurant bevindt zich aan de Carrer de Londres 103.

Geniet hier van een klassieke ceviche met blokjes zeebaars, tijgermelk, geglaceerde zoete aardappel, rode ui, zeevruchten, mais of een stapelgerechtje van tartaar met aardappel, gele paprika, tonijn, kwarteleitje, yucca en avocado. Alsof er een engeltje over je tong fietst…

Voor iets langer dan alleen vakantie naar Barcelona

Heb jij al eens in een Peruaans restaurant gegeten?
Bij welke ben je geweest en wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter