blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De beste restaurants

Vijf creatieve keukens in Barcelona

Geschreven door Daniella

Barcelona heeft als bijnaam ‘de hoofdstad van de creatieve keuken’ en deze titel is welverdiend. De  getalenteerde chefs hebben verschillende ruimtes in de stad gecreëerd, waar je kunt genieten van gerechten met smaak, kwaliteit en de nieuwste trends. Als je ervoor kiest om voor langere tijd een appartement bij ShBarcelona te huren, zijn deze restaurants perfect voor een heerlijke avond uit. We zullen er een aantal toelichten.

Gerelateerde artikelen: Restaurants aan zee in Barcelona

Creatieve restaurants in Barcelona

Foto via Pixabay

Misschien wel het meest vooraanstaande restaurant van allemaal, is Restaurant Caelis, gelegen in het majestueuze Hotel Palace aan de  Gran Vía 668. Op je bord ligt een mix van klassiek en minimalistisch en het personeel is expert in het voldoen aan de verwachtingen van de meest veeleisende fijnproevers. Speciaal aanbevolen is het Rossini-rundvlees en het Iberische speenvarken, bereid onder de getalenteerde hand van chef-kok Romain Fornell. De tweede optie is L’Ombú Restaurant. Het heeft een iets gunstigere prijs, maar er is nog steeds een compleet gastronomisch aanbod om van te genieten. Het restaurant ligt in de wijk Gracia (aan de Calle de Sardenya 447) en de stijl wordt gekenmerkt door een samenspel van rustiek en modern. In hun creatieve keuken hebben ze een speciale plek voor vlees, vis en groenten uit de directe omgeving, die deel uitmaken van het beroemde mediterrane dieet.

Gerelateerd artikel: Glutenvrije restaurants in Barcelona

Foto via Pixabay

De derde optie die wij voorstellen, is restaurant Xampú Xampany, aan de Gran Vía de les Corts Catalanes 702. Dit restaurant is een voorbeeld van creatieve gastronomie, met producten van uitstekende kwaliteit en een wijnkaart die door klanten zeer wordt geprezen. Daarnaast heeft het restaurant ook een winkel met delicatessen en gastronomische producten. De volgende locatie van de creatieve keuken dat een bezoek meer dan waard is, is Restaurant H1898, gelegen in Hotel 1898 (Calle de La Rambla 109). Het getal verwijst naar het jaar dat het hotel opgericht is en het heeft uitzicht op de emblematische straat: Las Ramblas. De keuken wordt geleid door chef-kok Carles Boronat, die grondstoffen van de hoogste kwaliteit gebruikt om geweldige combinaties te creëren, zoals zijn voortreffelijke kip met paddestoelen en garnalen, of zijn carpaccio van garnalen met truffel.

Als laatste noemen we Restaurant La Clara (aan de Gran Vía de Les Corts Catalana 442), dat in de wijk Eixample ligt. Speciale gerechten die op het menu staan, zijn de prachtige bladerdeeg met foie en een gebakken ei of de lasagne van verse pasta en groenten. Voordat je naar Barcelona verhuisd bent, heb je vast al van veel mensen kunnen horen dat het mediterrane dieet een dieet vol rijke en gezonde producten is. In de restaurants die we hierboven beschrijven, bereiden ze alle gerechten met een innovatieve en creatieve touch, die je zal verbazen als je ze bezoekt. Eet smakelijk en geniet van culinair Barcelona.

Heb je een van deze restaurants bezocht? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter