blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Dag van de Arbeid in Barcelona

Geschreven door Daniella

Op 1 mei wordt de Dag van de Arbeid gevierd, een dag die werken in zijn algemeenheid en de bijdrage aan de welvaart van de economie van een land herdenkt. Het is een vrije dag en de oorsprong van de dag is ontstaan uit de vraag van arbeiders voor gelijke rechten voor alle werknemers, ongeacht hun geslacht. Op 1 mei gaan veel mensen in Barcelona lekker op pad om van deze vrije dag te genieten. Daarom vertelt ShBarcelona je vandaag welke activiteiten je allemaal kunt ondernemen op de Dag van de Arbeid.

Gerelateerd artikel: Sant Jordi 2019

Wat te doen in Barcelona tijdens de Dag van de Arbeid

Foto via Pixabay

Barcelona biedt veel mogelijkheden om een ​​geweldige dag door te brengen in de stad, ​​maar je mag niet vergeten dat deze dag voor alle werknemers is, dus dit betekent dat veel bedrijven dicht zijn. Informeer van te voren dan ook goed of dat wat je wilt gaan doen ook wel mogelijk is. Je hebt verschillende gratis activiteiten of locaties die speciaal voor deze dag hun deuren openen. Als je van een cultureel moment wilt genieten, bezoek dan de Gotische wijk in Barcelona. Of je nu toerist of inwoner van Barcelona bent, dit deel van de stad blijft geheimen houden en zal je keer op keer verrassen. Allereerst breng je een bezoek aan de kathedraal van Barcelona; een gotisch juweel en een embleem voor de Catalaanse hoofdstad. Daarna ga je naar Plaza Sant Jaume, waar twee van de belangrijkste overheidsgebouwen in Catalonië aan het plein liggen; het Palau de la Generalitat en het Stadhuis van Barcelona. Vlakbij vind je Plaza Real, een ideale plek om van een hapje en drankje te genieten en de vele voorbijgangers te bestuderen. Iets verderop loop je de Ramblas op en je ziet direct hoe druk de Ramblas is. Drommen mensen lopen je voorbij. Mis de Mercado de la Boquería zeker niet en probeer hier een van de tapasbars. Je hebt hier gegarandeerd  verse producten van de hoogste kwaliteit.

Gerelateerd artikel: Ontdek de Aprilfeesten in Barcelona

Foto via Pixabay

Als je normaal al een geweldig uitzicht op de Gotische wijk hebt – omdat je daar woont of omdat het je favoriete plek voor hotelaccommodatie is – kun je naar pretpark Tibidabo gaan. Dit is een prachtige plek voor jong en oud. Geniet hier van een mooie lentedag met adembenemende uitzichten op de stad Barcelona. En laat je verrassen door de mythische en romantische attracties in pretpark Tibidabo, zoals het vliegtuig, de uitkijktoren, de achtbaan en de carrousel. Krijg je lekkere trek? Probeer dan heerlijke churros met chocolade. Als je je vrije dag liever dicht bij de zee, in plaats van in de heuvels doorbrengt, maak dan een mooie wandeling langs de Paseo Marítimo. Je kunt hier bij diverse restaurants heerlijke paella op een zonnig terras eten en daarna de rest van Barcelona weer verder ontdekken. Heb je geen hoogtevrees? Dan raadt het team van ShBarcelona je nog aan om de stad vanuit de hoogte te verkennen, door de kabelbaan vanuit de haven te nemen. Deze brengt je naar Miramar, op de helling van de Montjuic. Deze plek is voor het eerst geopend voor de tentoonstelling van 1929 en heeft zijn eigen maritieme sectie.

Wat ga jij op 1 mei doen in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter