blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Waterparken in Catalonië

Geschreven door Daniella

Spelen en zwemmen in gecontroleerde omgevingen is een van de activiteiten die je het leukst vindt tijdens de zomermaanden. Waterparken zijn een superleuke manier om een ​​familiedag door te brengen en ze zijn erg in trek bij toeristen en de lokale bevolking. Om deze reden hebben ze zich verspreid door heel Spanje, maar Catalonië is ongetwijfeld een van de regio’s met meer waterparken. Er zijn eindeloze glijbanen waarbij wedstrijden gedaan worden in de laatste afsprong, er zijn golfslagbaden, picknickplaatsen, restaurants, bars… dit alles en nog veel meer, is wat je bij waterparken in Catalonië vindt. En vandaag vertelt ShBarcelona je meer over een aantal van hen. Heb je je zwembroek of bikini al klaar liggen?

Gerelateerd artikel: Landelijk toerisme in Catalonië

Een uitje naar een waterpark in Catalonië

Foto via Pixabay

Allereerst zullen we het hebben over een van de meest bezochte pretparken in Spanje en waarschijnlijk in heel Europa. Dit is Port Aventura, gelegen in de stad La Pineda, in de provincie Tarragona. Dit recreatieoord heeft drie themaparken, PortAventura, Ferrari Land en PortAventura Caribe Aquatic Park. De laatste is een van de meest bezochte waterparken in deze regio en heeft vele attracties geschikt voor alle leeftijden, er zijn ontspanningszones waarin je je in het Caribisch gebied waant, er zijn vijf restaurants met verschillende keukens en een fotowinkel. Bij deze laatste kun je je gelukkige momenten op de gevoelige plaat vast laten leggen. Ook souvenirs zijn er te koop, om je een goede herinnering aan die gedenkwaardige dag te bezorgen. Aquabrava is een van de oudste waterparken in Catalonië. Het is een groot park met ontspanningsruimtes, attracties en restaurants. Het ligt aan de Costa Brava, in de stad Roses. De attracties zijn ingedeeld op basis van hun niveau van complexiteit (zeer gedurfd, gedurfd, normaal en ook geschikt voor kinderen). Aquabrava biedt ook ontspanningszones om tot rust te komen. Uitgestrekte groene weiden met bomen, waar je heerlijk kunt zonnebaden, maken je dag bij Aquabrava compleet. Natuurlijk kun je ook genieten van de zes restaurants en bars.

Gerelateerd artikel: Bioscoop in de buitenlucht

Foto via Pixabay

Tot slot praten we over een van de meest bezochte waterparken in Catalonië en de dichtstbijzijnde bij Barcelona. Waterworld Lloret is een populair waterpark in Catalonië en het is gelegen in het centrum van Lloret de Mar, provincie Girona. Waterworld Lloret bestaat al sinds 1985 en het wordt bezocht door internationale toeristen die veelal hun vakantie doorbrengen in de bekende badplaats Lloret de Mar. Maar ook veel mensen uit Barcelona gaan graag voor een familie-uitje naar het waterpark. Het ligt binnen een uur van de Catalaanse hoofdstad. Net als de rest van de waterparken beschikt Waterworld Lloret over recreatiegebieden, picknickplaatsen en diverse restaurants en bars. Het is interessant om de websites van elk van de parken te bekijken, aangezien ze meestal kortingen en speciale prijzen geven aan groepen of families. Overal zijn er badmeesters die waken over de zwemmers, maar we raden altijd aan goed op de kleintjes te passen, aangezien sommige parken erg druk zijn en de badmeesters niet iedereen in de gaten kunnen houden. Geniet van de zomer in de waterparken van Catalonië!

Heb je een van deze parken bezocht? Beveel je dit park aan?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter