blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Landelijk toerisme in Catalonië

Geschreven door Daniella

De stranden van Catalonië worden beschouwd als een van de meest gewaardeerde stranden aan de Spaanse kust en elk jaar ontvangt de Catalaanse kust miljoenen toeristen. Maar naast de stranden aan de Middellandse Zee, zijn er in Catalonië veel uitzonderlijke enclaves die de ecologische diversiteit van deze Autonome Gemeenschap weerspiegelen. Er is plattelandstoerisme ontstaan, dat ons wegleidt van nieuwe technologieën en ons dichter bij de aard en essentie van de mens brengt. Stedelingen gaan dan ook graag op zoek naar de rust die het platteland hen biedt. En als je ook van de rust en de natuur houdt en wilt weten waar je heerlijk kunt verdwalen in Catalonië, laat ShBarcelona je dan inspireren.

Gerelateerd artikel: De geheime routes door Collserola en het Can Borell reservoir

Het binnenland van Catalonië

Foto door makamuki0 via Pixabay

In de stad zit je de hele dag op kantoor en daardoor mis je de natuur van parken en stadstuinen. Maar veel mensen nemen hier geen genoegen mee. Zij willen de prachtige landschappen van het binnenland verkennen, die door de eeuwen heen zijn ontstaan. Er zijn zelfs mensen die liever verlaten paden bewandelen en het stroompje van een kristalheldere rivier volgen, dan dat ze hun handdoek proberen neer te leggen tussen de duizenden mensen op het strand. Daarom kiezen ze liever plaatsen als het nationale park van Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, dat in het centrale deel van de Catalaanse Pyreneeën ligt. Omringd door bergen van meer dan 3000 meter hoog, is dit het enige nationale park in Catalonië. Het is een paradijs op aarde. Tal van wandel-, bergsport- en klimroutes komen er samen en er zijn meer dan 200 blauwe, kristalheldere meren die de lucht weerspiegelen. Wat is dit een prachtig hooggebergtelandschap.

Foto door gau gorri via Visualhunt

Het horen zingen en observeren van verschillende soorten watervogels, is de grote attractie van de Ebro-delta. De monding van een van de grootste rivieren in Spanje heeft een prachtige plek gecreëerd, waar meerdere vogels zich nestelen. Hierdoor is deze waterrijke zone van biologisch onschatbare rijkdom geworden. Het is gebied met volop gastronomische restaurants, waar rijst, vis en andere typische Catalaanse specialiteiten de bezoeker verrukken. Je kunt ook meerdere activiteiten ondernemen, van vogels kijken tot vissen of een boottocht maken in het waterrijke gebied. Er zijn hier diverse landelijke huisjes en pensions te boeken en het zal de perfecte ontsnapping aan de drukte van de stad zijn.

Gerelateerd artikel: Skigebieden in Catalonië

Foto via Visualhunt

Een ander voorbeeld van de verscheidenheid aan ecosystemen in Catalonië, is de regio La Garrotxa. Hier kun je genieten van een van de meest spectaculaire vulkanische landschappen van het Iberisch schiereiland. Er zijn meer dan 40 vulkanische toppen, van 200 tot 1.100 meter hoog. Dankzij de ligging vind je er zowel mediterrane landschappen, als Midden-Europese en Atlantische vegetatie. Op een relatief klein oppervlak tref je dus een zeer gevarieerde natuur aan. La Fageda d’en Jordà is een beukenbos dat groeit op de lavastroom van de Croscat-vulkaan. Het is een speciale en magische plek, die doet denken aan de betoverde bossen uit sprookjes. De hotels en landelijke appartementen in het gebied hebben een verfijnde elegantie. En de gastronomie van La Garrotxa valt op door een mix van moderne en traditionele gerechten, waardoor rustzoekers dit een van de meest gewaardeerde landelijke toeristenbestemmingen vinden.

Waar ga jij graag naartoe als je het binnenland van Catalonië in gaat?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter