blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

De zomer komt er weer aan in Barcelona!

Geschreven door Daniella

Het is bijna zomer en dat kan van alles betekenen… Misschien lees je dit artikel en heb je al plannen om een ​​paar dagen in Barcelona door te brengen. Of wellicht woon je al hier en bring je dit jaar je vakantie thuis door… maak je geen zorgen, Barcelona heeft genoeg te bieden! Of je nu van hier bent of uit het buitenland komt om Barcelona deze zomer te bezoeken, dit artikel van ShBarcelona geeft je enkele tips die zeker van pas zullen komen, wanneer je de zomer doorbrengt in de Catalaanse hoofdstad.

Gerelateerd artikel: Geniet van een verlaten Barcelona in de zomer

Tips voor een fijne zomer in Barcelona

Foto via Pixabay

Barcelona is een relatief grote stad in vergelijking met sommige andere Spaanse steden, maar weer relatief klein in vergelijking met sommige Europese hoofdsteden. Het heeft een zeer efficiënt en goed betaalbaar openbaar vervoersnetwerk, waarmee je in een zeer korte tijd door de gehele stad kunt reizen. Als je deze zomer Barcelona bezoekt, is een ideale manier om de stad te verkennen gebruik te maken van de toeristische bussen, waarmee je de meest interessante bezienswaardigheden kunt bezoeken, zoals de Passeig de Gracia met haar luxe boetieks en enkele van de meest karakteristieke gebouwen van Gaudí. Neem de modernistische route van Hospital de Sant Pau en Park Güell, of de route die door het bovenste deel van de stad gaat en je naar het befaamde Camp Nou brengt. Als je Barcelona bezoekt is het strand ongetwijfeld een van de plekken die je graag wilt zien. Ga je naar het strand, let dan wel op een aantal zaken. Allereerst zijn de stranden van Barcelona aardig druk, vooral in het meest centrale deel van haar kust, in het district Ciutat Vella. Als je van rust en kalmte houdt, is de stranden bezoeken geen aanrader. De stemmen van de verkopers van frisdranken en andere snacks klinken luid boven alles uit en dit wordt nog eens vergezeld door de herrie die de sarong- en souvenirverkopers produceren. Elk jaar verandert er wel wat aan de creatieve verkooptechnieken en –producten of –diensten.

Gerelateerd artikel: Heb je al plannen voor je zomer in Barcelona?

Foto via Pixabay

Wat we je ook aanraden, is goed voor je spullen te zorgen als je naar het strand gaat. Laat nooit iets waardevols achter op een van de stranden in het centrum van de stad als je de zee in gaat. Bij andere, rustigere stranden op andere plekken is dit geen probleem, maar het is af te raden om dit aan de drukke stranden van het centrum van Barcelona te doen. Wil je gebruik maken van een taxi in de stad, dan is het handig om te weten dat je op dit moment ​​naast de gewone taxi’s – in zwart en geel – ook via Cabify een taxi kunt regelen in Barcelona. De eerste keer dat je gebruik maakt van de service, moet je 15 minuten wachten, maar daarna werkt de service geheel normaal. De tarieven van de gewone taxi en Cabify zijn overigens vergelijkbaar. Momenteel kun je in Barcelona helaas geen gebruik maken van Uber. Het laatste advies dat we met je willen delen, is hoe je het beste kunt genieten van de Catalaanse keuken. Voor deze zeer gevarieerde en kwalitatief goede keuken kun je de meest toeristische restaurants beter links laten liggen. Kies een eettentje waar de lokale bevolking ook naartoe gaat. Raadpleeg voor jouw eigen voorkeur en budget bijvoorbeeld Tripadvisor of El Tenedor, waar je reviews kunt lezen die je voldoende informatie geven om een goede keuze te kunnen maken.

Welk advies heb jij nog voor een zomer in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter