blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Een motor in Barcelona huren

Geschreven door Daniella

Je van en naar, maar ook in de Catalaanse hoofdstad voortbewegen kan op diverse manieren. De meeste mensen – en tegelijk de meest milieuvriendelijke manier – is het openbaar vervoer gebruiken. De metro is het snelste transportmiddel en het rijdt regelmatig. De bus is ook favoriet bij velen, omdat je ermee boven de grond rijdt en dus meer ziet. De bus is echter wel langzamer  vanwege het overig verkeer dat op de weg is.

Dan is er nog de trein en deze kun je eigenlijk vergelijken met de metro, al is het aanbod binnen de stad beperkter. Taxi of VTC (Vehículos de Transporte Concertado, oftewel Uber of Cabify) is ook een optie, maar meestal gebruik je deze voor speciale momenten, wanneer je een afspraak hebt of eigenlijk graag de auto zou pakken.

Bezoekers aan de stad vragen regelmatig naar waar je een auto kunt huren. Met een auto kun je je vrijer in de stad bewegen op de momenten dat jij dat wenst. Maar… vandaag wil ShBarcelona graag nog een ander vervoermiddel bij je onder de aandacht brengen.

Een andere manier om in en buiten de stad te reizen is namelijk: het huren van een motor. Barcelona is – na Rome –  de stad met de meeste motors en brommers. Aangezien de motor een perfect tweewieler is om je te verplaatsen en de stad zich hiervoor prima leent, lees je in dit artikel waar je in Barcelona een motor of brommer kunt huren.

Gerelateerd artikel: Verken Barcelona met een exotische vervoermiddel

Waar kun je in Barcelona een motor huren

Moto Rent

Moto Rent is een van de vele motorverhuurbedrijven die in Barcelona actief is. Bij dit bedrijf kun je allerlei soorten motorfietsen huren en sommigen hebben een grote cilinderinhoud en anderen zijn wat beperkter en meer geschikt voor de stedelijke omgeving.

gele brommer

De twee vestigingen in Barcelona bevinden zich in het district Eixample.

Moto Rent biedt je ook de mogelijkheid om motorfietsen met een zuinige motor te huren en dat is niet alleen prettig vanwege het verbruik, maar ook makkelijk en snel. Er zijn tevens scooters, megascooters, naked motors, sportmotors, tourmotors of aangepaste motors te huur.

Cooltra

Je hebt gegarandeerd al een aantal Cooltra-brommers door de stad zien rijden of geparkeerd zien staan in de straten van Barcelona. Cooltra biedt momenteel de beste modellen elektrische motoren van het merken Askoll en Govecs (van 50cc tot 125cc).

Ze verhuren hier ook de krachtige 400cc Zero DS Electric sportmotor en deze motor is ideaal voor wie iets agressievers wil. Als je liever iets heel anders wilt, kun je ook het grotere model maxi scooter huren.

Deze zijn er van exclusieve merken, zoals Yamaha of Suzuki (van 400 cc tot 650 cc). Dit is zeker een voor de hand liggende keuze als je buiten de stad moet zijn. Het voertuig heeft namelijk veel meer vermogen.

Gerelateerd artikel: Lage-emissiezones op Barcelona’s wegen

Best Rent a Scooter

Tot slot kun je ook bij Best Rent a Scooter terecht voor de beste motoren en bromfietsen. Ze hebben er zelfs andere, grotere voertuigen. Het bedrijf biedt zeer concurrerende prijzen en levert de motor zelfs aan huis indien gewenst.

wijzerplaat geeft oliepeil aan

Je vindt Best Rent a Scooter aan de Carrer de Sicília 322 in de wijk Camp d’en Grassot y Gràcia Nova.

De verhuur van Best Rent a Scooter is zowel gericht op bedrijven als particulieren en ze hebben diverse prijsklassen. Maar behalve het verhuren van motors en bromfietsen biedt Best Rent a Scooter nog meer! Je kunt hier namelijk ook huren met een koopoptie, dus leasen.

Dit alternatief is niet erg bekend onder brommer- en motorrijders, maar het is wel handig om te weten als je eigenlijk liever iets wilt kopen. Op deze manier kun je namelijk eerst het product goed uitproberen voordat je tot de aankoop ervan overgaat.

Kende jij een van deze motorverhuurbedrijven al?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter