blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Verken Barcelona met een exotisch vervoermiddel

Geschreven door Maisa

Je kan Barcelona verkennen met behulp van vele verschillende voertuigen; openbaarvervoer, de fiets, auto, scooter, E-step etc. Sommigen zijn simpelweg praktisch anderen zijn erg modern en sommige hebben iets exotisch en zelfs spectaculair.

In dit artikel vertelt ShBarcelona je meer over de exotische manieren van je (laten) vervoeren in Barcelona.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Hoe kun je als toerist in Barcelona reizen?

Fietstaxi

De indiaanse fiets taxi rickshaw kennen we allemaal wel van de vele documentaires over India of van foto’s van India. Tot een aantal jaren terug wat het ook nog alleen maar en Indians fenomeen, maar is deze fietstaxi bijna ook in alle westerse landen te vinden inclusief Barcelona.

In Barcelona wordt zo’ n fiets taxi; rickshaw, bicitaxi, tricitaxi, pedicab of velotaxi genoemd. Normaal worden ze bereden door jonge mannen en vrouwen die over een grote talenkennis beschikken en een goede lichamelijke conditie.

happy tourists

Foto via Visualhunt

Want de enige motor die de fiets taxi heeft zijn de benen van de bestuurder. Deze 2-persoons fietstaxi kan je net als een normale taxi aanhouden. Sommigen komen met een futuristische design, maar er zijn ook rikshaws met een indianse look te vinden.

Beiden bieden vanaf hun karretje een uitstekend zicht van Barcelona aan, terwijl je lekker ontspannen en achterover geleund in het karrteje zit.

Weekendje weg naar Barcelona

Tramvia Blau

Wil je graag Tibidabo bezoeken en daar op een originele manier komen, dan kan je instappen op de blauwe tram in het catalaans Tramvia Blau.

Tramvia Blau is al 115 jaar oud en dus de oudste tram van Barcelona. Deze historische tram gaat van Plaça J.F. Kennedy naar de voet van de Tibidabo berg. Waar je van de natuur en een poetisch uitzicht over de stad kan genieten.

tramvia blau

Foto via Visualhunt

Je kan de blauwe tram nemen vanaf het eindstation van Avinguda Tibidado van FGC -lijn 7 en vanaf de kabel spoorweg van Tibidabo. De blauwe tram maakt deel uit van het openbaar vervoer en rijdt om de 20 minuten.

In de zomer rijdt de tram van 10.00 tot 19.30 uur en in overige seizoenen rijdt de tram alleen in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur of tot 19.30 uur.

Gerelateerd artikel: Fietstours door Barcelona

Kabelbanen en kabelspoorwegen

De kabel voertuigen van Tibidabo, maakt deel uit van de drie kabel voertuigen funicular waarmee je vanaf specifieke plekken van Barcelona naar andere kan verplaatsen.

Er zijn ook twee kabelbanen die je de stad laat ontdekken op een adembenemende manier in. Met een normale metrokaartje kan je al gebruik maken van de kabel voertuigen. De kabelbanen zijn echter wel wat duurder.

kabelbaan in barcelona

Foto via Pixabay

  • Funicular del Tibidabo – De kabel voertuig  van Tibidabo vertrekt van Plaça Doctor Andreu en neemt je naar de top van Tibidabo, waaronder de Tibidabo pretpark te vinden en natuurlijk neemt het je ook weer mee terug.
  • Funicular de Montjuïc – De kabel voertuig van Montjuïc vetrekt van Parallel metro station en neemt je naar het station van Parc de Montjuic en andersom.
  • Telefèric de Montjuïc – De kabelbaan van Montjuic brengt je van de funicular van Montjuic naar het kasteel van Montjuic en andersom.
  • Telefèric Aeri del Port – De kabelbaan van Aeri del Port gaat vanaf de haven naar het uitzichtpunt Miramar op Montjuic en andersom.
  • Funicular de Vallvidrera – Kabel spoorweg van Vallvidrera.

Vakantieappartement bij ShBarcelona boeken

Top uitzicht

Met een helikoptertour krijg je een goed overzicht van de stad en haar wijken. Bij een eerste bezoek aan Barcelona kan dit erg handig – en vooral ook leuk – zijn, omdat je zo een beeld van de stad en de uitgestrektheid krijgt.

helikoptervlucht boven barcelona

Foto via Pixabay

Ook de natuur eromheen met wandel- en fietsmogelijkheden kun je goed zien. Zo kun je voor de rest van je vakantie veel beter bepalen wat je nog wilt doen of zien.

In de lucht, op de grond of terug in de tijd, er is keuze genoeg voor ieder die zin heeft om Barcelona op een exotische en poetische manier te leren kennen.

Welke manier van vervoer heb jij geprobeerd? Zou je het aanraden?
Laat weten hoe jij het liefst door Barcelona reist!

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter