blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Waarom een bezoek brengen aan het Montjuïc-kasteel?

Geschreven door Jeffrey Den Edelenbosch

Het kasteel van Montjuïc is een must-do voor bezoekers van Barcelona. Het indrukwekkende bouwwerk dat je van grote afstand kunt zien, heeft een significante rol gespeeld in de geschiedenis van zowel Barcelona als Catalonië. Het kasteel staat op de heuvel van Montjuïc en is eigendom van de stad Barcelona. Het slot is vrij toegankelijk voor iedereen.

In vroegere tijden heeft het kasteel dienst gedaan als militair fort. Ook is het een gevangenis en oorlogsmuseum geweest. Eenmaal op de berg heb je een spectaculair 360 graden-uitzicht over Barcelona. Zorg ervoor dat dit prachtig historische bouwwerk op je lijstje staat om te bezichtigen, als je in Barcelona bent.

Gerelateerd artikel: De Font Mágica fontein: een spektakel van water, licht en muziek

De historie

Photo by maveric2003 via Visualhunt

Het kasteel van Montjuïc stamt uit de zeventiende eeuw, waarin het fungeerde als militair fort. De afgelopen 350 jaar heeft het fort een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis, onder meer in de verdediging van Catalonië tegen Spanje. In de twintigste eeuw speelde het kasteel een grote rol in de burgeroorlog. In het slot werden politieke dissidenten gevangen gehouden. In 1963 werd het slot door wijlen dictator Franco omgedoopt tot militair museum. Sinds 2007 is het kasteel in handen van de stad Barcelona en toegankelijk voor iedereen die het wil bezoeken.

Rondleidingen

Als je dieper in de geschiedenis van het Montjuïc-kasteel wilt duiken, is een georganiseerde rondleiding daar naartoe zeer aan te bevelen. Iedere trip duurt ongeveer anderhalf uur. Naast de geschiedenis van het gebouw kom je ook veel te weten over de architectuur. Daarnaast heb je toegang tot plekken in het kasteel, waar je zonder begeleide tour niet kunt komen.

Evenementen en tentoonstellingen

Het kasteel van Montjuïc is een gebouw waarin ook tentoonstellingen worden gehouden. Zo is er een permanente tentoonstelling over de ontwikkeling van het kasteel en kom je meer te weten over de heuvel van Montjuïc zelf. Het kasteel is ook een venue voor de immens populaire Sala Montjuïc, die iedere zomer open-air filmfestivals organiseert.

Gerelateerd artikel: Breng een bezoek aan Barcelona’s Poble Espanyol

Bereikbaarheid

Photo by andy_c via Visualhunt

Het kasteel van Montjuïc is het gehele jaar open, met uitzondering van 25 december en 1 januari. De openingstijden zijn van 10:00 uur tot 20:00 uur, afhankelijk van het seizoen. Check indien nodig de website, om je bezoekje alvast te kunnen inplannen.

De algemene toegangsprijs is vijf euro. Er geldt een gereduceerd tarief van drie euro voor senioren en kinderen. Op zondag na 15:00 uur is het kasteel gratis te bezichtigen.

Het kasteel is te bereiken via bus 150 of via de kabelbaan vanaf Avinguda Miramar. Je kunt het kasteel ook te voet bereiken, wat fysiek echter wel een uitdaging is, gezien de steile helling naar het kasteel. Al lopende kom je langs de prachtige tuinen van Joan Brossa en Mossén Cinto Verdaguer.

Ook is er een groot parkeerterrein vlakbij de ingang van het kasteel, die te bereiken is via Carrer dels Tarongers.

* Main Photo by Otis Yang via Visualhunt

Over de auteur

Jeffrey Den Edelenbosch

Jeffrey is iemand die druk bezig is om van zijn passie zijn werk te maken. Taal is voor hem echt een begrip: hij schrijft boeken, filmscripts, vertaalt en geeft taallessen. Barcelona is voor hem de ideale stad waarin onder meer een mix van culturen, mooi weer en interessante mensen deze stad tot ZIJN stad hebben gemaakt!

Laat een reactie achter