blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Vijf plekken in Barcelona waar je geweest moet zijn

noordelijk uitzicht over barcelona en stranden
Geschreven door Daniella

Als je Barcelona bezoekt en het meeste uit je verblijf wilt halen – maar geen idee hebt waar je moet beginnen – zijn er meerdere opties voor het huren van toeristische accommodatie en verder zijn er prachtige plekken die je in Barcelona kunt bezoeken.

Daarom deelt ShBarcelona hieronder de 5 plaatsen die je tijdens je bezoek aan de stad zeker niet mag missen.

Gerelateerd artikel: Top tien monumenten van Barcelona

Wat je niet mag missen in Barcelona

Plaça Catalunya en Las Ramblas

uitzicht over las ramblas barcelona vanuit de haven

Foto via Pixabay

De mythische en fascinerende straat Las Ramblas begint bij Plaça Cataluña in de wijk La Dreta de l’Eixample, het bekendste plein in de stad en loopt door tot het Columbus-monument, vlakbij de zee.

Het is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Spanje, omdat het artistieke attracties heeft zoals de levende standbeelden, die worden uitgebeeld door kunstenaars met prachtige gedetailleerde kostuums.

Elke dag genieten wandelaars hier van allerlei artistieke uitingen. Je kunt aan Las Ramblas ook bars, kiosken, bloemenwinkels en goede restaurants vinden.

De markt La Boqueria en Plaça Real

Als je toch al over Las Ramblas wandelt, kun je meteen de markt La Boquería bezoeken. Het is een groente- en fruitmarkt waar je meestal oma’s vindt, die er hun dagelijkse boodschappen doen. Maar in de loop van de tijd is het een populaire toeristische attractie geworden. Het is de grootste markt in Catalonië en heeft een grote verscheidenheid aan lokale en exotische producten.

Gerelateerd artikel: Spaanse tradities in Catalonië

Ciutat Vella

arc de triomf barcelona

Foto via Pixabay

De wijk Gotic en de wijk El Raval liggen in het district Ciutat Vella. Dit is het oudste district in de stad, dat elke dag duizenden toeristen fascineert. Las Ramblas doorkruist deze wijk en verdeelt deze in twee delen: El Gotic en El Raval.

Gotic bevindt zich rechts en wordt gevormd door kleine straatjes die vaak op een labyrint lijken. In Raval wonen veel van de immigranten van de stad. Je vindt er veel restaurants en bars die tegen een goede prijs hun dranken en spijzen aanbieden.

De stranden

Er zijn negen stranden in Barcelona. Ze zijn allemaal gemakkelijk te bereiken, zowel lopend als met de metro. Ze zijn voorzien van diverse diensten (zoals EHBO en toiletten) en de stranden worden regelmatig schoon gemaakt.

Het meest bekende strand is het strand dat zich voor de twee kleine wolkenkrabbers (de Mapfre torens) in het district Sant Marti bevindt. Op het strand zijn verschillende goede restaurants en strandtenten, waar je kunt genieten van een heerlijke paella met een glas Cava. Je kunt ook de Costa Brava bezoeken, dat is maar een uurtje rijden naar het noorden.

Ciutadella park

Het is een vrij groot park in de wijk Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera, op 15 minuten lopen van het monument van Columbus. Er is veel groen en in het midden vind je een meer waar je bootjes kunt huren.

Het is een geweldige plek om warme avonden door te brengen en vooral op zondagen is het er druk met kinderen, honden en bellenblazers. Er worden ook geregeld activiteiten en evenementen georganiseerd. Naast het Ciutadella Park ligt de dierentuin van Barcelona en het Palau del Parlament de Catalunya. Dit zijn absoluut de 5 beste plekken, die je in deze Spaanse stad kunt bezoeken.

Welke plek beveel jij aan om tijdens een verblijf in Barcelona te bezoeken?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter