blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wijken van Barcelona

Met je kinderen naar de wijk Poblenou

Spelende kinderen
Geschreven door Daniella

Als je met kinderen in Barcelona verblijft hoef je je geen zorgen te maken. Je kleintjes zullen net zo van de hoofdstad van Catalonië genieten als jij. Er zijn veel plaatsen in de stad waar het hele gezin zich prima vermaakt en waar onvergetelijke herinneringen gecreëerd worden.

ShBarcelona heeft meer dan genoeg opties voor de volgende familieweekendjes gevonden, alleen al in de wijk Poblenou. Dus pak pen en papier en bereid je voor op die mooie momenten!

Gerelateerd artikel: Attractiepark Tibidabo

Stranden

kind op strand

Foto via Visualhunt

Sinds de Olympische Zomerspelen van 1992 heeft Poblenou – dat in het district Sant Marti ligt – een paar van de mooiste stranden van Barcelona. Hiermee heb je de eerste familieactiviteit bij goed weer al te pakken.

Speel met je kinderen in het zand, spetter in het water en geniet van een dag samen aan het strand. Niet alleen heb je hier de mooiste uitzichten, maar er zijn ook nog alle faciliteiten in de buurt die je maar nodig mag hebben.

Parken

Als je liever met je kinderen naar het park gaat heb je in de wijk Poblenou een overvloed aan keuzen. Sinds 2008 is het Parc del Centro del Poblenou open, een modern park waar je wat dichter bij de natuur bent met je kinderen. Je kunt er fietsen en spelen in veilige en goed uitgeruste speelterreinen.

skatepark in poblenou met jongen op stepje

Foto via Visualhunt

Ook een goede keuze is het Parc del Poblenou. Met een weelderige natuur en ruime paden voor het uitoefenen van verschillende sporten heeft dit park het voordeel direct aan het strand te liggen. Zo kun je met je kinderen van beide mogelijkheden gebruik maken, zonder al te veel te hoeven verkassen.

Voor een andere gevarieerde daginvulling ga je naar Parc Diagonal Mar in de wijk Diagonal Mar. Hier vind je de allernieuwste architectuur in de eenvoudige schoonheid van natuurlijke elementen. Er is een groot speelgebied en het park bestaat uit 14 hectaren verdeeld in 7 gebieden.

Naar de bioscoop

Er vlak naast ligt de Diagonal Mar shopping mall. Hier kun je met je kinderen heerlijk naar de film gaan en samen een hapje eten in één van de vele restaurants. Er is ook een speelhal op de bovenste verdieping en aan de buitenkant is een groot speelterrein.

Gerelateerd artikel: Speelgoedwinkels in Barcelona

Dierentuin

orang oetan met kleintje

Foto via Visualhunt

De dierentuin ligt niet in Poblenou zelf, maar ongeveer 15 minuutjes met de metro of tram er vandaan. Barcelona Zoo is een favoriet voor zowel kind als volwassene.

Met een grote diversiteit aan dieren – van leeuwen tot giraffen en van krokodillen tot dolfijnen – is dit altijd een goede keuze als je tijd met je gezin wilt doorbrengen.

De meesten van ons hebben prachtige herinneringen aan dierentuinbezoeken met onze eigen ouders, dus wat is er nog beter dan deze herinneringen met je eigen kinderen te creëren?

Locatie: Parc de la Ciutadella (in de wijk El Born)

En je leest het, in de wijk Poblenou heb je zelfs tijd te kort met je kinderen.

* Hoofdfoto door Lorie_the_Librarian via Visualhunt 

Ken jij de wijk Poblenou al? Wat is je favoriete plekje in de wijk?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter