blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Met je kinderen naar de wijk Poblenou

Geschreven door Daniella Bruls

Als je met kinderen in Barcelona verblijft hoef je je geen zorgen te maken. Je kleintjes zullen net zo van de hoofdstad van Catalonië genieten als jij. Er zijn veel plaatsen in de stad waar het hele gezin zich prima vermaakt en waar onvergetelijke herinneringen gecreeërd worden. We hebben meer dan genoeg opties voor de volgende familieweekendjes gevonden, alleen al in de wijk Poblenou. Dus pak pen en papier en bereid je voor op die mooie momenten!

Gerelateerd artikel: Attractiepark Tibidabo

Stranden en parken

Foto door marimbajlamesa via Visualhunt

Sinds de Olympische Zomerspelen van 1992 heeft Poblenou een paar van de mooiste stranden van Barcelona. Hiermee heb je de eerste familieactiviteit bij goed weer al te pakken. Speel met je kinderen in het zand, spetter in het water en geniet van een dag samen aan het strand. Niet alleen heb je hier de mooiste uitzichten, maar er zijn ook nog alle faciliteiten in de buurt die je maar nodig mag hebben.

Als je liever met je kinderen naar het park gaat heb je in de wijk Poblenou een overvloed aan keuzen. Sinds 2008 is het Parc del Centro del Poblenou open, een modern park waar je wat dichter bij de natuur bent met je kinderen. Je kunt er fietsen en spelen in veilige en goed uitgeruste speeltereinen. Ook een goede keuze is het Parc del Poblenou. Met een weelderige natuur en ruime paden voor het uitoefenen van verschillende sporten heeft dit park het voordeel direct aan het strand te liggen. Zo kun je met je kinderen van beide mogelijkheden gebruik maken, zonder al te veel te hoeven verkassen.

Foto door J.Pineda66 via Visualhunt

Voor een andere gevarieerde daginvulling ga je naar Parc Diagonal Mar. Hier vind je de allernieuwste architectuur in de eenvoudige schoonheid van natuurlijke elementen. Er is een groot speelgebied en het park bestaat uit 14 hectaren verdeeld in 7 gebieden.

Er vlak naast ligt de Diagonal Mar shopping mall. Hier kun je met je kinderen heerlijk naar de film gaan en samen een hapje eten in één van de vele restaurants. Er is ook een speelhal op de bovenste verdieping en aan de buitenkant is een groot speelterrein.

Gerelateerd artikel: Speelgoedwinkels in Barcelona

Dierentuin

Foto door Jordi Payà Canals via Visualhunt

De dierentuin ligt niet in Poblenou zelf, maar ongeveer 15 minuutjes met de metro of tram er vandaan. De Barcelona Zoo is een favoriet voor zowel kind als volwassene. Met een grote diversiteit aan dieren – van leeuwen tot giraffen en van krokodillen tot dolfijnen – is dit altijd een goede keuze als je tijd met je gezin wilt doorbrengen. De meesten van ons hebben prachtige herinneringen aan dierentuinbezoeken met onze eigen ouders, dus wat is er nog beter dan deze herinneringen met je eigen kinderen te creëren?

Locatie: Parc de la Ciutadella

En je leest het, in de wijk Poblenou heb je zelfs tijd tekort met je kinderen.

Zoek je nog accommodatie in Poblenou? ShBarcelona helpt je een keuze te maken.

* Hoofdfoto door Lorie_the_Librarian via Visualhunt 

Waardeer dit bericht

Over de auteur

Daniella Bruls

Daniella is een enthousiaste schrijver en vertaler. Zij geniet van het bruisende leven in Barcelona.

Laat een reactie achter