blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

De lekkerste sapjes in Barcelona

Geschreven door Daniella

Barcelona is een stad die zowel haar inwoners als haar bezoekers een hoop te bieden heeft. Eén van de beste en heerlijkste dingen die het te bieden heeft zijn verse sapjes! Als dorstlesser tijdens de zomer, als gezonde en vloeibare middagsnack of als extraatje bij het avondeten, een sapje is altijd een goede keuze als je iets lekkers en gezonds wilt drinken. Ben jij net zo’n fan van sapjes als wij bij ShBarcelona? Lees dan vooral verder om te ontdekken waar je de beste fruitige dranken (of groentesapjes) in Barcelona kunt vinden.

Gerelateerd artikel: Franse gastronomie in Barcelona

Flax & Kale

Foto via Visualhunt

Flax & Kale is één van de populairste restaurants in de stad. Het is een flexitarisch établissement dat niet ver ligt van het beroemde vegetarische restaurant Teresa Carles. Dit was de eerste plek met gezonde voeding van deze gelijknamige chef. Flax & Kale serveert verukkelijk en gezond eten en een fantastische reeks sappen, waaronder groene sappen en smoothies  die gemaakt zijn van agavesiroop, gedroogd fruit, melk en kruiden. Hun sappen zijn in flesjes verkrijgbaar, zodat je ze ook mee kunt nemen. Perfect voor een picknick, een dagje aan het strand of tijdens een wandeling door de straten van Barcelona. Ze zijn aan de prijzige kant, maar hun smaak is het dubbel en dwars waard.

LocatieCarrer dels Tallers 74b

Teresa Carles

Dit bekende vegetarische restaurant serveert heerlijke maaltijden, waaronder een vegetarische carbonara met gerookte kokosnoot waar je een moord voor doet! Ze hebben heerlijke, verse sapjes in een modern en gemoedelijk interieur. En hiervoor blijven de mensen terug komen. Als je naar Teresa Carles gaat garanderen we dat je een aardige tijd bezig bent om de kaart met sapjes te bestuderen. Er staan eigenzinnige namen op, zoals “Popeye”, een sapje met spinazie, of de “Vampire Vegan“, dat zijn naam dankt aan de donkerrode bietensap.

LocatieCarrer de Jovellanos 2

Veggie Garden

Foto via Visualhunt

Dit is een favoriete locatie onder vegetariërs in Barcelona. Je gaat watertanden bij de vegetarische burgers die geserveerd worden met een bonte en kleurige salade. Veggie Garden heeft een ruim aanbod aan sappen. De kaart wordt verdeeld in groene groentesappen of de meer traditionele combinaties, zoals een sinaasappel-wortelsapje. Ze hebben ook smoothies gemaakt van amandelmelk of meer exotische mixen, zoals die met mango, peer, munt, aardbei of papaya.

Locatie: Carrer dels Angels 3

La Boqueria

Dit artikel zou niet compleet zijn zonder de vermelding van de Boqueria markt. Deze historische plek moet je gezien hebben, zeker als je voor het eerst in Barcelona bent. De kleuren van al het fruit, groente, snoepjes, vlees, vis en alle andere eetbare producten trekken meteen je aandacht. Het is onmogelijk om de sapjes op de markt te missen. Ze staan bij diverse kramen, maar de meesten staan bij de ingang van de markt. Je zult je verbazen over de hoeveelheid verschillende sappen, van eenvoudige aardbeiensap, ananassap en kokosnootsap, tot de meer exotische varianten zoals pitayasap. De sapjes die je bij de Boqueria markt krijgt zijn enorm goedkoop, zeker als je ze vergelijkt met de sappen bij Teresa Carles of Flax & Kale. (Hier zijn ze ongeveer €5,- per stuk.) Op de Boqueria markt kosten de sapjes ongeveer €1,50 en als je de eerste paar kramen voorbij gaat kosten ze ongeveer €2,- per beker.

Locatie: La Rambla 91

Gerelateerd artikel: Kosher eten in Barcelona

Fruit Express

Foto via Visualhunt

In Barcelona staan de woorden “Fruit Express” gelijk aan “geweldige sapjes”. De producten die ze gebruiken zijn vers en van de beste kwaliteit en dat is meteen de reden van hun succes. Ze hebben drie locaties in de stad. En ze serveren heerlijke sapcombinaties, waaronder sapjes met sinaasappel, West-Indische kers, papaya, avocado, passievrucht,  bietjes, açaíbes en wilde bessen. Dit zijn enkelen van de bestanddelen, maar natuurlijk kun je ook zelf een combinatie maken. Twee van de locaties zijn gespecialiseerd in sapjes en cocktails en de derde locatie (genaamd 50/50), serveert ook gastronomische hamburgers.

Locatie– Fruit Express: Plaça de la Mercè 8 (in de wijk Gotic)

Locatie– Fruit Express II: kruising Carrer de la Maquinista en Carrer del Marquès de la Mina (in de wijk Barceloneta)

Locatie– 50/50: Josep Anselm Clave 9 (in de wijk Gotic)

*Hoofdfoto door Wicker Paradise via Visualhunt

Waar haal jij je gezonde sapjes het liefste? 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter