blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Wandelen door de Gotische wijk

De Gotische wijk is één van de meest populaire gebieden in Barcelona en je kunt deze zeker te voet ontdekken. We raden je een wandeling aan die loopt van Plaça Catalunya via Las Ramblas en hiermee zie je de oude straatjes in deze prachtige wijk in Barcelona. Als je houdt van geschiedenis en kunst zul je je hier zeker vermaken: dit gebied barst van de overblijfselen van de Romeinse tijd en Middeleeuwen toen het leven hier opbloeide. ShBarcelona vertelt je graag nog iets meer over de Gotische wijk.

Gerelateerd artikel: Een wandeling over La Rambla del Poblenou

Een wandeling door El Goticó

Foto door Angela Llop via VisualHunt

Eén van de meest interessante straten die je zult vinden als je Las Ramblas naar beneden loopt is de Carrer Portaferrisa. Dit is de poort naar de Middeleeuwse periode van Barcelona. Er is een fontein met een keramisch kunstwerk die je mee terug neemt naar lang vervlogen tijden. Als je rechtsaf slaat kom je op de Carrer Petritxol waar je een Gothische kerk zult zien die toegewijd is aan de Maagd. Deze kerk kijkt uit op de beroemde Plaça del Pi. Erachter liggen nog veel meer populaire pleinen, waarvan de meest interessante toch wel Plaça Sant Josep Oriol is. Hier vind je kunstenaars en schilders die lekker op hun gemak doeken schilderen.

Bezienswaardigheden

Na wat rondkijken kom je vanzelf bij de kathedraal van Barcelona uit. Dit is de grootste bezienswaardigheid van dit gebied. Het ligt pal aan het Plaça Nova en het is een statig bouwwerk in deze wijk. Neem er een professionele tour als je meer gedetailleerde informatie wenst over de geschiedenis en de invloed van deze kathedraal.

Foto door ironypoisoning via Visualhunt

Naast deze kathedraal vind je La Casa de l’Ardiaca. Het is een nobel gebouw uit de 16e eeuw en niet zo bekend onder toeristen. Het heeft vele kleurrijke ontwerpen, zowel in het interieur als op het voorplein. La Casa de l’Arcadia was het verblijf van de aartsdiaken en het is gebouwd op de oude Romeinse muur tussen twee hoofdtorens. Als je daarna Carrer del Bisbe volgt kom je langs het Palau del Generalitat. Het smalle straatje loopt langs dit grandioze gebouw, onder de beroemde boogbrug door en daarna kom je uit op het Plaça de Sant Jaume. Hier vinden veel lokale bijeenkomsten plaats. Het is tevens de locatie van het gemeentehuis en hier is uiteraard altijd wel iets te beleven.

Gerelateerd artikel: Pedralbes – de wijk van de elite van Barcelona

Einde van de route

Het andere grote plein is Plaça del Rey. Hier vind je vele bars en restaurants. Het is de perfecte plek om even te pauzeren en te lunchen. Met meer dan genoeg terrasjes kun je met je gezelschap lekker napraten over alles wat je tijdens de wandeling gezien hebt.

*Hoofdfoto door Rickydavid via Visualhunt

Heb jij al gewandeld door de Gotische wijk? Wat was je favoriete plek?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter