blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wijken van Barcelona

Bezoek Barcelona’s Gotische wijk

Geschreven door Daniella

Barcelona’s Barri Gotic – of Gotische wijk in het Nederlands – is één van de meest bekende wijken in Barcelona en het biedt dagelijks plezier aan zowel toeristen als locals. Aangezien het in het historische centrum van Barcelona’s Ciutat Vella en dichtbij Las Ramblas ligt draagt dit bij aan de populariteit. Als je naar appartementen in Barcelona zoekt en het geluk hebt iets in deze wijk te vinden is er nooit een tekort aan amusement, goede restaurants of uitzichten met architectonische wonderen. ShBarcelona verklaart waarom.

Gerelateerd artikel: Barceloneta, een zeer sfeervolle wijk

Geschiedenis

Foto via Visualhunt

De geschiedenis van de Gotische wijk treft het midden van de stad Barcelona. Vandaag de dag is Barcelona de hoofdstad van de autonome gemeenschap van Catalonië in Spanje, maar het heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd in de Middeleeuwen. Barcelona is namelijk als een Romeinse stad gesticht in de Middeleeuwen en de Gotische wijk vindt zijn oorsprong in de originele fundamenten van Romeinse muren die terug gaan tot die tijd. Deze Romeinse muren zijn er nog steeds en maken onderdeel uit van de Kathedraal van Barcelona. De Gotische wijk is dus letterlijk het hart van de stad en deel van zijn oorsprong. De mythen over het ontstaan van Barcelona gaan over twee verschillende legenden, waarvan er één het ontstaan toewijdt aan de mythologische Hercules. De ander legt het verband met de vader van Hannibal, omdat de stad in de derde eeuw v.Chr. Barcino genoemd is naar zijn familienaam. De vroege geschiedenis kun je terug zien in de belangrijke Romeinse ruïne die ontdekt is in de Gotische wijk bij het Plaça del Rei. Als één van de meest belangrijke steden van Spanje is de Gotische wijk wellicht van meest historisch belang voor de stad Barcelona.

Gerelateerd artikel: Trek je wandelschoenen aan en verken de natuur rond Barcelona

Moderne voorzieningen

Als onderdeel van het oudere district van Barcelona biedt de historische architectuur kleine en kronkelende straten en steegjes voor de avontuurlijke toerist om te ontdekken. Binnen deze steegjes en afgesloten straten zonder voertuigen wachten veel moderne schatten op zowel locals als toeristen.

Door de kronkelende straatjes die labyrintisch van aard zijn in dit district, kan het even duren voor je je weg vindt. Maar hoe je je weg ook vindt in deze wijk, bewonder altijd de bezienswaardigheden die zich boven je bevinden.

Foto door zoetnet via Visualhunt

Met zijn vele vredige pleinen in de buurt is één van de hoogtepunten van deze wijk even te stoppen en te genieten van een buurtcafé of restaurant terwijl je naar de passerende mensen kijkt. Even rustig gaan zitten en genieten van een espresso, het geweldige klimaat en de geweldige cultuur en architectonische uitzichten kunnen letterlijk dagen van je vakantie in beslag nemen. In deze trendy wijk zijn er ook veel lokale ambachtelijke winkels, boutiquewinkeltjes en trendy restaurantjes die al je zintuigen prikkelen.

Tijd doorbrengen in het centrum van Barcelona’s Gotische wijk kan je volledig onderdompelen in het ervaren van de lokale Catalaanse cultuur. Verdiep je in de oude architectuur van de overblijfselen van de Romeinse ruïnes, evenals moderne wonderen van Gaudí. Of wandel gewoon door de kronkelende straatjes, genietend van lokale gerechten en winkelend tot je voeten niet meer willen. En als de avond dan valt kun je genieten van het nachtleven dat zich verspreid vanaf La Rambla en houd je het prima tot in de kleine uurtjes vol!

Locatie Gotische wijk: van Plaça Catalunya tot de haven en van Via Laietana tot Las Ramblas

*Hoofdfoto door david palleja via Visualhunt

Wat vind jij van de Gotische wijk in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter