blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wijken van Barcelona

Wetenswaardigheden over het district Horta

labyrint park in horta
Geschreven door Daniella

Het district Horta is een van de minst bekende districten voor toeristen en bezoekers van Barcelona, terwijl het wel een aantal interessante bezienswaardigheden heeft.

Het district Horta-Guinardo is een ruim district dat in het hogere deel van de stad ligt en het grenst ook nog aan de Collserola bergen.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over een aantal bezienswaardigheden in dit district. Zo leer je Horta wat beter kennen. 

We lichten vandaag graag een aantal wetenswaardigheden toe over dit deel van Barcelona. Misschien zitten er nog verrassingen voor je tussen…

Horta, een  minder bekend district in Barcelona

Wat typeert Horta?

Horta is een van de minst toeristische en daarmee ook een van de rustigste districten van Barcelona. Met zoveel groen in de buurt – en een minder dichte bevolking dan in andere delen van de Catalaanse hoofdstad – is dit een ideale woonwijk voor gezinnen.

Vakantieaccommodatie in Barcelona reserveren

De kenmerken van Horta op een rij

Het district bestaat uit tien zeer verschillende wijken, zoals El Baix Guinardó, El Guinardó, Can Baró, El Carmel, La Font d’en Fargues, Horta, La Clota, Sant Genís dels Agudells, La Teixonera en La Vall d’Hebron.

Tot de 10e eeuw was de wijk Horta, zoals we het nu kennen, een onafhankelijk dorp dat vooral bekend stond om de vele landbouwgebieden, de vruchtbare grond en de rijkdom aan water.

uitzicht over Horta

Foto door horitzons inesperats via Visualhunt

Maar met het voorbijgaan van de jaren werd het een van de meest florerende landbouwgebieden. Er werden landhuizen en boerderijen gebouwd, die daarna de stedelijke kern zouden gaan vormen. En dit is wat we vandaag de dag nog steeds zien.

In het begin van de twintigste eeuw werden er nieuwe industrieën aan het district toegevoegd, voornamelijk op het gebied van water,  maar ook leerfabrieken en meelfabrieken. Bijzonder waren de wasdames, die zeer geliefd waren bij de hogere klassen van de samenleving in Barcelona.

Tot het begin van de 20e eeuw was Horta een onafhankelijke gemeente van de stad Barcelona, gekenmerkt door de agrarische gebieden, boomgaarden, boerderijen en zomerhuizen van de oude Catalaanse bourgeoisie.

pand bij horta's doolhof

Foto door TijsB via Visualhunt

Het is een van de meest gevarieerde districten in de stad, zowel gezien de ligging als door de sociaal-economische kenmerken van de bewoners.

Het zal je verbazen dat de straten van Horta tot een stad behoren, want er heerst een echte dorpssfeer. Het is net een kleine gemeente, iedereen kent elkaar, bewoners zetten hun planten lekker aan straat en dit werkt heel rustgevend en natuurlijk. Horta heeft het plattelandsgevoel dus weten te behouden.

Gerelateerd artikel: De beste locaties in de stad voor een rustig leventje

Plaza Eivissa

Plaza Eivissa, een klein pleintje dat de hele wijk samenbrengt – zowel qua winkeltjes als qua sociaal leven – is het echte centrum van Horta.

Het fungeert als een dorpsplein: er zijn diverse tapasbarretjes met een terras, er zijn wat winkeltjes en er worden ook evenementen georganiseerd, zoals festivals of verschillende soorten markten.

balkon aan plaza eivissa

Foto door Jordi Domènech i Arnau via Visualhunt

Labyrint

Het Labyrint Park van Horta is een van de meest interessante bezienswaardigheden in dit deel van de stad.  Het park is deel van een groter geheel en de aandachtstrekker hier is het paleis, dat gebouwd werd door beroemde familie Desvalls.

Het park werd gebouwd tussen de 18e en 19e eeuw. Het was tevens een ontmoetingsplek voor koningen en andere historische figuren.

labyrint van Horta

Foto door anitacanita via Visualhunt

Andere voordelen van Horta

Horta is het district met de beste kenmerken voor wat betreft het milieu: de ligging is goed, de temperatuur is er ideaal, er is weinig vervuiling, het is er minder dichtbevolkt en er is veel groen.

De bergen en natuur in de directe omgeving zijn geweldig en bieden prachtige uitzichten op de Catalaanse hoofdstad en de zee.

ShBarcelona’s portfolio met accommodatie voor toeristen

Mis je nog iets interessants over Horta?
Deel je tips voor een bezoek aan Horta!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter