blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Welke wijk in Barcelona kiezen

De beste locaties in de stad voor een rustig leventje

rustige straat met bomen en lage bebouwing
Geschreven door Daniella

Barcelona is een veelzijdige stad met veel verschillende wijken en leefgebieden. Afhankelijk van de wijk die je kiest, kun je gebruik maken van allerlei diensten en voorzieningen, zoals bijvoorbeeld in de wijk l’Eixample. Andere wijken hebben meer parken en bieden dan ook meer rust.

Als jij er de voorkeur aan geeft om in een wat rustigere wijk te wonen, maar toch ook het stadsgevoel niet wilt missen, lees dan vooral dit artikel van ShBarcelona.

Gerelateerd artikel: Wijken in Barcelona met minder luchtvervuiling

Plekken waar je in Barcelona rustiger kunt leven

Les Corts

smal spaans straatje met hoge gebouwen

Foto via Pixabay

De wijk Les Corts behoort tot de meest centrale wijk in het district Les Corts. Overdag is het er druk en zijn er veel mensen, omdat hier de hoofdkantoren van veel bedrijven gevestigd zijn, maar aan het eind van de middag gaan de meeste mensen weer terug naar huis na hun werk. Vanaf dat moment is de wijk Les Corts lekker rustig.

Het is een wijk voor de (hogere) middenklasse en de verbindingen met andere delen van Barcelona zijn goed. Verder vind je er veel voorzieningen en winkels.

Wanneer je op zoek gaat naar een veilige woonwijk in de stad, die uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer heeft, en je wilt in de buurt van het beroemde Camp Nou stadion wonen, dan is de wijk Les Corts een prima optie.

Vallcarca

Dit is een van de rustigste wijken in de stad en de wijk ligt in het bovenste gedeelte (la Zona Alta) van Barcelona, vlakbij de Ronda de Dalt. De belangrijkste toeristische trekpleister in dit gebied is Park Güell. Ook liggen er toonbeelden van het Catalaanse modernisme (zoals Casa Marsans of Casa Comes d’Argemir).

Het gebied in dit deel van de stad is erg groen en vlakbij heb je ook nog de Sierra de Collserola (bergketen), met prachtige parken zoals de Jardins del Turó del Putget of het Parque de la Creueta del Coll.

Door de ligging tussen de bergen heeft de wijk steile straten en die kunnen voor sommigen een struikelblok zijn om hierheen te verhuizen. Om het probleem op te lossen heeft de gemeente Barcelona de wijk echter voorzien van een aantal roltrappen. Ook rijden er kleine busjes rond binnen de wijk zelf.

De woningen in de wijk Vallcarca i els Penitents bestaan vooral uit lage bebouwing, villa’s en enkele vrijstaande panden. Veelal zijn deze nu gerenoveerd en verbouwd tot luxe paleisjes.

De huizenprijzen in Vallcarca i els Penitents zijn over het algemeen middelmatig of hoog. Ze komen op de vierde of vijfde plek qua locaties met de duurste appartementen in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Buitenwijken

Font d’en Fargues

gebouw op de hoek in rustige wijk

Foto via Pixabay

La Font d’en Fargues (of La Font d’en Fargas) is een residentiële wijk in Barcelona, die ligt in het gemeentelijk district Horta-Guinardó. De wijk ligt ten zuiden van de wijk Horta en ten noorden van de Rovira-heuvel, tussen de fontein die dezelfde naam draagt en de beek de Carabassa.

Er is altijd beweerd dat het water uit de fontein een gunstige invloed op de gezondheid heeft. Hier werden dan ook vele feesten en buurtbijeenkomsten gehouden.

De wijk ontwikkelde zich vanaf 1905 op initiatief van Pere Fargas i Sagristà vanaf het boerenland van Can Pujol en het werd voornamelijk vormgegeven als stadstuin. De naam van de wijk komt van deze meneer Fargas en hij was ook een sterke voorstander van het bouwen van woningen met torentjes. Dit vond o.a. in 1915 plaats.

De panden in de wijk lijken vaak op boerderijen en oude landhuizen en ze zijn gerenoveerd tot luxe woningen. In de wijk vind je een van de oudste particuliere scholen van Barcelona, de Engelse Princess Margaret School.

Deze wijk is erg onbekend, waardoor het er nog zeer rustig is. Het is een van die wijken, waar je het gevoel hebt dat je in een meer landelijke omgeving woont. Er zijn weinig voorzieningen, maar er is wel een sportcentrum, wijkcentrum, een enkele supermarkt en er zijn apotheken.

Wat is volgens jou nog een echte rustige buurt in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter