blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Welke wijk in Barcelona kiezen

Pedralbes – de meest luxe wijk van Barcelona

villa in pedralbes barcelona
Geschreven door Daan

Pedralbes is de wijk met het hoogste inkomen per bevolkingshoofd in Barcelona. Gelegen in het bovenste gedeelte van de stad, ook wel bekend als de ‘upper Diagonal’, behoorde dit deel vroeger tot de stad Sarrià. Nu is het een van de rijkste buurten van Barcelona. In Pedralbes vind je de meest indrukwekkende huizen van Barcelona, waar miljonairs, beroemdheden en voetballers wonen.

Hier zoeken zij naar privacy in een van de meest exclusieve gebieden van de stad. Verschillende belangrijke consulaten, waaronder die van de Verenigde Staten, zijn ook in dit district gevestigd. In dit artikel geeft ShBarcelona je iets meer informatie over Pedralbes, de elitebuurt van Barcelona.

Gerelateerd artikel: Wijken in Barcelona met minder luchtvervuiling

Meer dan alleen een woonwijk

binnentuin klooster pedralbes barcelona

Foto via Visualhunt

Pedralbes dankt zijn naam aan het klooster van Clarisas, dat gesticht is in 1326. Het klooster van Pedralbes is een monumentaal complex in gotische stijl. Het is een van de meest onbekende, architectonische juwelen van de stad.

Het is gelegen aan de Baixada del Monestir 9 en het opent haar deuren voor het publiek van dinsdag tot zondag van 10 tot 19 uur en op feestdagen van 10 tot 14 uur.

Bovendien zijn er tijdens een bezoek altijd interessante tentoonstellingen. Nog zo’n minder bekend wonder, zijn de Jardines del Palau Reial in Pedralbes (Avenida Diagonal 686).

Deze tuinen waren oorspronkelijk onderdeel van een boerderij van de familie Güell en de tuinen zijn ontworpen door Antoni Gaudí. Als je even weg wilt van het lawaai van de stad en ergens wilt genieten van de natuur en de rust – zonder Barcelona te verlaten – is dit de ideale plek voor een ontspannende wandeling.

In deze idyllische omgeving wordt elk jaar het beroemde muziekfestival Jardins de Pedralbes georganiseerd. Hoewel Pedralbes een duidelijke woonwijk is, herbergt het ook de Universitaire Zone van Barcelona, ​​die de hele dag door wordt bezocht door duizenden studenten, die naar verschillende faculteiten gaan. Het is ook het gebied waar de belangrijkste buitenlandse scholen zich bevinden.

Gerelateerd artikel: Buitenwijken

tuinen palau reial pedralbes barcelona

Foto via Visualhunt

Twee van de belangrijkste sportfaciliteiten in de stad bevinden zich ook in Pedralbes: El Real Club de Tenis de Barcelona (Bosch i Gimpera 5) en El Real Club de Polo de Barcelona (Av. Dr. Marañón 19-31).

Deze twee clubs zijn net zo exclusief als het gebied waarin ze zich bevinden. Lidmaatschap bij deze sportclubs is niet voor iedereen en elke portemonnee weggelegd. De straten en lanen van Pedralbes zijn rustig en je ziet er spectaculaire huizen, omringd door hun grote tuinen en privé-zwembaden.

Hoewel we in de buurt een aantal klassieke herenhuizen vinden, zijn de meeste huizen modern, innovatief, ruim en geconstrueerd met eenvoudige lijnen. Zoals bij alle exclusieve wijken, is de prijs van een woning in Pedralbes exorbitant hoog.

Met uitzondering van een aantal restaurants en hotels, is er verder niet veel commercieel aanbod. Het winkelprobleem daarentegen is opgelost met enkele nabijgelegen winkelcentra zoals El Corte Inglés de Diagonal (Avinguda Diagonal 617), L’Illa Diagonal (Avinguda Diagonal 557) en de vele exclusieve winkels aan de Avinguda Diagonal in Barcelona.

Pedralbes is wat verder van het centrum van Barcelona, maar ​​als je een wandeling maakt door de straten, zul je genieten van een vredige buurt in de grote stad. Wie wil wonen in luxe, voldoende koopkracht heeft en dus de hoge prijzen van woningen kan betalen, vindt in de wijk Pedralbes rust, terwijl je toch nog steeds redelijk dicht bij het centrum van de Catalaanse hoofdstad bent.

*Hoofdfoto door Oh-Barcelona via Visualhunt

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar Pedralbes?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter