blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Welke wijk in Barcelona kiezen

De veiligste wijken van Barcelona

wijk in barcelona
Geschreven door Daniella

We willen allemaal in een vredige en veilige omgeving leven. Deze omgeving is het kostbaarste goed dat van invloed is op onze kwaliteit van leven en of we ons gelukkig voelen. En Barcelona is over het algemeen gelukkig een veilige stad, hoewel natuurlijk elke stad bepaalde plekken heeft die minder veilig zijn en meer problemen met zich meebrengen.

Hoe dan ook, vandaag wil ShBarcelona je via dit artikel graag op de hoogte brengen van een paar van de veiligste buurten in de Catalaanse hoofdstad; handige informatie voor als je voor vakantie of voor langere termijn in Barcelona bent.

Gerelateerd artikel: De beste locaties in de stad voor een rustig leventje

De rustigste wijken van Barcelona

Foto door Stephan Rösner via Pixabay

Sarrià

Sarrià is een van de rustigste en veiligste wijken in de hoofdstad van Catalonië. Het is een wijk in het bovenste deel van de stad, vlakbij de Rondas (grote rondweg bovenlangs de stad).

Sarrià is een woonwijk, maar het centrale, oudste deel bestaat uit een netwerk van smalle, charmant straatjes. Meestal betreft het voetgangersgebied met volop winkeltjes, zoals kledingwinkels, zaakjes met etenswaren, restaurants en cafés.

Dit is een typische buurt waar de hogere middenklasse zich graag vestigt, met daarmee gepaard gaande, vrij hoge prijzen. Het openbaar vervoer is goed geregeld d.m.v. bussen en ze verbinden de wijk Sarrià met andere gebieden binnen de Catalaanse hoofdstad.

Daarnaast zijn er ook enkele haltes van de FCG en dit is een spoorwegnet dat je kunt vergelijken met de metro. Het verbindt bepaalde gebieden van Barcelona met het centrum zelf, maar ook met andere Catalaanse steden.

De wijk is rustig, hoewel het centrum overdag wel krioelt van de mensen door het commerciële aanbod dat er is. Doordat het een gebied is dat ver van het centrum ligt en doordat er vrij hoge prijzen zijn, kan de buurt meestal als veilig bestempeld worden. Daarnaast vind je hier het hoogste inkomen per bevolkingshoofd.

Les Corts

Les Corts is overdag een commerciële wijk, maar ’s nachts is het er zeer rustig. Het is een wijk nabij een van de in- en uitgangen van de stad Barcelona: de Avenida Diagonal. Het heeft talrijke winkelgebieden, zoals bijvoorbeeld winkelcentrum l’Illa Diagonal of de winkel van de keten El Corte Inglés aan de Avenida Diagonal.

Het is een welvarende wijk in de hogere middenklasse en je vindt hier ook de Zona Universitaria, een gebied met de meeste faculteiten van de Universiteit van Barcelona (UB) en van de Polytechnische Universiteit van Barcelona (UPC).

Er zijn echter ook veel bedrijven in deze wijk, dus veel mensen banen overdag een weg naar hun werk, doen er hun ding en vertrekken ’s avonds weer. Hierdoor is deze zone een oase van rust.

Gerelateerd artikel: Wat te doen als je persoonlijke documenten worden gestolen

wijk Vallcarca bij ondergaande zon

Foto door Joaquin Aranoa via Pixabay

Vallcarca

De wijk Vallcarca is een van de minst bekende wijken in Barcelona. Het ligt in het bovenste deel van de stad en het behoort tot het district Gracia. De wijk ligt tussen de districten Sarrià-Sant Gervasi en Horta-Guinardó en het grenst aan de districten El Putxet en La Teixonera.

De wijk zelf is in principe een woongebied. Het is er zeer rustig en het heeft weinig commercieel aanbod, met uitzondering van de Calle República Argentina, die op de grens tussen Vallcarca en El Putxet ligt.

De wijk is een hogere middenklasse buurt en je vindt er veel oude gebouwen en woningen, maar ook nieuwe panden die van hoge kwaliteit zijn.

Door het openbaar vervoer ben je ook in Vallcarca goed in contact met de rest van de stad. Er zijn diverse metro- en bushaltes die het gebied namelijk verbinden met andere wijken en districten, zo ook met het centrum.

Een opvallend kenmerk van deze wijk zijn de nabijgelegen groene zones. De parken en bossen worden zeer gewaardeerd worden door mensen die in een rustig deel van de stad willen wonen, maar die toch ook goed verbonden willen zijn met het centrum van de Catalaanse hoofdstad.

Zijn er volgens jou nog andere veilige wijken in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter