blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Bezoek het prachtige Park Güell

uitzicht vanaf park guell
Geschreven door Daniella

Park Güell is één van de meest zinnebeeldige plekken van Barcelona. Dit architectonische hoogstandje is ontworpen door de beroemde Antonio Gaudí en het staat bij UNESCO op de Werelerfgoedlijst. 

  • toeristische appartementen in barcelona

 

ShBarcelona zal toelichten waarom je een bezoek aan dit park – een Catalaans juweeltje – absoluut niet mag missen.

Wat valt er zoal in Park Güell in Barcelona te zien?

Historie van Park Güell

Het park was eigenlijk een stedelijk ontwikkelingsproject van Eusebi Güell voor rijke families. Zij zouden dan vanaf een rustige plek in de stad kunnen genieten van de prachtige uitzichten van Barcelona.

Het plan was om op de heuvels van Carmel een tuin te realiseren. Het was de ideale plek om ongeveer 60 huizen te bouwen. Maar helaas konden wegens economische redenen alleen het park en twee huizen gebouwd worden.

park guell huis

Foto via Pixabay

Eén van de twee huizen werd het huis van de architect zelf. In 1923 werd Park Güell eigendom van de stad Barcelona en kwam het op de Werelderfgoedlijst terecht.

Wil je meer weten over de historie van het park, download dan de officiële gids via de App Store. (beschikbaar voor zowel Android als iOS)

Op vakantie naar Barcelona?

Culturele wandeling

Park Güell is 20 hectare groot en laat de verbeelding van de beroemde Catalaanse architect duidelijk zien. Neem de tijd om te genieten van het adembenemende panorama van de stad zodra je bovenaan het park bent.

En vergeet onderweg niet te luisteren naar het geluid van de cicades. Als je door het park loopt zul je ontdekken hoe het werk van Gaudí een bouwkundige nauwkeurigheid en gevoeligheid voor natuur weergeeft.

insect

Foto via Pixabay

Je kunt verschillende uitzichten bewonderen, maar je kunt ook Gaudí’s prestaties bezichtigen door verschillende routes te kiezen, zoals bijvoorbeeld via “De zaal van de honderd zuilen”.

Deze zuilen ondersteunen de tuin en zijn gegraveerd met mythologische en religieuze inscripties. 

Ook vind je er “De golvende bank” met kleurrijke mozaïek. Deze omringt met zijn vele bochten en kronkels het terras van het park. En vanaf hier heb je ook weer magnifieke uitzichten over Barcelona met de Sagrada Familia en Torre Agbar.

Gerelateerd artikel: Trek je wandelschoenen aan en verken de natuur rond Barcelona

Plan je bezoek aan Gaudí park

Bepaalde gedeelten van het park zijn gratis te bezoeken. Maar als je de prestaties van Gaudí van iets dichterbij wilt bekijken betaal je voor de toegang. ShBarcelona adviseert van te voren tickets online te kopen.

mozaiek park guell

Foto via Visualhunt

Zo bespaar je jezelf de wachtrij en zo weet je zeker dat je alle verschillende bezienswaardigheden kunt bezoeken, aangezien er een gelimiteerd aantal bezoekers per uur wordt toegelaten.  

De openingstijden zijn overigens afhankelijk van het seizoen. Locatie: Carrer d’Olot 5

Voor langere tijd naar Barcelona verhuizen

Wat vind jij van Barcelona’s Park Güell? 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter