blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

De wonderen van de openbare centra in Barcelona

opname dans
Geschreven door Maisa

Theater, muziek, dans, film, beeldende kunst, populaire cultuur, wetenschap, grondgebied, participatie, workshops, lessen, voorstellingen, conferenties. Dit alles en nog veel meer kan je vinden in de 51 “openbare centra van de staat” Centro Cívico’s van Barcelona.

ShBarcelona vertelt je er vandaag graag wat meer over, want deze centra kunnen je een hoop plezier brengen.

Daarnaast kan een openbaar centrum – na je verhuizing naar Barcelona – het integreren een stuk makkelijker maken.

Gerelateerd artikel: Openbare kinderdagverblijven in de districten van Barcelona

De openbare centra – het buurthuis

foto van camera die buiten ligt

Foto via Visualhunt

Iedere buurt in Barcelona heeft zijn eigen openbare centrum, het concept centro cívico is te vergelijken met de Nederlandse versie van buurthuizen alleen wat meer geprofesionaliseerd, uitgebreider en rijker qua kennis en aanbod.

In een openbare centrum kan je exposities bewonderen, dans-theater en of muziek voorstellingen bijwonen, een residentie krijgen voor een artistiek project en verscheidende lessen volgen van breakdance tot aan kookles.

Het fijne is ook, dat al het aanbod soms gratis of voor een zeer redelijke prijs is. Sommigen zijn gespecialiseerd in een bepaalde discipline en allen hebben een brede scala aan activiteiten en culturele evenementen met een grote verscheidenheid aan thema’s.

Ieder trimester is er een mogelijkheid om je in te schrijven voor de activiteiten en workshops.

Centro Cívico Drassanes

Openbaar centrum Drassanes is gesitueerd in de Wijk Raval en net zoals alle anderen zet het zich in voor de maatschappelijke participatie , sociaal- culturele ontwikkeling en co-existentie. Het is gespecialiseerd in theater. Je kan daar verscheidende theatercursussen volgen van cabaret en mime tot aan dans- theater.

Bovendien biedt het ook ondersteuning voor het creëren van culturele projecten en  naast de verscheidende theater cursussen, biedt het ook een eigen programma van activiteiten, workshops, cursussen, tentoonstellingen, etc.

Centro Cívico Pati Limona

Openbaar centrum Pati Limona is gespecialiseerd in fotografie, audiovisuele kunsten en het woord.

Het opende in 1991 en sinds die tijd biedt het de mogelijkheid aan, de bevolking van de Gotische wijk, Ciutat Vella district en de stad van Barcelona, om te genieten van alle activiteiten.

Het centrum heeft drie vergaderruimten, drie zalen, zes kantoren (drie voor entiteiten ondersteunen), een vergaderzaal, nieuwe workshops, twee multimedia klaslokalen, een gymzaal, een keuken, een woonkamer uitdrukking, vier vergaderzalen spel voor kinderen en jongeren, een laboratorium en een fotografisch set.

Centro Cívico Barceloneta

Het openbaar centrum Barceloneta ligt vlakbij de zee en focust zich op de bevolking van Ciutat Vella en de Barceloneta.

Het zet zich in voor de promotie en verspreiding van cultuur en doet dat volgens twee lijnen van specialisatie: dans en beeldende kunst.

Gerelateerd artikel: Spaans en Catalaans leren

Centro Cultural Albareda

expositieruimte met allemaal gezichten op een witte muur

Foto via Visualhunt

Het activiteitencentrum Albareda is gespecialiseerd in muziek, het heeft een gevarieerd cultureel programma en een brede scala aan workshops.

Het biedt steun aan organisaties en groepen uit de buurt van Poble Sec en ook aan initiatieven die het leven in de gemeenschap stimuleren en de artistieke creatie bevorderen.

Centro Cívico Can Felipa

Het openbaar centrum Can Felipa is gelegen in de wijk Poble Nou, in een gebouw dat een oud textielfabriek was, genaamd Catex. Het is een ontmoetingsplaats en referentiepunt voor de mensen in de buurt.

Can Felipa concentreert zich op de buurt en het burgerschap en tegelijkertijd op de hedendaagse kunst; opkomende kunstenaars, uit de wereld van de beeldende kunst en podiumkunsten.

Ken jij de openbare centra al? Wat heb jij er gedaan?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter