blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Kunst en cultuur

Barcelona Fashion Week

Geschreven door Daniella

Barcelona biedt vele soorten grote evenementen, maar tot voor kort was mode er daar niet een van. Wat zeker is, is dat Barcelona de afgelopen jaren zijn energie heeft gestoken in alles wat met creativiteit te maken heeft. En voor mode is dat een van de belangrijkste disciplines. Barcelona Fashion Week is het belangrijkste evenement met betrekking tot mode in de Catalaanse hoofdstad en het wordt al bijna 40 jaar in Barcelona georganiseerd.  Vanaf 2001 is er met de Gaudí catwalk meer focus op het evenement gekomen. Vandaag vertelt ShBarcelona je meer over Barcelona Fashion Week.

Gerelateerd artikel: De beste winkels voor damesschoenen in Barcelona

Ontdek de nieuwe 080 Barcelona Fashion 2019

Foto via Visualhunt

Deze modeweek in Barcelona is een van de belangrijkste fashion events, die in de belangrijkste steden over de hele wereld plaatsvindt. Tijdens dit mode event laten de ontwerpers, meestal gerelateerd aan de mode-industrie van elk land, hun herfst-wintercollectie en lente-zomercollectie zien. Over het algemeen worden deze evenementen elk jaar gehouden van januari tot maart en het markeert wat er volgend seizoen op modegebied gaat gebeuren. Uit dit evenement zullen dan ook de modetrends voortkomen, die de collecties van alle grote merken bepalen, zoals die van de Inditex groep, Mango, Benetton, H & M of elk ander merk dat je graag draagt. In de modeweek van Barcelona, ​​nu 080 Barcelona Fashion genoemd, kun je onder andere de collecties van de volgende ontwerpers en merken zien: Sita Mur, Custo, Antonio Miró, Polite, Agnes Sunyer, Umit Benan, Little Creative Factory, Txell Miras, Miriam Ponsa en Chulaap.

Gerelateerd artikel: Outlet shopping in en rond Barcelona

Foto via Visualhunt

Het belangrijkste van het 080 Barcelona Fashion evenement is niet alleen om te genieten van de collecties van de beste lokale ontwerpers, maar ook om talent in de modesector te belonen. Net als bij eerdere edities, wil de 080-prijs opkomend talent waarderen en nieuwe ontwerpers aanmoedigen en motiveren. Daarom zullen er, in de 23e editie die nu begint, twee prijzen zijn: de prijs van de Generalitat de Catalunya voor Nieuwe Ontwerpers van 080 Barcelona Fashion en de prijs van de Generalitat de Catalunya voor de Beste Collectie van 080 Barcelona Fashion. Daarnaast is er nog de MODACC Award voor exportbedrijven. De winnaar van de prijs van de Generalitat de Catalunya voor Nieuwe Ontwerpers van 080 Barcelona Fashion zal, naast een bedrag van 15.000 euro, zijn of haar volgende collectie presenteren tijdens de eerstvolgende editie van de 080 Barcelona Fashion. Als laatste zal de collectie deel uitmaken van het materiaal dat wordt tentoongesteld in het Museu Tèxtil i d’Indumentària de Catalunya. De winnaar van de prijs van de Generalitat de Catalunya voor de Beste Collectie van 080 Barcelona Fashion kan direct deelnemen aan de juni-editie van 080 Barcelona Fashion. In beide categorieën wordt de winnaar gekozen door een professionele jury, die het ontwerp, de creativiteit, de kwaliteit en het commerciële potentieel beoordeelt. Deze 080 Barcelona Fashion vindt plaats van 4 tot 7 februari 2019 in de Recinto Modernista de Sant Pau, aan de Carrer Sant Antoni María Claret 167 in Barcelona.

*Hoofdfoto door Nove foto da Firenze via Visualhunt

Heb je dit evenement bezocht of eraan deelgenomen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter