blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

De beste winkels voor damesschoenen in Barcelona

zwarte damespumps
Geschreven door Daniella

Ben jij zo’n vrouw die gefascineerd is door schoenen? Dan laat je maar lekker gek maken door het aanbod dat Barcelona aan schoenenzaken heeft! Er zijn er honderden en je vindt er alles, van hoge hakken tot slippers en alles daartussen, zelfs Spaanse schoenenmerken.

  • appartementen in Barcelona

 

Koop je liever echte merkschoenen? Ook die vind je in Barcelona. Zit je krap bij kas? Ook dan ben je op de juiste plek volgens ShBarcelona! In deze stad vind je schoenen van elk model en voor elk budget.

Waar vind je in Barcelona damesschoenen

Marypaz

Barcelona heeft een aantal Marypaz schoenwinkels. Het dichtst bij het centrum is de winkel aan de Carrer Portaferrissa 19 (in het district Ciutat Vella).

paar roze dameshakken

Foto via Visualhunt

Marypaz werd in 1972 opgericht door Ángel Aguaded en het is inmiddels een schoenenmerk met meer dan 300 winkels in heel Europa. Het merk biedt een variatie aan leuke, moderne schoenen, maar ook portemonnees tegen ontzettend lage prijzen.

Als je schoenengek bent is Marypaz zeker een goede keuze, omdat je er een hele hoop paren nieuwe schoenen kunt kopen, zonder dat je hele maandbudget er doorheen gaat!

Paar maandjes in Barcelona wonen?

Pretty Ballerinas

Pretty Ballerinas vindt zijn oorsprong in 2007 in London. Vandaag de dag heeft het merk schoenwinkels in steden over de hele wereld, zoals in Canada, Kroatië en Istanbul.

Het merk biedt een keur aan schoenen, voor elke smaak en elke gelegenheid. Van sandalen tot laarzen en hoge hakken.

zwarte ballerina schoenen

Foto via Pixabay

Bij Pretty Ballerinas zijn schoenen voor zowel dames als meisjes te vinden. Verder verkopen ze ook accessoires, zoals handschoenen, portemonnees, leggings, telefoon- en tablethoezen en zeep.

Er is een aantal Pretty Ballerina winkels in Barcelona. Het dichtst bij het centrum liggen Rambla Catalunya 77 en Passeig de Gràcia 106 (beiden in de wijk La Dreta de l’Eixample).

24 Kilates

Als jouw smaak in schoenen meer urban en comfortabel is, dan is 24 Kilates in de wijk La Ribera de plek om een paar schoenen te gaan passen.

paar donkerblauwe gympen

Foto via Visualhunt

Je vindt er een enorm aanbod aan sneakers van merken als Nike, Puma, Karhu, Jasonmarkk, Le Coq Sportif, Reebok, G-Shock en nog zo veel meer.

Je kunt je schoenen direct in de winkel kopen, of je bestelt ze online en laat ze vervolgens thuis bezorgen. De fysieke winkel van 24 Kilates vind je aan de Carrer del Comerç 29.

Paloma Barceló

Paloma Barceló is een zeer gewaardeerd schoenenmerk en het komt oorspronkelijk uit het zuiden van Spanje. Het vakmanschap straalt van deze schoenen af en ze combineren een traditionele met een moderne stijl.

Ze zijn heel kleurrijk en het ontwerp is vaak zo origineel, dat ze een groot aantal nationale en internationale klanten tot hun clientèle mogen rekenen. Paloma Barceló heeft geen fysieke locatie in de stad, maar hun producten zijn online te koop.

Barcelona voor de lange termijn

Manolo Blahnik

Als je vroeger de serie “Sex and the City” van HBO hebt gekeken, dan ben je al bekend met deze schoenontwerper. Het was immers dé favoriete schoenontwerper van Carrie.

zwart-witte dameshakken

Foto via Visualhunt

Manolo Blahnik is een Spaans merk en één van de meest bekende namen in de schoenwereld. Al meer dan 40 jaar ontwerpt Blahnik de meest modieuze schoenen die er op de schoenenmarkt te vinden zijn en ze zijn van uitstekende kwaliteit.

Je ziet deze schoenen dan ook met enige regelmaat op de rode loper terugkeren bij de bekendste evenementen in Hollywood. Je vindt de schoenen van Manolo Blahnik aan de Passeig de Gràcia 38 in het district Eixample.

Gerelateerd artikel: Ontdek de beste parfumerieën in Barcelona

Kokua

Er zijn veel Kokua schoenwinkels in Barcelona. De winkels die het dichtst bij het centrum liggen zijn die aan de Carrer de la Boqueria 30 en 34 en die aan de Carrer de Baixada de la Llibreteria 4 (beide winkels liggen in de wijk Gotic).

diverse ballerina schoenen

Foto via Pixabay

Kokua heeft schoenen in de meest geweldige kleuren en het is de perfecte schoenwinkel voor wie van ballerina’s houdt. Er zijn honderden modellen in elk mogelijke kleur en in de maten 35 tot 43.

Deze schoenen worden lokaal gemaakt en ze zijn zo mooi èn comfortabel dan je zeker een ontzettende fan van dit type schoeisel zult worden.

Castañer

Als je graag espadrilles draagt, dan mag je de ontdekking van de collectie van Castañer zeker niet missen. Dit merk was het eerste merk dat espadrilles in een sleehak maakte en wel voor niemand minder dan Yves Saint Laurent.

gestreepte espadrilles

Foto via Pixabay

Sindsdien wordt de sleehak ook door andere merken die espadrilles ontwerpen gebruikt. Castañer geeft echter elke keer weer een unieke en frisse draai aan de espadrilles voor zowel dames als heren. Je vindt Castañer ook in La Dreta de l’Eixample, aan de Carrer de Rosselló 230.

El Corte Inglés

El Corte Inglès is een keten van warenhuizen en elk warenhuis heeft meerdere verdiepingen. Eén verdieping heeft bijvoorbeeld alleen maar boeken, op een andere verdieping vind je huishoudelijke apparaten en op weer een andere verdieping vind je kleding.

Het is de perfecte plek om voor schoenen te gaan kijken, omdat ze meestal een uitgebreide collectie hebben. Je vindt er bijvoorbeeld merken als Pedro Miralles, Rachel Zoe, Steve Madden en nog veel, veel meer.

dame in spijkerbroek met zwarte schoenen

Foto via Pixabay

El Corte Inglès heeft twee locaties in het centrum van Barcelona. De eerste – en grootste – is aan de Plaça Catalunya 14 en hier krijg je schoenen van de bekende merken voor dames en heren, maar vooral nette schoenen.

Aan de Avinguda del Portal de l’Àngel 19-21  vind je de tweede vestiging van El Corte Inglès en hier vind je vooral schoenen en wandelschoenen van de sportieve merken. Beide vestigingen liggen in de eerder genoemde wijk Gotic.

Heb jij in Barcelona schoenen gekocht? Wat is je favoriete winkel?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter