blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Trends

De beste parfumerieën in Barcelona

Verschillende parfums
Geschreven door Fiona

Als je zowel van shoppen als van geurtjes houdt, dan zal Barcelona voor jou een heus genot zijn! Behalve de lokale Kruidvat of Etos met al zijn geurtjes, zijn er namelijk veel parfumerieën die je zullen verblijden met hun uitgebreide aanbod.

  • koop appartementen barcelona

 

Deze beknopte gids van ShBarcelona zal je een eindje op weg helpen naar een aantal van de beste parfumerieën in Barcelona, die je absoluut niet mag missen! Je vindt hier de beste parfums voor vrouwen en soms ook voor mannen.

Waar vind je goede parfumerieën in Barcelona?

Les Topettes

De eigenaren van deze eigentijdse parfumerie, gelegen in de steeds modieuzer wordende wijk Raval, zijn een jong stel met interesse in design en persoonlijke verzorging.

dame met parfum in hals

Foto via Pixabay

 

Ze hebben met Les Topettes een unieke ruimte gecreëerd, compleet in de stijl van een vintage apotheek. Hier vind je rekken vol met kwaliteit en exotische toiletartikelen en cosmetica.

De charmes van deze vredige winkel is representatief voor de sfeer van de Raval-wijk, waar je echt een soort old meets new-gevoel krijgt.

Kort verblijf in Barcelona boeken

Regia (parfummuseum)

Als je ontzettend veel van parfums houdt, dan raad ik je echt aan om naar de Regia flagship store te gaan, die zich bevindt aan de nogal chique Paseig de Gracia. Regia is een winkelketen gevestigd in en rond Barcelona, maar bij in filiaal is het een extra groot feest.

etalage van parfumerie

Foto via Pixabay

Hier vind je niet alleen een winkel die de meest exclusieve parfums uit het topsegment, maar er is ook een museum waar je meer dan 5000 parfumflessen kunt bezichtigen, die de parfumgeschiedenis van oude tot moderne tijden laten zien.

Er zijn daar schermen van flesjes uit de oude Romeinse, Egyptische en Griekse culturen te bezichtigen. Het is echt een juweeltje voor parfumliefhebbers! Het complete adres is Passeig de Gracia 39 in de het district Eixample.

Gerelateerd artikel: Sieraden kopen in Barcelona

The Perfumery en de Basilica Parfum Galerie

Twee van de beste traditionele parfumerieën die een bezoekje waard zijn, zijn te vinden in de wijk Gotic van Barcelona. Ze heten The Perfumery en de Basilica Parfum Galerie en ze werken samen met de beste parfumeurs van de wereld.

Naast het feit dat zij de perfecte plaatsen zijn om een zeer unieke geur te vinden, zijn ze wellicht ook interessant om te bezoeken als je de film Perfume hebt gezien, zij het in een ietwat donkere zin – het nabijgelegen Plaza Sant Felip Neri was in deze film de plaats waar een van de moorden werd gepleegd.

flesje parfum en donuts

Foto via Pixabay

De Parfumerie trekt bezoekers vanuit heel de wereld. Een deel van deze aantrekkingskracht en fascinatie komt naar voren in het aanbod van parfums dat geïnspireerd is door verschillende fictieve en historische karakters. Een van de meest succesvolle uit deze reeks is de parfum van Napoleon Bonaparte en zijn familie, voor het eerst gemaakt in 1795.

Op zoek naar langdurige woonruimte?

De grootste aantrekkingskracht van de Basilica Parfum Galerie is echter het feit dat het de thuisbasis is van de grootste collectie nicheparfums in heel Spanje. Ze hebben hier meer dan 69 collecties verspreid over verschillende landen en het gaat in totaal om meer dan 600 parfums.

Welke Spaanse parfummerken ken je? Welke is je favoriet?
Deel je tips voor een parfum of winkel met onze overige lezers!

Over de auteur

Fiona

Mijn naam is Fiona. Ik houd er van om te schrijven over deze mooie stad waar ik woon!

Laat een reactie achter