blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Tweedehands boeken kopen in Barcelona

boeken in een kast
Geschreven door Daniella

Ben jij iemand die boeken verslindt? Wordt je maandelijkse budget alsmaar kleiner en je boekenkast steeds voller? Als dat het geval is, is tweedehands boeken kopen wellicht een goed idee.

  • appartementen in Barcelona

 

De lage prijzen van de boeken die bij tweedehands boekwinkels gehanteerd worden, zorgen ervoor dat je minder besteedt of voor hetzelfde bedrag meer boeken krijgt! 

ShBarcelona neemt je vandaag mee naar de tweedehands boekwinkels die Barcelona rijk is.   

Waar tweedehands boeken kopen in Barcelona?

Re-Read

Re-Read is een plek waar je een grote variatie aan gebruikte boeken in verschillende talen kunt vinden. Deze boekwinkel koopt ook boeken in. 

Re-Read hanteert de volgende prijzen: €3,- voor één boek, €5,- voor twee boeken en €10,- voor tien boeken.

twee planken van een moet boeken gevulde boekenkast

Foto via Visualhunt

Er zijn verschillende vestigingen van Re-Read in Barcelona. Klik hier om de verschillende locaties op te zoeken, want alleen al in Barcelona zelf vind je er diversen in onder andere de districten Gracia, Eixample en Les Corts.

Ontdek ShBarcelona’s dienstverlening

Hibernian Books

Hibernian Books is de enige tweedehands Engelse boekwinkel in Barcelona. Met een collectie van meer dan 40.000 boeken biedt de boekwinkel voor ieder wat wils; van boeken voor kinderen tot oude romans.

boek in de herfst

Foto via Pixabay

De kern van Hibernian Books draait om het verkopen van tweedehands boeken, maar ze verkopen ook enkele nieuwe boeken.

Je vindt de boekwinkel aan de Carrer del Montseny 17 in de wijk Vila de Gracia, of schaf je boeken online aan.

Libreria Anticuaria Studio

Met meer dan 60 jaar ervaring biedt Libreria Anticuaria Studio een uitgebreide selectie aan oude en zeldzame boeken uit de periode 18e tot 20e eeuw. De boekwinkel schaft ook kleine collecties met belangrijke boeken aan.

Online kun je kijken of het boek dat je zoekt beschikbaar is bij Libreria Anticuaria Studio, maar je kunt natuurlijk ook naar Carrer Aribau 12 in de wijk l’Antiga Esquerra de l’Eixample gaan om de vestiging zelf te bezoeken.

Gerelateerd artikel: Els Encants vlooienmarkt

ontbijt met boek

Foto via Pixabay

Online zoeken naar tweedehands boeken

Als je niet genoeg tijd hebt om zelf de boekwinkels te bezoeken of in de boekwinkel gewoonweg niet kunt vinden wat je zoekt, kun je altijd tweedehands websites afstruinen.

Milanuncios

Milanuncios is het Marktplaats van Spanje. Je vindt hier alles van stripboeken tot woordenboeken en van fictie tot studieboeken. Bij Milanuncios verkopen mensen losse boeken of hele partijen met boeken tegen leuke prijzen.

Tip: Kijk altijd goed naar de foto’s van de items en vraag naar meer foto’s – eventueel vanuit andere invalshoeken – als je dat nodig vindt. Betaal niet voor iets wat je niet in het echt hebt gezien.

veel boeken op bed

Foto via Pixabay

Het uitgangspunt van Milanuncios is dat de geinteresseerde contact opneemt met de verkoper en de twee afspreken om de goederen te bekijken en bij interesse direct te betalen.

Iberlibro

Iberlibro is nog een goede website voor tweedehands boeken. Maar het is een website die specialiseert in zeldzame, oude en vreemde boeken. Iberlibro heeft geen fysieke winkel, dus alle aankopen doe je online.

Boek jouw appartement in Barcelona

Waar ga jij tweedehands studieboeken kopen of tweedehands kinderboeken kopen?
Deel jouw speciale adresjes in het commentaarvak hieronder!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter