blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Els Encants vlooienmarkt

Geschreven door Daniella Bruls

Van antiekwinkeltjes en vintage kleding tot oude LP’s en eigenzinnige snuisterijen, op vlooienmarkten vind je vaak de beste koopjes. Els Encants is één van de oudste, grootste en meest populaire vlooienmarkten van Barcelona. En het is ook niet moeilijk om te snappen waarom. De enorme ruimte bij Plaça de les Glòries Catalanes (metro: Glòries) is de thuisbasis voor ongeveer 500 stalletjes, waarbij per week meer dan 100.000 bezoekers verwelkomd worden. Je vindt er vanalles, van tweedehands vondsten, zoals oud porselein en kristallen lampen, en nieuwe producten, zoals fietsen en matrassen. Dus als je een keer iets anders wilt doen of als je op zoek bent naar een koopje, breng dan zeker een bezoek aan Els Encants! De vlooienmarkt is geopend op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur.

Gerelateerd artikel: Ontdek Mercat de les Flors

Een interessante geschiedenis

Foto door bernat1959 via Visualhunt

De markt is ook wel bekend als de “Mercat de Bellcaire” en dateert uit de veertiende eeuw. De locatie van de markt is al vaak veranderd en de meest recente was in 2013. Tegenover de Torre Agbar en niet ver van het DHUB Design Museum, is het nu in een drie verdiepingen tellend modern gebouw gehuisvest. Het aantrekkelijke – en van de zijkanten open gebouw – is een architectonisch pareltje dat ontworpen is door Fermin Vazquez. Hij heeft hier een spiegelend dak met een vloer met meerdere niveaus toegepast. Je hoeft er natuurlijk niks te kopen, je kunt er ook heerlijk een paar uur doorbrengen en het gebouw bekijken, de diverse stalletjes bezoeken en de heerlijke sfeer opsnuiven.

Wat vind je er?

Met meer dan 500 verkopers heeft de markt een ontzettende uitgebreid aanbod van tweedehands en nieuwe goederen. Sommige verkopers hebben hun stal ingericht om hun producten zo goed mogelijk te kunnen tonen. Anderen gooien alles op een hoop om tussen te snuffelen. Er zijn ook verkopers op de begane grond van de markt die hun beste deals door de hal schreeuwen. Op de hogere verdiepingen vind je boetiekwinkeltjes met antiek en andere curiosa. Wees wel gewaarschuwd: je zult door heel wat artikelen moeten snuffelen voordat je dat ene geweldige object vindt! En onthoud dat afdingen bij het verkoopspel hoort en dat je als toerist een makkelijke prooi voor verkopers kunt zijn.

De markt kan erg druk worden op zaterdag, dus wees voorbereid op wat trekken en duwen. Daarnaast is Els Encants een populaire plek voor tassendieven, dus let erg goed op je spullen.

Gerelateerd artikel: Lekker shoppen in Barcelona

De openbare veiling

Foto door Jobopa via Visualhunt

Als je de echte sfeer wilt proeven van de markt, dan bezoek je Els Encants op maandag of woensdag als er een openbare veiling is tussen 7.00 en 9.00 uur, nog voordat de markt officieel opent. Hele ladingen met goederen (meestal over van de voorraad) worden aangeboden door bedrijven en winkels en soms als er een huis ontruimd wordt en wordt hier de inboedel geveild. De verkopers zullen daarna proberen om de door hen aangekochte items uit de inboedel weer los te verkopen in hun stalletjes aan de bezoekers van die dag.

Een hapje eten

Als je even een pauze kunt gebruiken van het koopjesjagen, waarom stop je dan niet even voor een hapje of drankje? De markt heeft twee restaurants waar je kunt zitten en een “street food” hoek op de bovenste verdieping. Hier kun je aan de tafels plaatsnemen of je bij de statafels verzamelen en verschillende heerlijke tapas proeven. Natuurlijk spoelen deze hapjes lekker weg met een koel biertje of ander drankje en dit alles voor een schappelijke prijs. Fogo de la Terra serveert elegante tapas en heerlijke cava en het is altijd een populaire plek, wat duidelijk te zien is aan de groepen mensen die er staan te genieten.

Locatie: Carrer de los Castillejos 158

Zoek je nog accommodatie in Barcelona? ShBarcelona helpt je graag bij je zoektocht.

*Hoofdfoto door domeckopol via Visualhunt

Els Encants vlooienmarkt
Waardeer dit bericht

Over de auteur

Daniella Bruls

Daniella is een enthousiaste schrijver en vertaler. Zij geniet van het bruisende leven in Barcelona.

Laat een reactie achter