blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Ontdek Mercat de les Flors

Geschreven door Jeffrey Den Edelenbosch

Het gebouw Mercat de les Flors (de Bloemenmarkt) was oorspronkelijk ontworpen voor de Internationale Tentoonstelling van 1929, toen deze in Barcelona werd gehouden. Het paleis deed eerst dienst als centrale markthal, die later verplaatst werd naar Mecabarna. De bloemen zijn verdwenen, maar de namen zijn er nog steeds. De oude markthal is sinds 1985 een prachtig theater dat de naam ‘Mercat de les Flors’ draagt. ShBarcelona vertelt je vandaag meer over Mercat de les Flors.

Gerelateerd artikel: De zondagmarkt van Sant Antoni

Van bloemenmarkt naar theater

Foto via VisualHunt

‘La tragedia de Carmen’ (door Peter Brook) was het eerste stuk dat in de voormalige markthal werd opgevoerd. Het gebouw was toen nog niet officieel een theater. De opvoering van het stuk bracht vele tongen los over onder meer de geweldige akoestiek en ruimtes die het gebouw te bieden heeft. De markthal werd daarom grondig gerenoveerd, om zodoende te kunnen fungeren als permanent onderdak voor talloze theaterstukken. Met het stuk ‘Majabhára’, ook geschreven door Peter Brook, werd het gebouw officieel omgedoopt tot theater. In 1990 breidde Mercat de les Flors uit met een extra zaal, genaamd ‘Sala Ovidi Montllor’ (later Institut de Teatre).

Vandaag de dag staat de markthal bekend onder de naam Mercat de les Flors Casa de la Dansa (danshuis), een gerespecteerd theater dat een variëteit aan dansshows presenteert.

Gerelateerd artikel: De historische Mercat de la Boquería

Sâlmon-festival

Foto via Visualhunt

Naast de reguliere programmering is er het zogenoemde Sâlmon-festival in Mercat de les Flors Casa de la Dansa. Het is een internationaal festival dat bol staat van dans en bewegingskunsten en vindt plaats in het najaar. Naar dit festival komt een zeer breed palet van nationale en internationale artiesten, zoals Jefta van Dinther, Aimar Pérez Galí, Núria Guiu, Albert Quesada en Tânia Carvalho. Het doel van het Sâlmon-festival is om talent te ontdekken, artiesten nieuwe impulsen te geven en om nieuwe verbindingen te leggen met verschillende dansproductiebedrijven. Als je meer wilt weten over dit festival, bezoek dan de officiële website van Modul Dance.

Mercat de les Flors Casa de la Dansa bevindt zich aan Carrer de Lleida, 59, in het stadsdeel Poble-Sec. De beste manier om Mercat de les Flors Casa de la Dansa te bereiken is via de groene metrolijn (L3), halte Poble-Sec, of via de rode metrolijn (L1), halte Plaza Espanya. Als je liever de bus neemt, kun je kiezen uit de volgende buslijnen: 19, 13, 27, 30, 37, 50, 55, 57, 109, 157. Bus 55 stopt het dichtst in de buurt van het theater. Ook gaan er nachtbussen van en naar het theater: N0, N1, N2, N13, N15, of N53.

Ken jij Mercat de les Flors al? Wat heb je er gezien of gedaan?

Over de auteur

Jeffrey Den Edelenbosch

Jeffrey is iemand die druk bezig is om van zijn passie zijn werk te maken. Taal is voor hem echt een begrip: hij schrijft boeken, filmscripts, vertaalt en geeft taallessen. Barcelona is voor hem de ideale stad waarin onder meer een mix van culturen, mooi weer en interessante mensen deze stad tot ZIJN stad hebben gemaakt!

Laat een reactie achter