blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

De beste bakkerijen in Barcelona

meergranenbrood op houten plank en linnen tafelkleed
Geschreven door Daniella

De consument stelt steeds hogere eisen aan brood, met als gevolg dat het steeds makkelijker wordt om in Barcelona goed brood te vinden.

Misschien eet je wat minder brood vanwege het feit dat het als dikmaker in het nieuws is geweest, maar ook de belabberde kwaliteit van brood kan hieraan bijgedragen hebben.

Bakkers hebben daarom hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van hun broodproducten. Ook nieuwe broden verschijnen regelmatig op de toonbank bij de bakkers. Vandaag praten we je in dit artikel van ShBarcelona graag bij over de beste bakkerijen in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Het beste gebak in Barcelona

Ontdek het beste brood dat beter voedt

Forn de Pa Fortino

bakker kijkt in oven met broden op voorgrond

Foto via Pixabay

Bakkerij Fortino is een familiebedrijf in het hartje van de wijk Gracia. De familie begon zich meer dan twintig jaar geleden te specialiseren in brood en deeg, die gemaakt zijn van iets ander dan tarwemeel. Inmiddels zijn ze in Barcelona toonaangevend op het gebied van gezonde en voedzame broden.

In totaal werken er bij Bakkerij Fortino zes bakkers (vier mannen en twee vrouwen) en zij maken elke dag weer de producten die je in hun winkel aan de Travesera de Gracia 126 vindt.

Dankzij een uitgebreide training in algemene voeding, maar ook in bakkerijtechnieken, maakt het team bakkersproducten met zelfgemaakte recepten, die je in geen enkele andere bakkerij zult tegenkomen.

Aangezien de bakkerij al in een ver verleden begonnen is met het bakken van het beste brood, bieden ze nu veel variaties aan, van klassieke broden zoals Catalaans boerenbrood, tot innovatieve broden die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen die goed letten op wat voor brood ze eten.

Forn Europa

Deze bakkerij ligt aan de Carrer de Pare Lainez 13 en het is een van de beste bakkerijen in Barcelona. De grote diversiteit aan broden bevestigt dit en alle broden worden gemaakt met alleen de beste ingrediënten die op de markt verkrijgbaar zijn.

Het witbrood, bruinbrood en rustiek brood dat je hier kunt kopen, is ideaal voor het maken van pan con tomate, tosti’s of een lekkere boterham. Het heeft een dikke, knapperige korst en hierdoor kun je het brood langer bewaren.

Ook het abdijbrood verdient aanbeveling. Het is een brood met een knapperige, maar niet te dikke korst, waardoor deze voor sommigen makkelijker te eten is. Door de grove structuur van het brood, wordt het een licht en luchtig brood.

Verder heb je hier nog veel meer keuze, zoals bijvoorbeeld het viergranen volkorenbrood (met haver, vlas, sesam en volkorenmeel) of brood met walnoten en pistachenootjes.

Gerelateerd artikel: Cronuts eten in Barcelona

Forn de Pa Providència

brood in tweeën gebroken op tafelkleed

Foto via Pixabay

Bakkerij Providència ligt aan de Carrer de Providencia 59, een blok vanaf Plaça Rovira in de wijk Gracia. Het is een eeuwenoude, ambachtelijke bakkerij.

Sinds 2004 heeft ambachtelijk bakker Xavier Corcellas hier de leiding. Xavier is ooit begonnen in de bakkerswereld om zijn vader te helpen. Dit heeft hij twaalf jaar gedaan en in die tijd heeft hij zich ontpopt tot een zeer toegewijd bakker.

Hij begon zijn professionele carrière bij grootbakkerij Campalans, die zijn bakkersoven in de wijk Clot had. Na verloop van tijd werd hij overgeplaatst naar de bakkersoven in het district Sant Andreu. Hier kreeg hij meer verantwoordelijkheden en daardoor kon hij ook meer ervaring binnen zijn beroep opdoen.

Bakkerij Providència heeft zich gespecialiseerd in traditionele broden, maar heeft ook nieuwe broden ontwikkeld. Daarnaast krijg je er heerlijke gebakjes, die allemaal in hun eigen bakkerskeuken gemaakt zijn. De basis wordt altijd gevormd door natuurlijke producten, het beste meel en langere fermentaties. De bakker werkt met de volgende, overtuigende filosofie: klanten de beste kwaliteit bieden, tegen betaalbare prijzen.

Is er nog een andere bakkerij in Barcelona die je aan kunt bevelen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter