blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Make-up winkels in Barcelona

blush met kwast
Geschreven door Daniella

Als je in een stad gaat wonen die helemaal nieuw is, verandert heel je routine. Je ontdekt nieuwe plaatsen voor bijvoorbeeld de kapper, de schoonheidsspecialiste en make-up winkels.

  • appartementen in Barcelona

 

Als dit bij jou het geval is – of je bent als bezoeker in Barcelona – kan het handig zijn te weten naar welke winkels je het beste kunt gaan voor make-up producten en aanverwante zaken. Daarom heeft het team van ShBarcelona onderstaande lijst voor je samengesteld.

De nieuwste make-up en verzorgingsproducten

Sephora

 

De winkels van Sephora zijn de grootsten die je in Barcelona zult vinden. Het is in 1969 ontstaan en dit Franse merk is nu een multinational geworden met winkels over de hele wereld, waaronder in Spanje.

make-up met creme, poeder, oogschaduw

Foto via Visualhunt

De cosmetica en make-up in het assortiment is van geweldige kwaliteit en ze hebben er dan ook de meest bekende merken.

Daarnaast hebben ze ook een productlijn van hun eigen merk die van zeer goede kwaliteit is, maar veel gunstigere geprijsd is. En of je nu wel al weet waarvoor je naar Sephora komt of niet, in elke winkel staat een aantal assistenten voor je klaar om je te helpen.

Locaties:

  • onder andere winkelcentrum El Triangle (in het district Eixample)
  • winkelcentrum L’Illa Diagonal (in het district Les Corts)
  • Rambla de Catalunya 121 (ook in Eixample)

Adonia

Dit cosmetica en make-up merk verschilt van de anderen, omdat het producten verkoopt waarvan men zegt dat er geen petroleum, petrochemicaliën, synthetische kleuren of parabenen in zit.

Om hun milieuvriendelijke en natuurlijke waarden hoog te houden garanderen ze ook dat geen enkele van hun producten op dieren getest zijn.

make-up kwasten en blush

Foto via Pixabay

Ze verkopen een groot aantal artikelen, zoals zeep, body lotion, scrubs, haarverf, zonnebrandcrème en zelfs wat artikelen voor thuis, zoals wasmiddel en luchtverfrissers. 

Adonia Barcelona werkt met merken als Acorelle, Lavera, Alepp, Leia, Alchemy, Logona en Anae.

Locaties:

Etnia

Dit Spaanse makeup en cosmetica merk ontstond in 2012. Heel veel verkopen vinden online via hun website plaats. Maar ze hebben ook een eigen winkel in Madrid. 

Etnia heeft geen officiële winkel meer in Barcelona, maar je kunt hun producten kopen bij El Corte Inglès.

vijf rode lippenstiften

Foto via Visualhunt

Net zoals de producten die Adonia in het assortiment heeft, zijn de producten van Etnia niet getest op dieren en bevatten ze geen parabenen. Ze hebben zelfs een productlijn die “Natur” heet. En deze lijn bevat alleen maar biologische extracten.

Wat voor producten vind je bij Etnia? Alles voor je basis make-up, parfum, voedende crèmes voor je hele lichaam en nog veel meer.

Locaties:

Paar nachtjes in Barcelona verblijven

MiiN Korean Cosmetics

MiiN Korean Cosmetics werd opgericht door Lilin Yang uit YiChang, China. Ze werd verliefd op Spanje toen ze over het land las in een boek van een Taiwanese auteur en ze besloot daarna haar cosmeticabedrijf in dit prachtige Europese land op te richten.

In 2014 opende Lilin haar eerste winkel in Barcelona. Het bedrijf liep zo goed dat Miin Korean uitbreidde door het hele land.

dame met make-up en kwast

Foto via Pixabay

Het merk verkoopt make-up en cosmeticaproducten, maar ook accessoires. Dit alles voor zowel mannen als vrouwen. En met een heerlijk fris ontwerp is het een genot om producten van Miin Korean aan je collectie toe te voegen.

Locatie: 

  • Carrer de Pau Claris 110 (ook in de reeds genoemde wijk Dreta de l’Eixample)

Gerelateerd artikel: De beste winkels voor damesschoenen in Barcelona

Amapola Biocosmetics

 

Nog een cosmeticamerk dat haar focus legt op milieuvriendelijke producten is Amapola Biocosmetics. Ze weigeren chemicaliën te gebruiken bij het ontwikkelen van hun producten.

11 kleine potjes met gekleurde labels

Foto via Visualhunt

In plaats daarvan gebruiken ze met de hand geplukte, natuurlijke ingrediënten, essentiële oliën en fruit om kwalitatief goede biologische cosmetica te creëren.

Ze verkopen geen make-up, maar ze hebben wel een hele hoop andere producten, zoals parfum, gezichts- en lichaamsproducten, producten voor kinderen en baby’s, zeep, aromatherapie producten en zonnebrandcrème.

Locatie: 

  • Carrer de la Bòria 20 (in de wijk El Born)

Lush Cosmetics

Een bezoek aan één van de Lush winkels in Spanje is zeker de meest plezierige van al je bezoekjes aan bovenstaand lijstje van winkels.

Elke Lush-winkel is vol van kleuren en heerlijke geuren. Je ruikt de typische geur al op straat als je in de buurt komt van de Lush-winkel.

cosmetica producten

Foto via Pixabay

Het merk werd opgericht in 1995 in het Verenigd Koninkrijk en het heeft alleen maar handgemaakte producten die 100% vegetarisch zijn en niet op dieren zijn getest.

Ze hebben een flink aanbod aan cosmetische producten voor lichaam, gezicht en haar, maar ook een paar make-up artikelen.

Producten worden vooraf getest door het winkelend publiek. En vaak ruiken de producten zo heerlijk, dat je de verleiding moet weerstaan om ze te proeven!

Als je in de buurt bent van een Lush-winkel, ga dan zeker even naar binnen om te kijken welke aanbieding ze op dit moment hebben. Vaak is dit een heerlijke toevoeging aan je badritueel.

Naar Barcelona verhuizen

Locaties:

  • onder andere Rambla de Catalunya 52 , winkelcentrum Arenas de Barcelona (beiden weer in Eixample),
  • winkelcentrum L’Illa Diagonal (in de wijk Les Corts)
  • winkelcentrum Maremagnum (in de wijk Gotic)

Naar welke winkel ga jij het liefste voor je make-up?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter