blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gezondheid

Winkels voor health food in Barcelona

diverse groenten en fruit van dichtbij
Geschreven door Jantine

Hoewel de health food-gekte iets langzamer op gang kwam in Barcelona dan in de rest van de wereld, is het nu aardig aan een inhaalslag bezig.

Hieronder geeft ShBarcelona je een overzicht van de beste winkels voor health food, die vegetariër- en veganistvriendelijk zijn.

Gerelateerd artikel: 100% Rauw en veganistisch in Barcelona

Biospace

binnen in winkel Reykjavik met diverse broden

Foto via Visualhunt

Deze – voor Spaanse begrippen – grote supermarkt heeft biologische producten en health foods, van vers fruit en verse groenten tot vlees van buitengewoon goede kwaliteit en alles hier tussenin, zoals schoonmaakproducten, een huisbakker en voedsel voor huisdieren.

Je vindt Biospace aan de Carrer de València, 186, Eixample.

Woki Organic Market

Een prachtige winkel/restaurant/afhaal met een fatsoenlijk aanbod van biologische producten en health food. De huisbakker die in de winkel zit verkoopt heerlijk brood en hemelse taarten.

Ook kun je hier een kleine selectie sapjes krijgen, maar ze zijn niet groot en vrij prijzig, maar erg lekker. Je vindt Woki Organic Market aan de Ronda Universitat 20, vlakbij Placa Catalunya, Eixample.

La Boqueria

groenten en fruit bij La Boqueria

Foto via Visualhunt

Spanje’s meest beroemde voedselmarkt. Hier vind je fantastische uitstallingen van fruit en groenten, en speciale stalletjes die gespecialiseerd zijn in noten en kazen.

Ook wordt hier vlees en vis verkocht, maar dit kan er vrij grafisch aan toe gaan, dus wees gewaarschuwd! Je kan heerlijke vruchtensappen in alle soorten en combinaties krijgen.

La Boqueria biedt een fantastische selectie aan verse producten, maar de ervaring zelf is al genoeg reden om de markt te bezoeken: het is wellicht de meest fotogenieke markt ter wereld.

Je vindt de winkel aan de La Rambla, 9, Raval. Dichtstbijzijnde metro: Liceu.

Gerelateerd artikel: Biologische producten in Barcelona

Obbio

Dit is een gloednieuwe winkel aan Muntanya, met een topsegment boodschappengedeelte en een café waar je lunch en snacks kan halen. Het heeft een van de beste selecties van raw food in Barcelona.

De sfeer is er gezellig en de medewerkers staan altijd klaar om je te helpen. Je vindt Obbio aan de Muntaner 177, Eixample.

Veritas

binnenkant van Veritas

Foto via Visualhunt

Veritas staat door heel Catalonië bekend als dè supermarkt voor biologische producten en health food. Ook deze winkel heeft een huisbakker.

Ze hebben een goed aanbod biologisch fruit en groenten. Ook kun je hier shoppen voor biologisch vlees en huishoudproducten, voer voor huisdieren en proefdiervrije schoonheidsproducten.

Veritas vind je op meerdere locaties.

Espai Verd

Nog zo’n heerlijke plek om biologisch en health food te shoppen in Barcelona. Je kan er nooit genoeg hebben! Je kan hier terecht voor ongezouten noten, biologische chocola, fair-trade chocoladerepen, volkorenpasta, losse thee, biologische koffie uit Colombia en Zuid-Amerika, alternatieven voor melk zoals rijstmelk, sojamelk, speltmelk en variaties hierop.

Ze hebben ontzettend veel vlees-vervangende producten zoals tofu en tofuworstjes, seitan en tempah, en ook ingeblikt fruit en vruchtensapjes.

Er is ook een sectie voor Aziatische keuken met producten als tamari, sojasaus, zeewier en miso. Daarnaast verkopen ze ook hennepzaad, chlorella, maca, rauwe cacao, boekweit, spirulina, kokossuiker en lucuma.

Espai Verd zit op een goede locatie, in het midden van de stad in het Gotische Kwartier, richting El Born op Calle Princessa, dat een van de belangrijkste straten tussen La Rambla en El Born is.

Bij welke van deze winkels ga jij graag je boodschappen doen?

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter