blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Biologisch vlees kopen in Barcelona

Geschreven door Jantine

Het kan moeilijk zijn om biologisch vlees te vinden in Spanje. Maar toch komen er steeds meer plekken bij in Barcelona waar je vlees kan kopen zonder pesticiden, antibiotica en zulks. Hoewel biologisch vlees duur is, wegen de voordelen op tegen de nadelen: minder chemicaliën, het vee wordt beter behandeld, en de kwaliteit van het vlees is over het algemeen gewoon beter. Dit maakt die extra kosten wel waard toch? Af en toe zul je biologisch vlees kunnen vinden in de normale supermarkten, maar vaker in de supermarkten van een wat hoger segment zoals de El Corte Ingles. Maar als je meer keus wil, heeft ShBarcelona een aantal van de beste plekken voor je gevonden:

Gerelateerd artikel: De goedkoopste fruitmarkten van Barcelona

Veritas

Veritas supermarkt

Foto via Pixabay

Veritas is een biologische supermarktketen waar je biologisch vlees kan vinden als varkenslapjes, varkensworstjes, varkenspoten, bacon, worsten zoals chorizo en fuet, kippenpootjes en -vleugels, een variëteit aan rundvlees, lever, en af en toe lamsvlees.

Veritas heeft locaties in Barcelona op de volgende adressen (die aan de Carrer de Mandri en Via Laietana zijn groter en hebben daarom meer keus):

  • Carrer del Torrent de L’Olla 200, Barcelona
  • Gran Via de les Corts Catalanes 559, Barcelona
  • Via Laietana 28, Barcelona
  • Carrer de Mandri 15, Barcelona
  • Carrer de Marià Cubí 7-9, Barcelona
  • Passatge de Senillosa 3, Barcelona
  • Avinguda Sarrià 32, Barcelona

Obbio

Obbio supermarkt

Foto via Pixabay

Obbio is een nieuwe en wat luxere biologische supermarkt en café met een kleine selectie biologisch vlees.

Obbio vind je aan de Calle Muntaner 177, tussen Carrer de Paris en Carrer de Corsega.

Bioespacio

Voor Spaanse normen een grote en goed bevoorrade biologische supermarkt met een grote vleesafdeling met biologisch en lokaal vlees.

Ze hebben een ruime keus in biologisch vlees, orgaanvlees en bijproducten, maar je moet goed oppassen want niet al hun vlees is biologisch.

Bioespacio is een goede plek om te shoppen voor al je biologische behoeften en heeft waarschijnlijk de grootste selectie in Barcelona.

Carrer de València, 186 Barcelona

Gerelateerd artikel: Kruidenkenners in Barcelona

Cal Colom

Ik heb met deze zelf nog geen ervaring, omdat het meer een online shop is dan een echte winkel. Ze bieden verschillende soorten rundvlees, kip, lam en geit aan.

Als je meer wil weten kun je ze mailen op central@calcolom.com

Heb jij al een vast adres voor het kopen van biologisch vlees?  Welke tips wil je delen?

Over de auteur

Jantine

Jantine is een blogger en trendsetter en woont in Barcelona.

Laat een reactie achter