blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Leven in Barcelona

De goedkoopste fruitmarkten in Barcelona

Fruitmarkt in Barcelona
Geschreven door Fiona

Ben je van plan om langer dan een week in je vakantieappartement in Barcelona te blijven? Als dat zo is, dan wil je natuurlijk niet elke avond uit eten gaan, vooral wanneer je nog een beetje gezond wil leven.

  • koop appartementen barcelona

 

Misschien wist je het nog niet, maar er zijn ontelbaar veel markten in de stad waar je voor een redelijk bedrag fruit en groente van hoge kwaliteit kunt kopen. ShBarcelona neemt je mee naar de beste fruitmarkten.

Goedkoop groente en fruit kopen in Barcelona

Mercat de la Boqueria

Misschien denk je bij het noemen van het woord ‘markt’ meteen aan de Mercat de La Boqueria. Dit is de beroemdste markt van Barcelona in de wijk El Raval en het is zeker weten een must voor iedereen om een keer te bezoeken!

Of je nou te voet bent of met de metro reist, wanneer je aan het einde van de dag weer naar huis gaat, zal je erachter komen dat je helemaal beladen bent met volle tassen!

Vers fruit in Barcelona

Foto via Pixabay

In plaats van hier te winkelen, kun je natuurlijk ook het gebied dichterbij huis verkennen, evenals allerlei kleine groenteboeren. Je zal erachter komen dat de meeste gebieden van de stad eveneens hun eigen markt hebben. In feite zijn sommige hiervan best groot, maar niet zo groot als Mercat.

Kom naar Barcelona voor een paar maanden

Mercat

Ze staan allemaal bekend als mercats en de populairste van deze zijn onder andere Mercat de l’Abaceria, gelegen aan de Passeig de Sant Joan in de wijk El Camp d’en Grassot i Gràcia Nova.

Dan is er nog de mercat San Antoni, die zich bevindt aan de Carrer Come D’Urgell in de wijk San Antoni. Al deze markten hebben hun eigen websites waarop je kunt kijken wat voor soort producten ze aanbieden en door een kaartje kun je ze eenvoudig vinden.

Groente- en fruitmarkt in Barcelona

Foto via Pixabay

Ze zijn vaak open rond dezelfde tijden, maar de markt bij Paseo de Gràcia is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 14:30 en 17:30 tot 20:30. Op vrijdag en zaterdag is hij geopend van 07:00 tot 15:00 en daarna van 17:00 tot 20:30.

Sant Antoni is al een half uur geopend voor Paseo de Gràcia in de middag en sluit in de middag niet op vrijdagen en zaterdagen en op de dag voor officiële feestdagen.

Parkeren is mogelijk, maar let op: alleen bij de Mercat de Albaceria is het gratis, terwijl er bij San Antonio alleen tegen betaling geparkeerd kan worden, behalve wanneer je kan laten zien dat je daar €30 of meer hebt uitgegeven.

Accommodatie tot een jaar huren

Als je echter geen auto hebt, ligt Paseo de Gràcia zeer dichtbij Metrolijn 4. Zorg ervoor dat je uitstapt bij Joanic en vanaf daar hoef je slechts een klein stukje te lopen naar de markt.

Maar als je van plan bent om naar San Antoni te gaan dan is het korte reis met Metrolijn 2. Je stapt dan uit bij Sant Antoni.

fruitmarkt in barcelona

Foto via Pixabay

Zoals eerder gezegd heeft in feite elke buurt in Barcelona een eigen markt, waaronder La Sagrada Familia, Clot, La Trinitat, Santa Caterina, La Barceloneta, Mercè en Mercat de la Albaceria.

Deze kunnen allemaal eenvoudig gevonden worden; je hoeft maar heel even te zoeken, aangezien ze allemaal behoren tot de gemeenschap van Barcelona.

Als je wil gaan winkelen, is het echter wel het beste om in de vroege ochtend te gaan, omdat het voedsel dan een stuk verser is. Ook kun je overwegen om laat op de avond te gaan, want dan zul je zien dat de aangeboden prijzen een stuk voordeliger zijn dan overdag.

Gerelateerd artikel: Biologische producten in Barcelona

Waar krijg je biologisch fruit?

Naast deze markten en supermarkten zul je zien dat veel mensen uit de stad ervoor kiezen om biologisch geteeld fruit te kopen. Er is een aantal steden, buitenwijken en Mataró, die binnen slechts 10 minuten met de auto bereikbaar zijn waar dit wordt aangeboden.

twee handen vol met blauwe druiven

Foto via Pixabay

Gezien het feit dat ze deze producten zonder tussenpersoon verkopen, zijn de prijzen ontzettend gunstig. Een van de plaatsen die je kunt overwegen te bezoeken is Marti Rosell.

Het mooie is dat ongeacht welke markt je kiest, je hoe dan ook voorzien bent van de gelegenheid om iedere dag vers fruit te eten.

Ben je al naar een van deze markten geweest? Welke Spaanse fruitsoorten zijn jouw favoriet?
Deel je tips voor de beste markt!

Over de auteur

Fiona

Mijn naam is Fiona. Ik houd er van om te schrijven over deze mooie stad waar ik woon!

Laat een reactie achter