blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Ontdek het stadsdeel Sant Antoni

Geschreven door Jeffrey Den Edelenbosch

Het stadsdeel Sant Antoni is gesitueerd tussen El Raval en El Poble Sec, verbonden met de wegen Paral-lel, Ronda de Sant Pau, Ronda de Sant Antoni en de Gran Via de les Corts Catalanes. Het is een rustig gebied en tegelijkertijd een ideale locatie: dichtbij het centrum en toch ver genoeg verwijderd van het rumoer in de binnenstad. Als je op zoek bent naar accommodatie in Sant Antoni, check dan eerst de website van ShBarcelona, die je een keur aan apartementen biedt.

Op de kruising Avinguda del Paral·lel en de Gran Via is Plaça Espanya, met zijn grote winkelcentrum in het historische gebouw van Las Arenas. Aan de andere kant van de Gran Via is het Eixample-district.

Gerelateerd artikel: Palo Alto

Een commercieel gebied dat groeit in populariteit

Photo by: sitamet via Visualhunt.com / CC BY-SA

Sant Antoni was van origine een commercieel gebied, dat zich steeds verder uitbreidde dankzij zijn grote en populaire markt. De Mercat de Sant Antoni werd aan het einde van de negentiende eeuw ontworpen en is een van de meest in het oog springende architectonische hoogstandjes. Mercat de Sant Antoni is populairder dan bijvoorbeeld Mercat de La Boqueria. Je zult dan ook vaker veel afgeprijsde producten kunnen kopen.

Door de jaren heen is Sant Antoni een belangrijk commercieel centrum geworden. Heel veel onafhankelijke retailers hebben hier hun winkel gevestigd, waaronder ook kleding- en designboetiekjes en charmante cafeetjes, waarin heerlijke brunches geserveerd worden. De nieuwe designerwinkels en cafeetjes geven de buurt een heuse ‘hipster’-look.

Wat is er te zien in Sant Antoni?

De Mercat de Sant Antoni is zonder twijfel een must-see, ondanks de ingrijpende renovatiewerkzaamheden die er nog steeds plaatsvinden. Ondanks dat de markt tot oktober 2017 is gesloten, is het nog steeds de moeite waard om de prachtige gebouwen te bezichtigen. De markt is momenteel gehuisvest in tijdelijke gebouwen rondom de Ronda de Sant Antoni. Op zondagen komen de handelaren bijeen in Carrer Comte d’Urgell om curiositeiten zoals boeken, ansichtkaarten en munten te kopen en te verkopen.

Sant Antoni is niet zozeer een plek om te bezichtigen, maar veel meer een gebied om doorheen te lopen en de sfeer te proeven. Avinguda de Mistral is bijvoorbeeld een levendig voetgangersgebied, waar je vele cafes en charmante terrasjes kunt vinden. Een andere plek om sfeer te proeven is Carrer del Parlament. Hier vind je tal van barretjes waar je een heerlijk glaasje vermouth of excellente wijn kunt proeven. Als je liever een nagerecht wilt, neem dan een kijkje in het fameuze Federal Café (een Australisch cafe) of ga naar Sirvent om de beste horchata in Barcelona te kunnen proeven.

Het adres van Federal Café is Carrer del Parlament, 39

Het adres van Sirvent is Ronda de Sant Pau, 67

Er is ook een variëteit aan plekken om te eten. Als je op zoek bent naar informeel en toch trendy dineren en heerlijk bier, check dan de Moritz-brouwerij aan de Ronda de Sant Antoni. Het restaurant bevindt zich in de voormalige Moritz-fabriek en laat je een feilloze combinatie van traditie en moderniteit zien.

Gerelateerd artikel: Barcelona is van alle markten thuis

Photo by MoritzBarcelona via Visualhunt

Als je dol bent op Moritz-bier, dan is dit de ideale plek. Aan de Avinguda del Paral·lel vind je de ultieme tapas-bar genaamd Albert Adrià’s Tickets. Wees gewaarschuwd: als je een plekje in dit restaurant wilt reserveren, reserveer dan minstens twee maanden van tevoren. Voor meer informatie kun je op de website van het restaurant kijken.

Adres Moritz: Ronda de Sant Antoni, 39 – 41

Tickets’ adres: Av. del Paraŀlel, 164

Kom nu ook zelf Sant Antoni ontdekken!

* Main photo by Cvmcg via Wikimedia Commons 

Over de auteur

Jeffrey Den Edelenbosch

Jeffrey is iemand die druk bezig is om van zijn passie zijn werk te maken. Taal is voor hem echt een begrip: hij schrijft boeken, filmscripts, vertaalt en geeft taallessen. Barcelona is voor hem de ideale stad waarin onder meer een mix van culturen, mooi weer en interessante mensen deze stad tot ZIJN stad hebben gemaakt!

Laat een reactie achter