blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Tapasrestaurants

Pinchos proeven in de wijk Poble Sec

pincho met ansjovis
Geschreven door Joost

Van oudsher zijn pinchos – of pintxos in het Catalaans – kleine smalle sneetjes knapperig brood met kaas, vis, vlees of zeefruit en normaal gesproken vind je ze in Baskenland. Echter, meer en meer kom je ze tegen in Barcelona en ze zijn vooral erg populair in de buurt Poble Sec.

ShBarcelona deelt in dit artikel dan ook graag de beste adressen met je voor pinchos.

Gerelateerd artikel: De beste tapas in El Born

Waar kan ik pinchos cafés vinden?

pinchos

Foto door Pix3853 via Pixabay

Carrer de Blai in het bijzonder, is een mooie brede straat en is de hoofdstraat van de wijk Poble Sec in het district Sants-Montjuic. Ze is vol met pinchos cafés die populair zijn bij de jonge en kwebbelende menigte die je er elke nacht van de week kan aantreffen.

Pinchos zijn erg praktisch en lekker want je kan er zo veel of zo weinig van eten als je wilt. Ze zijn er zowel vegetarisch als niet-vegetarisch. Je kunt ze eten als lunch, grote maaltijd of gewoon als snack, hartig of zoet, zittend of staand etend, hoe je het ook wilt ze zijn een echtte traktatie.

Pinchos zijn een type tapas die bij elkaar gehouden worden door prikkertjes en aan de hand van het aantal lege prikkertjes die je aan het eind van de avond op je bord hebt, weet je hoeveel je moet betalen. Wanneer je klaar bent geef je je bord aan de ober en hij/zij zal je stokjes tellen en zo de rekening samenstellen.

In sommige pincho cafés zijn alle pinchos 1 euro, andere pinchobars hebben verschillende prijzen, al naar gelang de kwaliteit. De meeste pinchos zijn echter van prima kwaliteit en gaan heel goed samen met wijn, bier of cava. (Spaanse Champagne)

Een nacht uit in Blai is een mooie manier om de avond door te brengen in Barcelona. Je komt wat vrienden tegen, flaneert een paar keer de straat op en neer, vindt een tafel en neemt een bord met overheerlijke pinchos als een ware professional!

Gerelateerd artikel: Fideuá eten in Barcelona

pinchos

Foto door Xtip via Pixabay

Hoe kom ik in Carrer  de Blai?

Om naar Carrer de Blai te komen kan je de metro nemen naar Paral·lel (L2 en L3) of Poble Sec (L3), of als je dichterbij bent kan je natuurlijk gewoon heerlijk wandelen. Ook vanuit de wijken Sant Antoni en El Raval kun je redelijk snel in Poble Sec zijn.

Pincho cafés zijn normaal gesproken open vanaf lunchtijd, maar ze beginnen echt vol te lopen tussen 9 en 10 uur ’s avonds, dus als je zeker wilt zijn van een tafeltje kan je het best wat vroeger in de buurt zijn.

Ook is het aan te raden om de aangrenzende straten van Carrer de Blai een bezoekje te geven, hier zijn ook vele pincho bars te vinden en wellicht vind je een rustiger plekje, weg van de massa. Veel plezier!

Waar eet jij jouw favoriete pinchos in Barcelona?

Over de auteur

Joost

Joost is een Nederlandse beeldend kunstenaar die 10 jaar geleden naar Spanje vertrok. Hij houdt van de Spaanse cultuur, taal en natuurlijk het Mediterraanse klimaat. Hij is een enthousiast blogger die schrijft over cultuur, kunst en sociale trends. Hij houdt zowel van het drukke stads leven als het rustieke platteland van Spanje.

Laat een reactie achter