blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Nachtleven in Barcelona

Geschreven door Daniella

Barcelona is een stad die niet slaapt. Dag of nacht, er is in elk deel van de stad altijd wel iets te doen. Als je graag uit gaat, kijk dan eens naar onderstaande mogelijkheden om het nachtleven in Barcelona te ontdekken.

Port Olympic

Port Olympic is op dit moment de plek om het nachtleven van Barcelona te ervaren. Hier liggen namelijk de meest populaire clubs van de stad. Je vindt hier o.a.:

Opium; een nachtclub die direct aan het strand ligt. Er is een cocktail bar, een lounge gedeelte en een Mediterraans restaurant.

Pacha; een nachtclub die internationaal bekend is en die je in wel 20 landen vindt.

CDLC; een luxe en exotische club met een Aziatisch/Indisch fusion restaurant.

Foto door malditofriki via Visualhunt

Shoko; hier vind je een combinatie van een nachtclub met een Aziatisch fusion restaurant. Er zijn veel after-partys voor sterren geweest, zoals voor bijvoorbeeld Madonna, Depeche Mode, Elton John en Lady Gaga.

Catwalk; een moderne nachtclub met twee verdiepingen, waarbij de één gewijd is aan hip hop en de ander electronische muziek.

IceBarcelona; een bar die bijna volledig uit ijs bestaat en waar de binnentemperatuur ongeveer op -5ºC is.

Gerelateerd artikel: Top clubs in Barceloneta

Wijk Gòtic

De wijk Gòtic – of zoals men in het Spaans zegt “Barri Gòtico” – staat goed bekend om z’n uitgaansleven.

Foto door Dani Alvarez Cañellas via Visualhunt

De wijk heeft veel Ierse en Britse pubs, zoals Flaherty’s aan de Plaça Joaquim Xirau.

Aan de Plaça Real vind je Jamboree, één van de meest bekende Jazz locaties in Barcelona.

Sidecar is een nachtclub waar concerten zijn en DJ’s draaien.

Tarantos is een flamencoclub.

Er zijn nog veel meer kleine (cocktail-) barretjes in de wijk Gòtic. Dus wandel gerust door de wijk om te kijken wat er nog meer te ontdekken valt. Je komt altijd wel iets interessants tegen voor een drankje of met goede muziek.

Gerelateerd artikel: Theaters aan Avinguda del Paral⋅lel

El Raval

De wijk Raval is een goede keuze voor een avondje uit. Begin bij een cocktailclub in deze wijk, zoals bijvoorbeeld bij 7 Sins of Marmalade en begin hier je avond met vrienden. Ook bij Shenanigans Irish Pub kun je de avond goed starten om vervolgens te eindigen in één van de nachtclubs in de wijk, zoals bij Sala Apolo of bij Les Enfants.

Strand

Foto door kashna via Visualhunt

Als je op een warme avond het uitgaansleven in wilt duiken kun je ook naar het strand. Gedurende de zomermaanden zijn er volop kleine barretjes (chiringuitos) op het strand te vinden. Het zijn hippe en relaxte plekken om de avond door te brengen en er is goede muziek. Met de ondergaande zon en een warme nacht in het vooruitschiet is dit een heerlijke plek om te ontspannen.

Zoek je nog een appartement in de stad? ShBarcelona helpt je bij je zoektocht.

*Hoofdfoto door 8300 via Pixabay

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter