blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Naar het strand in Barcelona en omgeving

strand in barcelona
Geschreven door Daniella

Er gaan geruchten de ronde dat de stranden van Barcelona de slechtste van heel Catalonië zijn, dat het zeewater vervuild is met afval en dat het zand vol ligt met niet alleen mensen, maar vooral ook sigarettenpeuken…

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Met dit artikel willen we een aantal van deze geruchten ontkrachten en je aanmoedigen om van de stranden van Barcelona en haar omgeving gebruik te maken. Dus vertrek niet te snel uit onze mooie stad en waardeer vooral wat er wel is vanuit je appartement aan het strand van Barcelona.

Hieronder de aanbevelingen van het team van ShBarcelona langs de kust van Barcelona zelf, of binnen een bereikbaarheid van een half uurtje rijden.

Wat er veranderd is op de stranden van Barcelona

De afgelopen jaren heeft de gemeente Barcelona heel veel moeite gedaan om de kwaliteit van de stranden te verbeteren. Er zijn campagnes geweest om toeristen te informeren, maar er zijn ook campagnes geweest voor lokale bewoners.

boulevard strand barcelona

Foto via Pixabay

En deze campagnes hebben hun vruchten afgeworpen. Ze bestonden vooral uit:

  • posters op de stranden van Barcelona
  • boodschappen via het omroepsysteem in verschillende talen
  • initiatieven om het strandzand te verbeteren (gratis asbakken)
  • dagelijkse reiniging van het water door boten

Door al deze acties is het niveau van tevredenheid over de kwaliteit van het strand dan ook aanzienlijk verbeterd!

Vakantie vieren in Barcelona? Boek hier je appartement!

Stranden in en rond Barcelona

La Barceloneta

Ondanks dat het strand van Barceloneta het meest populair is vanwege de nabijheid van het stadscentrum, is er een minder bevolkt deel voor het W Hotel.

kust met surfers op het strand in barcelona

Foto via Visualhunt

Hier kun je je strandhanddoek bijna de hele zomer zonder moeite kwijt.

Het strand in de wijk Barceloneta is één van de favoriete stranden om te surfen en het strand is ook populair bij hippe bezoekers die de drukte willen vermijden.

Gerelateerd artikel: De mooiste stranden aan de Costa Brava

La Mar Bella Barcelona

Als je niet alleen naar het strand komt om te zonnen of zwemmen, maar ook in een homo-vriendelijke omgeving wilt verblijven, kom dan naar dit strand: La Mar Bella. Je vindt er mensen in adamskostuum van alle leeftijden. 

Het ligt iets verder weg dan Barceloneta in de wijk Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, maar met de metro ben je er zo. (Bogatell strand ligt ook in de buurt.)

Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar ligt ongeveer een half uurtje met de trein vanaf Barcelona en als je beslist om hier je parasol op te zetten kun je er genieten van een heerlijke, rustige dag op het strand. Het is een kleine, maar gezellige plaats ten noorden van Barcelona.

Foto via Pixabay

Het water is er kraakhelder en de sfeer is er geweldig. Het spoor loopt overigens voor een groot deel langs de Catalaanse kust. Dus heb je iets meer tijd om te reizen, kijk dan naar andere plaatsen waar je uit kunt stappen.

Gerelateerd artikel: Bezoek de Maresme-kust

Sitges

Ongeveer een half uurtje vanaf Barcelona vind je deze bekende badplaats. En je hebt hier de keuze: Ben je het liefste zo dicht mogelijk bij de promenade, zodat je van het uitzicht kunt genieten?

Of loop je liever een stukje verder, waar het water en het strand steeds meer begint te lijken op de prachtige stranden van de Balearen? Sitges heeft het allemaal!

Waikiki or Cala Fonda

Dit strand is het verst weg van alle eerder genoemde stranden en ligt officieel in Altafulla, provincie Tarragona. Maar het is vermeldenswaardig dat dit één van de laatste maagdelijke stranden is van Catalonië.

strand met boot

Foto via Pixabay

Je kunt Cala Fonda alleen te voet bereiken (ongeveer 15 minuutjes lopen), nudisten zijn er welkom en het water is er perfect.

Wat een mooie strandlocaties om uit te kiezen en er deze zomer je favoriete strandje van te maken.

Paar nachtjes naar Barcelona? Bekijk de accommodatie van ShBarcelona

Wat zijn volgens jou de mooiste stranden van Barcelona?
Deel je tips voor andere strandgangers!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter