blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Naar het strand in Barcelona en omgeving

rotsen aan zee met zonsondergang
Geschreven door Daniella

Er gaan geruchten de ronde dat de stranden van Barcelona de slechtste van heel Catalonië zijn, dat het zeewater vervuild is met afval en dat het zand vol ligt met niet alleen mensen, maar vooral ook sigarettenpeuken… Met dit artikel willen we een aantal van deze geruchten ontkrachten en je aanmoedigen om van de stranden van Barcelona en haar omgeving gebruik te maken.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Barcelona namelijk heel veel moeite gedaan om de kwaliteit van de stranden te verbeteren. Er zijn campagnes geweest om toeristen te informeren, maar er zijn ook campagnes geweest voor lokale bewoners. En deze campagnes hebben hun vruchten afgeworpen. Door posters op het strand, boodschappen via het omroepsysteem in verschillende talen, initiatieven om het strandzand te verbeteren (gratis asbakken) en dagelijkse reiniging van het water door boten is het niveau van tevredenheid over de kwaliteit van het strand aanzienlijk verbeterd.

Dus vertrek niet te snel uit onze mooie stad en waardeer vooral wat er wel is vanuit je appartement aan het strand van Barcelona. Hieronder de aanbevelingen van het team van ShBarcelona langs de kust van Barcelona zelf, of binnen een bereikbaarheid van een half uurtje rijden.

Gerelateerd artikel: De beste restaurants in Barceloneta

La Barceloneta

kust met surfers op het strand

Foto via Visualhunt

Ondanks dat het strand van Barceloneta het meest populair is vanwege de nabijheid van het stadscentrum, is er een minder bevolkt deel voor het W Hotel. Hier kun je je strandhanddoek bijna de hele zomer zonder moeite kwijt. Het strand in de wijk Barceloneta is één van de favoriete stranden om te surfen en het strand is ook populair bij hippe bezoekers die de drukte willen vermijden.

La Mar Bella

Als je niet alleen naar het strand komt om te zonnen of zwemmen, maar ook in een homo-vriendelijke omgeving wilt verblijven, kom dan naar dit strand: La Mar Bella. Je vindt er mensen in adamskostuum van alle leeftijden. Het ligt iets verder weg dan Barceloneta in de wijk Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, maar met de metro ben je er zo.

Sant Pol de Mar

verlaten strandje in een baai

Foto via Visualhunt

Sant Pol de Mar ligt ongeveer een half uurtje met de trein vanaf Barcelona en als je beslist om hier je parasol op te zetten kun je er genieten van een heerlijke, rustige dag op het strand. Het is een kleine, maar gezellige plaats ten noorden van Barcelona.

Het water is er kraakhelder en de sfeer is er geweldig. Het spoor loopt overigens voor een groot deel langs de Catalaanse kust. Dus heb je iets meer tijd om te reizen, kijk dan naar andere plaatsen waar je uit kunt stappen.

Gerelateerd artikel: Bezoek de Maresme-kust

Sitges

Ongeveer een half uurtje vanaf Barcelona vind je deze bekende badplaats. En je hebt hier de keuze: Ben je het liefste zo dicht mogelijk bij de promenade, zodat je van het uitzicht kunt genieten? Of loop je liever een stukje verder, waar het water en het strand steeds meer begint te lijken op de prachtige stranden van de Balearen? Sitges heeft het allemaal!

Waikiki or Cala Fonda

bootjes op het strand en pier

Foto via Visualhunt

Dit strand is het verst weg van alle eerder genoemde stranden en ligt officieel in Altafulla, provincie Tarragona. Maar het is vermeldenswaardig dat dit één van de laatste maagdelijke stranden is van Catalonië. Je kunt Cala Fonda alleen te voet bereiken (ongeveer 15 minuutjes lopen), nudisten zijn er welkom en het water is er perfect.

Wat een mooie strandlocaties om uit te kiezen en er deze zomer je favoriete strandje van te maken.

*Hoofdfoto door Kaptah via Visualhunt

Wat is jouw favoriete strand in Barcelona?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter

15 − 6 =