blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

De mooiste stranden aan de Costa Brava

Geschreven door Daniella

De Costa Brava is altijd de perfecte plek voor een weekendje weg of langer. De prachtige stranden, de ruige rotskust en de pittoreske stadjes vol cultuur en heerlijk eten… De Costa Brava is ongetwijfeld een van de meest glamoureuze gebieden van Spanje, waar de Catalaanse bourgeoisie en Europese toeristen graag komen. Vooral Nederlanders, Fransen en Duitse toeristen zijn vaste bezoekers van deze kust. Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona ​​je meer vertellen over de beste stranden aan de Catalaanse Costa Brava.

Gerelateerd artikel: Naaktstranden in Barcelona

Ontdek de mooiste stranden van de Costa Brava

Foto via Pixabay

Hoewel de meeste stranden aan de Costa Brava werkelijk uitstekend zijn, zijn er kustplaatsen die er vanwege hun schoonheid, hun ruigheid of hun faciliteiten met kop en schouders bovenuit steken. ShBarcelona deelt haar aanbevelingen dan ook graag met je. Allereerst is er Cala Pola in Tossa de Mar. Hoewel het niet druk bezocht wordt, is het wel vrij goed bekend door de camping ernaast, Camping Pola. Het is lastig om dichtbij dit strand te parkeren, dus je moet wat meer moeite doen om het te bereiken. Het is een van de mooiste baaien van de Costa Brava en met een lengte van ongeveer 80 meter ligt het verborgen in een kleine, rotsachtige baai. Het is zeker weten een van de mooiste locaties in het hele gebied. Een alternatief is de Begur regio. Sa Riera, dat naast het prachtige Aiguablava ligt, is misschien wel een van de bekendste baaien/stranden van de Costa Brava. Het is gemakkelijk bereikbaar, geschikt voor gezinnen en ligt slechts op enkele minuten afstand van het niet te missen dorp Begur. Aiguablava en haar nationale parador vormen de perfecte locatie voor het nemen van unieke en memorabele vakantiefoto’s. Er zijn naast positieve aspecten echter ook negatieve punten aan dit gebied. Positief zijn het kraakheldere water en het bijzondermooie landschap, maar negatief is de immense drukte gedurende het zomerseizoen. De overige stranden van Begur (Sa Tuna, Aiguafreda, Playa Fonda…) zijn absoluut ook prachtig.

Gerelateerd artikel: Wat te doen in Barcelona; bezoek de Maresme-kust

Foto via Pixabay

Een ander strand dat we aanbevelen is Cala Sant Francesc in Blanes. Het charmante vissersdorpje Blanes is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. In Blanes vind je brede stranden met alles wat je maar nodig zou kunnen hebben binnen handbereik. Daarnaast vind je hier rotsachtige baaien, die bekend staan ​​om hun natuurlijke schoonheid. Cala Sant Francesc bestaat uit een goudkleurig zandstrand met kalm water en het wordt omringd door palmbomen. Deze kleine baai is 220 meter lang en 35 meter breed en alle belangrijke services zijn aanwezig, zoals douches, ligstoelen, verhuur van waterfietsen, eerste hulppost, parkeerruimte en restaurant. Het is een ideale plek voor jou en je gezin. Als laatste adviseren we nog Cala Jugadora aan de Cap de Creus. Als je de oude weg van Cadaqués – een van de mooiste dorpen in Catalonië – naar de vuurtoren van Cap de Creus volgt, vind je vanzelf de spectaculaire inhammen, zoals Jugadora of Culip. Het behoort tot het Natuurpark van Cap de Creus en het gebied wordt op zijn tijd geteisterd door zeer sterke winden. Je kunt hier getuige zijn van het natuurlijke fenomeen van rotserosie en genieten van de beste stranden van het noordelijke deel van de Costa Brava.

Ken jij deze stranden aan de Costa Brava al?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter