blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Modellenbureaus in Barcelona

vrouw houdt hoofd schuin en raakt met handen gezicht
Geschreven door Daan

Veel tieners dromen ervan om een succesvol model te worden. En hoewel deze droom niet voor iedereen even makkelijk uitkomt – er zijn er immers zo velen die in de modellenwereld aan de slag willen – , is het zeker niet onmogelijk.

Of je nu net aan je modellencarrière begint en daarvoor tijdelijke woonruimte in Barcelona zoekt, of hier al langer woont, in dit artikel van ShBarcelona delen we een aantal succesverhalen van modellen in de Catalaanse hoofdstad met je, inclusief bij welke modellenbureaus je zelf terecht kunt.

Gerelateerd artikel: Het microbladen van wenkbrauwen in Barcelona

Als model succesvol worden in Barcelona

UNO Models

jonge dame met roze details en sluik haar

Foto via Pixabay

UNO is opgericht door de Spaanse Javier Macías en de Franse Michel Jouneau. Ze hebben meer dan 10 jaar ervaring en hebben aan de wieg gestaan van vele succesvolle modellencarrières.

Daarmee is UNO uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende modellenbureaus in heel Spanje en ze hebben een kantoor in zowel Madrid als Barcelona.

In Barcelona is UNO Models gevestigd aan de Avinguda Marquès de l’Argentera 5 in het district Ciutat Vella. De missie van dit modellenbureau staat vooral in het teken van klantenbinding en dit wordt bereikt door de behoeften van de klant goed te kennen en op commercieel vlak eerlijk te handelen.

Naast deze missie is het team van UNO Models jong en ze hebben een goed gevoel voor imago en mode. Dit is hun onderscheidende factor en daarmee zijn ze een van de belangrijkste modellenbureaus in Barcelona.

Momenteel vertegenwoordigt UNO Models o.a. Coco Rocha, Maria Carla Boscono, Irina Lazareanu, Bar Refaeli en Valentina Zelyaeva. Ook enkele Spaanse modellen komen van dit bureau: Martina Klein, Laura Ponte en Carla Crombie.

Francina

Francina Models werd in 1983 in Barcelona gelanceerd door het voormalige Spaanse topmodel Francina Díaz. Het bureau was het eerste Spaanse modellenbureau dat modellen vertegenwoordigde. Mireia Verdú – een internationaal gerenommeerd Spaans model – heeft het bedrijf later in 2008 overgenomen van Francina Díaz.

Als CEO breidde zij het bedrijf verder uit met nieuwe afdelingen. Hiermee ging ze mee met de veranderingen die zich in de modellenwereld voordeden. Daarnaast opende ze in 2015 ook een vestiging in Madrid.

Francina is momenteel een van de langst opererende modellenbureaus in Spanje en ze vertegenwoordigt een grote verscheidenheid aan profielen, waaronder een aantal zeer bekende nationale én internationale gezichten.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de mode-industrie is dit modellenbureau één van de besten in heel Spanje. Met een team van veertig professionals wordt er samengewerkt om klanten en modellen een unieke en persoonlijke service te bieden, met als doel alle partijen succesvol te laten zijn.

Het grote geheim van Francina bestaat uit het ontdekken van nieuwe gezichten en talenten voor mode en reclames. Enkele modellen die bij dit modellenbureau begonnen zijn, zijn Angelina Pirts, Pamela Tamires en Bree MccAnn.

Gerelateerd artikel: Barcelona Fashion Week

TRAFFIC Models

dame met make-up voor vele lichtjes

Foto via Pixabay

TRAFFIC Models is al 14 jaar lang het toonaangevende modellenbureau op de Spaanse markt. Het is in 1994 opgericht door Raquel Gatell en Eduardo de Aysa en hier wordt gewerkt vanuit ervaring en passie.

TRAFFIC managet een aantal zeer belangrijke modellen in de mode-industrie, zoals: Miranda Kerr, Monte Heidi, Kasia Struss, Tanya Dzhiliadeva, Anya Kazakova, Suvi Koponnen, Izabel Goulart, Julia Stegner, Jourdan Dunn en daarnaast nog vele andere.

TRAFFIC Models heeft ook enkele van de beste Spaanse modellen en hun carrières ondersteund. Denk hierbij aan modellen als Marina Pérez, Sheila Márquez, Marta Español en Clara Más.

Welk modellenbureau is volgens jou een goed bureau?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter