blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontdekken

Trouwjurk kopen in Barcelona

rek met diverse trouwjurken
Geschreven door Daniella

Barcelona is een wereldstad met veel getalenteerde mensen en uitstekende vaklui. Ben je op zoek naar een trouwjurk, overweeg dan eens in Barcelona op zoek te gaan naar jouw droomjurk.

Je kunt er zelfs een minivakantie van maken en voor de gelegenheid een appartementje aan het strand huren.

  • koop appartementen barcelona

 

Er zijn bekende merken in Barcelona te vinden, maar ook de lokale ontwerpers maken prachtexemplaren. ShBarcelona neemt je vandaag mee in de wereld van trouwjurken en andere feestelijke kleding.

In Barcelona je trouwjurk kopen

Érase una vez…

Bij Érase una vez… vind je ontwerpen van Ruth Aurora Maria. Haar eerste ontwerp was voor een vriendin die haar vroeg om voor haar bruiloft – die 3 weken later plaats vond – een jurk te creëren.

Het resultaat was zo’n succes dat ze vanaf dat moment alleen nog maar jurken ontwerpt. Kenmerkend voor haar jurken zijn het gebruik van tule en prachtige details door puur handwerk. De bruid straalt in deze romantische creaties.

trouwjurk kopen in barcelona

Foto via Pixabay

Bij Érase una vez… is het delen van je persoonlijke verhaal onderdeel van de service, zodat de jurk speciaal voor jou ontworpen kan worden.

Adres: Carrer de Bonavista 13 (in de wijk Vila de Gracia)

Paar jaar in Barcelona wonen?

Pronovias

Pronovias is één van de meest beroemde merken voor bruidsjurken ter wereld en je vindt hier misschien wel de duurste trouwjurk. Het bedrijf is opgericht in 1922 door Alberto Palatchi Bienveniste. Oorspronkelijk was het een stoffen- en naaiwinkel.

In 1964 veranderde het bedrijf van werkzaamheden door het aanbieden van prét a porter bruidsjurken. Tegelijkertijd opende men steeds meer winkels in de stad. Vandaag de dag heeft dit Spaanse bedrijf meer dan 200 boetieks in meer dan 70 landen.

bruidspaar in veld

Foto via Pixabay

Dit weerspiegelt heel duidelijk de kwaliteit en professionaliteit van het merk. Bij Pronovias koop je trouwens niet alleen bruidsjurken, maar ook dameskleding voor speciale gelegenheden.

Adres: Rambla de Catalunya 129 (in de wijk Dreta de l’Eixample)

Otaduy                    

Dit merk is perfect voor vrouwen die op zoek zijn naar iets unieks. De Spaanse ontwerpster Carolina Otaduy speelde voor het eerst met de gedachte om trouwjurken te gaan ontwerpen toen ze nog in New York woonde.

bruid in bruidsjurk zit op trap

Foto via Visualhunt

Haar eerste ontwerp was voor één van haar rockvrienden en dit leidde tot een collectie jurken van lichtere stoffen, anders gesneden, met een originele, indie uitstraling.

Otaduy heeft een passie voor muziek en dit zie je terug in de bruidsjurken, met invloeden vanuit de grunge scene die met alles prachtig combineren.

Adres: Carrer de Provença 253 (2e verdieping, huisnummer 2, in het district Eixample)

Gerelateerd artikel: Chique jurk kopen in Barcelona

Teresa Helbig

Teresa Helbig is een belangrijke naam in de Catalaanse modeindustrie. Ze definieert zichzelf als een vrouw van contrasten, maar met elegantie en vrouwelijkheid.

Haar ontwerpen zijn fragiel, sensueel en uniek. Het talent van Helbig werd ontdekt in de jaren ’80 toen ze een bruiloft bijwoonde waar ze de bruidsjurk van had ontworpen.

trouwjurk passen

Foto via Pixabay

De jurk maakte zo’n indruk dat ze ineens heel veel vraag naar ontwerpen kreeg en zo is haar eigen collectie ontstaan. In de jurken vind je een stukje van de persoonlijkheid van de ontwerpster terug, zoals in haar lichte, Boheemse, romantische trouwjurken.

Adres: Carrer de Mallorca 184 (in de wijk l’Antiga Esquerra de l’Eixample)

Gerelateerd artikel: Make-up winkels in Barcelona

Liever een tweedehands bruidsjurk

Als je niet heel je budget aan een jurk wilt uitgeven kan een tweedehands jurk een goed idee zijn. Elke bruid wil natuurlijk stralen op deze speciale dag, maar het is ook begrijpelijk dat niet iedereen al z’n spaargeld aan een jurk wil uitgeven. Zeker omdat de jurk alleen maar op die ene dag gedragen wordt.

En op zoek gaan naar een tweedehands bruidsjurk kan net zo’n speciale ervaring zijn als het kopen van een nieuwe. Het is immers voor deze persoon toch de eerste keer dat zij de tweedehands jurk gaat dragen.

Weddalia

Weddalia is één van de top websites waar je je trouwjurk kunt kopen en verkopen. Als je je jurk via Weddalia verkoopt helpen ze je tot 75% van het bedrag dat je eraan gespendeerd hebt terug te verdienen.

trouwjurken

Foto via Pixabay

Voor diegenen die een jurk wil gaan kopen is het goed om te weten dat Weddalia al 2e hands trouwjurken verkoopt vanaf €100,-. De duurste exemplaren kosten ongeveer €12.000,-. Op de website van Weddalia vind je echter ook gewoon nieuwe jurken en dus niet alleen gebruikte exemplaren.

Jaarlijks huren in Barcelona

Nuptialista

Nuptialista is ook een website waar je reeds gedragen trouwjurken kunt kopen of verkopen. Je vindt hier grote merken als: Roa Clara, Chloe, Adolfo Dominguez, Pronovias en nog veel meer.

trouwjurk passen

Foto via Pixabay

Op deze website kun je je specifieke wensen, jouw gewenste merk, de maat, vorm en soort stof heel goed in je zoekopdracht aangeven.

Prijzen liggen tussen de €100,- en €10.000,-.

Waar ga jij jouw trouwjurk kopen?
Laat weten welke tips je hebt als je dit in Barcelona hebt gedaan!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter