blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

De beste plekken om te fotograferen in Barcelona

Geschreven door Daan

Barcelona is een fascinerende plek. Er is zoveel te zien en zoveel te beleven, dat je het soms wel in je koffer mee terug naar huis zou willen nemen. Voordat je je hotel uit stapt om de stad te gaan verkennen is het goed om je tas te checken. Heb je je camera en een flinke geheugenkaart bij je? Er is zoveel moois om op de gevoelige plaat vast te leggen. Iedereen die Gaudí kent weet dat zijn werken op duizenden foto’s per jaar voorkomen. Zijn avantgardistische architectuur wordt al meer dan een eeuw door mensen bejubeld. En hiermee is hij één van de beroemdste architecten aller tijden. ShBarcelona deelt vandaag de beste locaties voor de fotografen onder ons.

Gerelateerd artikel: De beste citaten over Barcelona

Sagrada Familía

Foto via Visualhunt

De Sagrada Familía is door UNESCO als Wereld Erfgoed verklaard en het is het meest bezochte monument van Barcelona. Het combineert gotische architectuur met art nouveau en Gaudí heeft hiermee een episch meesterwerk neergezet. Vooral de intrigerende gevel met z’n geweldige glas-in-lood ramen trekken de aandacht.

Casa Batlló

In het centrum van Barcelona vind je Casa Batlló.  Het is een van Gaudí’s meest beroemde werken en is vooral herkenbaar door de vele verwijzingen naar de zee en dieren. Het gebouw is een paradijs voor de ware fotograaf. Neem bijvoorbeeld de kleurrijke nok van het dak die gevormd is als drakenrug.

Park Güell

Foto via Visualhunt

Prachtige tegeltjes en onvoorstelbare vormen zijn maar enkele kenmerken van Park Guëll. Het park werd ontworpen door Gaudí. En als je hier bent fotografeer je niet alleen het park, maar zeker uit de uitzichten over Barcelona die je vanaf hier hebt. Maar Barcelona is niet alleen maar Gaudí. Er zijn nog een paar plaatsen die zich uitstekend lenen voor de fotografen onder ons. Hieronder geven we je nog een aantal voorbeelden van locaties die ook de moeite waard zijn om te bezoeken met je camera in de aanslag.

Mercado de la Boqueria

La Boqueria is één van de meest levendige plaatsen in Barcelona. Het is een prachtige markt en ze bestaat al meer dan een eeuw. Je zult verbaasd zijn over de vele kleuren van al het groente en fruit dat je er ziet liggen. Ook de kramen waar ze vlees verkopen zijn een bezoek meer dan de moeite waard. En kijk ook eens of je het deel van de markt kunt vinden waar ze gefrituurde insecten aanbieden.

Tibidabo

Foto via Visualhunt

Een mooi uitzicht en een ritje in één van de attracties van het pretpark vind je bij Tibidabo. Beklim dus die berg en bezoek het park. Het is een erg plezierige manier om je middag te vullen. En je neemt er gegarandeerd veel foto’s van volwassenen en kinderen die enorm aan het genieten zijn, of dat nu is van plezier of een beetje van de schrik.

Gerelateerd artikel: Bezoek Sant Pau Recinte Modernista

Raval

Raval is meest karakteristieke wijk van Barcelona. Je vindt er mensen van allerlei herkomsten en ook zie je er veel verschillende vormen van straatkunst.

Grácia gedurende Festa Major

Als je jezelf wilt verliezen in een doolhof van kleuren, draken en vuurwerk, ga da naar de wijk Gràcia gedurende het Festa Major. Elke straat is dan gedecoreerd volgens een bepaald thema en de nachten worden verlicht met Correfocs.

*Hoofdfoto door via Visualhunt

Heb jij nog mooie plekken om te fotograferen?

Over de auteur

Daan

Daan schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter